Αυτοφροντίδα

Ίλιγγος ζάλη: Βρείτε ανακούφιση από τον ίλιγγο και τη ζάλη με αποτελεσματικές θεραπείες

Ίλιγγος ζάλη: Βρείτε ανακούφιση από τον ίλιγγο και τη ζάλη με αποτελεσματικές θεραπείες

Ίλιγγος ζάλη: Ο ίλιγγος και η ζάλη είναι κοινές ανησυχητικές αισθήσεις που βιώνουν πολλοί, μπορεί να κυμαίνονται από ήπιες έως σοβαρές ανάλογα με διάφορους παράγοντες που έχουν προκαλέσει τη ζάλη. 

Ο ίλιγγος και η ζάλη είναι κοινές ανησυχητικές αισθήσεις που βιώνουν πολλοί, μπορεί να κυμαίνονται από ήπιες έως σοβαρές ανάλογα με διάφορους παράγοντες που έχουν προκαλέσει τη ζάλη. Η ζάλη συνοδεύεται από δυσσάρεστες αισθήσεις όπως η ανάλαφρη καρδιά, η αστάθεια και η αίσθηση ότι τα πράγματα στο περιβάλλον σας περιστρέφονται. Μπορεί να οφείλεται σε αυξημένη αρτηριακή πίεση, αφυδάτωση ή οποιαδήποτε άλλη υποκείμενη ιατρική κατάσταση. Από την άλλη πλευρά, ο ίλιγγος είναι ένα συγκεκριμένο είδος ζάλης που χαρακτηρίζεται ως επί το πλείστον από μια αίσθηση περιστροφής και συχνά συνδέεται με διαταραχές όπως ο καλοήθης παροξυσμικός ίλιγγος θέσης, η αιθουσαία νευρίτιδα ή η νόσος του Meniere. Αν και υπάρχει πάντα χώρος για σωστή ιατρική θεραπεία, υπάρχουν σπιτικές θεραπείες για τη θεραπεία της ζάλης και του ιλίγγου. Εδώ, θα εξερευνήσουμε αυτές τις θεραπείες.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Η αφυδάτωση είναι μια από τις κοινές αιτίες ζάλης και ιλίγγου, επομένως η προτεραιότητά σας πρέπει να είναι η παραμονή ενυδατωμένη, η αφυδάτωση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε χαμηλή αρτηριακή πίεση, γι’ αυτό φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό όλη την ημέρα.

Τζίντζερ

Οι ιδιότητες του τζίντζερ κατά της ναυτίας μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της ζάλης. Δεν μπορείτε να πάρετε το τζίντζερ σε οποιαδήποτε μορφή, είτε μασήστε φρέσκο ​​τζίντζερ είτε φτιάξτε τσάι με τζίντζερ. Υπάρχουν επίσης πολλά άλλα ποτά τζίντζερ. 

Βαθιά ανάσα

Η βαθιά αναπνοή μπορεί να σας ηρεμήσει, μειώνοντας έτσι τα συναισθήματα ζάλης και ιλίγγου. Κάντε ασκήσεις βαθιάς αναπνοής για να διατηρήσετε σταθερή την αρτηριακή πίεση και να μειώσετε τη ζάλη.

Αποφύγετε τα ερεθίσματα σας

Εάν έχετε εντοπίσει ερεθίσματα για τη ζάλη σας (π.χ. ορισμένες τροφές ή δραστηριότητες), αποφύγετε όποτε είναι δυνατόν. Η αποφυγή τους θα βοηθήσει τελικά στη διαχείριση της ζάλης ή του ιλίγγου. Κρατήστε τον εαυτό σας μακριά από αυτά τα πράγματα και τις δραστηριότητες.

Πάρτε συμπληρώματα βιταμινών

Η ανεπάρκεια μπορεί επίσης να προκαλέσει ζάλη, επομένως η κάλυψη των αναγκών σε βιταμίνες στο σώμα σας μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση. Σκεφτείτε να πάρετε συμπληρώματα όπως ο σίδηρος, η βιταμίνη Β12 ή το μαγνήσιο εάν οι ελλείψεις συμβάλλουν στη ζάλη σας.

Υδροθεραπεία

Η εναλλαγή μεταξύ ντους με ζεστό και κρύο νερό μπορεί να τονώσει την κυκλοφορία και να βοηθήσει στη μείωση της ζάλης. Ενώ οι θεραπείες στο σπίτι είναι πάντα εκεί για να βοηθήσουν στην ανακούφιση αυτών των προβλημάτων, αλλά και πάλι δεν μπορούν να ξεπεράσουν την ιατρική φροντίδα. Σκεφτείτε να λάβετε επαγγελματική βοήθεια εάν δεν δείτε αποτελέσματα μετά τη χρήση οικιακών θεραπειών.

  • Μπορείτε να πάρετε φάρμακα: Πάρτε συνταγογραφούμενα φάρμακα για τη διαχείριση των συμπτωμάτων ή τη θεραπεία της υποκείμενης πάθησης.
  • Επιλέξτε Αιθουσαία Αποκατάσταση: Ένας φυσιοθεραπευτής μπορεί να σχεδιάσει ασκήσεις για τη βελτίωση της ισορροπίας και τη μείωση του ιλίγγου.
  • Σκεφτείτε την αφαίρεση του κεριού αυτιού: Το υπερβολικό κερί αυτιού μπορεί να προκαλέσει ζάλη και ένας πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να το αφαιρέσει με ασφάλεια.
  • Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να βοηθήσει: Σε ορισμένες περιπτώσεις, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι απαραίτητη, όπως για τη νόσο του Meniere ή συγκεκριμένες διαταραχές του αυτιού.
  • Τροποποιήσεις τρόπου ζωής: Ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να συστήσει αλλαγές στον τρόπο ζωής για τη διαχείριση παραγόντων που συμβάλλουν, όπως η μείωση του αλατιού για τη νόσο του Meniere.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Λόγοι για τους οποίους πρέπει να πάρετε πιο σοβαρά μια λιποθυμία

Πώς να αναγνωρίσετε τα συμπτώματα του αυχενικού ιλίγγου;

Ίλιγγος και ζάλη: Συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Ηλίαση: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε - Οι πρώτες βοήθειες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορείτε να προστατέψετε την ιδιωτικότητά σας;

Απόρρητο: Εφαρμόζοντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πιο ασφαλή και ιδιωτικό χώρο για χαλάρωση, διασφαλίζοντας ότι μπορείτε να χαλαρώσετε χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο τα προσωπικά σας στοιχεία ή την ψηφιακή σας ασφάλεια.

Κάνει καλό το χειμερινό μπάνιο;

Κολύμβηση: Η έκθεση στο κρύο νερό πιστεύεται ότι έχει πιθανά οφέλη για το ανοσοποιητικό σύστημα, την κυκλοφορία και τη διάθεση.

Τρόποι για να διατηρήσετε την κουζίνα σας καθαρή χωρίς μικρόβια

Κουζίνα καθαριότητα: Η κουζίνα σε κάθε νοικοκυριό είναι συνήθως το μέρος του σπιτιού που χρειάζεται πιο εντεταμένη καθαριότητα. Η σημασία της υγιεινής διατροφής επίσης δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί, ειδικά σε μια εποχή που οι γαστρονομικές μας προσπάθειες τείνουν να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Πώς να κοιμηθείτε καλά και να απαλλαγείτε από την παράνοια;

Νυχτερινός ύπνος: Η παράνοια, που χαρακτηρίζεται από αδικαιολόγητα συναισθήματα συνεχούς απειλής, μπορεί να επηρεάσει την ψυχική, κοινωνική και σωματική ευεξία. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν άγχος, δυσπιστία, αίσθηση θυματοποίησης και απομόνωση.