Αυτοφροντίδα

Ήλιος υγεία: Πώς o ήλιος κρατά την καρδιά μας υγιή;

Ήλιος υγεία: Πώς o ήλιος κρατά την καρδιά μας υγιή;

Ήλιος υγεία: Οι περισσότεροι θάνατοι από καρδιαγγειακά νοσήματα οφείλονται σε καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό. 

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις (διαταραχές της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων) προκαλούν τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων παγκοσμίως, αντιπροσωπεύοντας το 32 τοις εκατό όλων των θανάτων παγκοσμίως. Οι περισσότεροι θάνατοι από καρδιαγγειακά νοσήματα οφείλονται σε καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό. Πώς μπορούν οι άνθρωποι να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων; Οι αλλαγές στον υγιεινό τρόπο ζωής, όπως η υγιεινή διατροφή, η οποία περιλαμβάνει την κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών, τη μείωση της πρόσληψης αλατιού, την τακτική σωματική δραστηριότητα, την αποφυγή της χρήσης καπνού και την επιβλαβή χρήση αλκοόλ, έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Αυτό που πολλοί από εσάς μπορεί να μην γνωρίζετε είναι ότι η επαρκής έκθεση στο ηλιακό φως είναι επίσης σημαντική για να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή.

  • Η βιταμίνη D είναι η βιταμίνη του ήλιου. Κατά την έκθεση στο ηλιακό φως, η 7-δεϋδροχοληστερόλη που υπάρχει στο δέρμα απορροφά την ακτινοβολία UVB και μετατρέπεται σε προ-βιταμίνη D3, η οποία, με τη σειρά της, ισομερίζεται σε βιταμίνη D3. Αυτή η βιταμίνη D3 είναι πολύ ανώτερη από κάθε είδους συμπληρωματική βιταμίνη D.
  • Πολλοί ερευνητές έχουν αποδείξει ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης D προκαλεί μια φλεγμονώδη κατάσταση και μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία της αθηροσκλήρωσης και της στεφανιαίας νόσου. Η έκθεση στον ήλιο από 15 έως 20 λεπτά την ημέρα είναι αρκετή για να παράγει επαρκή ποσότητα βιταμίνης D.
  • Το δέρμα περιέχει σημαντική πηγή οξειδίου του αζώτου το οποίο όταν εκτίθεται στο ηλιακό φως μετατρέπεται σε μονοξείδιο του αζώτου από την υπεριώδη ακτινοβολία. Αυτό το μονοξείδιο του αζώτου διαχέεται στη συστηματική κυκλοφορία και προκαλεί αρτηριακή αγγειοδιαστολή που μειώνει την αρτηριακή πίεση σε σημαντικό βαθμό και ενισχύει την καρδιαγγειακή κυκλοφορία.

Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να κάψει το δέρμα και μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος. Το να κάθεστε 10-15 λεπτά κάτω από τον ήλιο νωρίς το πρωί μπορεί να είναι μια καλή ιδέα για να πάρετε την απαιτούμενη βιταμίνη D με ασφάλεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η έκθεση στον ήλιο τις διακοπές επηρεάζει το μικροβίωμα του δέρματός σας;

Οδηγίες παιδιάτρου προς τους γονείς - Πώς θα πρέπει να προφυλαχθούν τα παιδιά από κύμα θερμότητας

Μπορεί το αντηλιακό να βοηθήσει στη διατήρηση της ομορφιάς;

Πόσο επικίνδυνος είναι ο ήλιος - Ποιες οφθαλμικές παθήσεις επιδεινώνει

Συμβουλές καλοκαιρινής φροντίδας για όσους έχουν πιο σκούρο δέρμα

Tips για να προστατέψετε τα παιδιά σας από ήλιο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φυσικοί τρόποι για την αύξηση σεροτονίνης

Σεροτονίνη: Καταστήστε αυτούς τους φυσικούς τρόπους ενίσχυσης της σεροτονίνης μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας για έναν πιο ισορροπημένο και χαρούμενο τρόπο ζωής.

Πώς να αντιμετωπίσετε τους κιρσούς φυσικά;

Πόδια: Πόνος; Κνησμός; Αίσθημα βάρους και κούρασης στα πόδια; Nυχτερινές κράμπες και οίδημα; Οι κιρσοί μπορούν να κάνουν την ενοχλητική τους εμφάνιση με διάφορους τρόπους.

Βρείτε νέες δραστηριότητες και ανακαλύψτε τον εαυτό σας

Χόμπι: Το να δίνετε στον εαυτό σας την άδεια να ασκήσει μια μοναχική τέχνη που είναι αποκλειστικά για εσάς και την υγεία σας είναι μια βαθιά ικανοποιητική, θρεπτική προσθήκη σε κάθε ρουτίνα αυτοεξυπηρέτησης.

Πόδια: Γιατί είναι κρύα τα πόδια μου και τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό;

Καθώς η αδρεναλίνη λόγω άγχους αυξάνεται, προκαλείται συστολή των αιμοφόρων αγγείων στην περιφέρεια, γεγονός που μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος στις εξωτερικές περιοχές του σώματος.

Περάστε την περίοδο των γιορτών χωρίς άγχος

Γιορτές: Με την ενσωμάτωση αυτών των στρατηγικών, τα άτομα μπορούν να πλοηγηθούν την περίοδο των διακοπών με μεγαλύτερη ευκολία, ενισχύοντας μια ισορροπία μεταξύ των εορταστικών δραστηριοτήτων και της προσωπικής ευημερίας.