Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αυτοφροντίδα

Γιορτή μητέρας: Φροντίστε την υγεία σας κατά τη διάρκεια της μητρότητας

Γιορτή μητέρας: Φροντίστε την υγεία σας κατά τη διάρκεια της μητρότητας

Γιορτή μητέρας: Οι μητέρες πρέπει να φροντίζουν την υγεία τους για να δώσουν ένα θετικό παράδειγμα στα παιδιά τους.

Η γιορτή της μητέρας είναι μια εποχή που το επίκεντρο είναι οι μαμάδες και οι ανάγκες τους. Ωστόσο, καθ’ όλη τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους, πολλές μητέρες τείνουν να δίνουν προτεραιότητα στην υγεία των άλλων και να θέτουν σε αναμονή τη δική τους υγειονομική περίθαλψη. Αυτό το μοτίβο αφορά όχι μόνο τις ίδιες τις μητέρες αλλά και τις οικογένειές τους. Η μοντελοποίηση υγιεινών συμπεριφορών για τα παιδιά είναι ζωτικής σημασίας και οι μητέρες πρέπει να φροντίζουν την υγεία τους για να δώσουν ένα θετικό παράδειγμα.

Φροντίστε την υγεία σας κατά τη διάρκεια της μητρότητας

Η Δρ Marlene Blaise, καρδιολόγος, και η Jennifer Stuart, επιδημιολόγος, προσφέρουν συμβουλές υγείας για τις μητέρες σε κάθε στάδιο της μητρότητας. Πριν γίνεις μητέρα, είναι απαραίτητο να είσαι στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Το να είσαι σωματικά δραστήριος, να διατηρείς ένα υγιές βάρος και να ακολουθείς μια θρεπτική δίαιτα θέτουν το έδαφος για μια υγιή εγκυμοσύνη και τον τοκετό.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι ζωτικής σημασίας να δίνετε προσοχή σε τυχόν προβλήματα υγείας που προκύπτουν. Καταστάσεις όπως ο διαβήτης που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη και η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να είναι δείκτες μελλοντικών κινδύνων για την υγεία. Έχοντας έναν πάροχο πρωτοβάθμιας περίθαλψης που γνωρίζει το ιστορικό εγκυμοσύνης σας μπορεί να διασφαλίσει ότι θα λάβετε την κατάλληλη παρακολούθηση και παρακολούθηση μετά τον τοκετό.

Για τις μητέρες των βρεφών, είναι σημαντικό να δοθεί προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα. Η φροντίδα του εαυτού του, όπως να κοιμάται αρκετά, να τρώει καλά και να ασκείται, είναι απαραίτητη για τη συνολική ευημερία. Αυτό, με τη σειρά του, διευκολύνει την αποτελεσματική φροντίδα του παιδιού.

Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, η ομαδική εργασία και η υποστήριξη γίνονται ακόμη πιο κρίσιμες. Η ταχυδακτυλουργική εργασία, η φροντίδα των παιδιών και άλλες ευθύνες μπορεί να είναι δύσκολες, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να στηρίζεστε στους φίλους, την οικογένεια ή τη βοήθεια που προσλαμβάνετε όταν χρειάζεται. Το να τηρεί κανείς ένα πρόγραμμα και να βρίσκει χρόνο για τον εαυτό του, όπως η άσκηση, είναι επίσης σημαντικό.

Κατά τη διάρκεια της εφηβείας, οι μητέρες θα πρέπει να συνεχίσουν να δίνουν προτεραιότητα στις συνήθεις εξετάσεις και προληπτικούς ελέγχους. Οι τακτικοί έλεγχοι βοηθούν στην παρακολούθηση της συνολικής υγείας και στον εντοπισμό τυχόν περιοχών που απαιτούν προσοχή. Επιπλέον, οι προληπτικοί έλεγχοι για τον καρκίνο του μαστού και του παχέος εντέρου γίνονται σημαντικοί για τις γυναίκες στα 40 τους.

Καθώς τα παιδιά γίνονται ενήλικες, οι μητέρες έχουν την ευκαιρία να δώσουν προτεραιότητα στον εαυτό τους. Είναι ζωτικής σημασίας να κοινοποιήσει κανείς το ιστορικό εγκυμοσύνης του στους γιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας και να συζητήσει τυχόν γενετικά στοιχεία των επιπλοκών του τοκετού με τις ενήλικες κόρες. Αυτή η φάση της ζωής μπορεί επίσης να περιλαμβάνει την αντιμετώπιση της εμμηνόπαυσης και των σχετικών αλλαγών, επομένως η εστίαση στη διατροφή, την άσκηση και τις εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου είναι απαραίτητη.

Σε όλα τα στάδια της μητρότητας, η αναζήτηση υποστήριξης από ένα δίκτυο φίλων, οικογένειας ή εξωτερικών ομάδων είναι σημαντική. Το να είναι κάποιος συνήγορος του εαυτού του και να χτίζει μια ομάδα που υποστηρίζει τις ανάγκες του μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά. Το να θυμόμαστε να φροντίζουμε τον εαυτό μας είναι ζωτικής σημασίας γιατί η ευημερία της μητέρας επηρεάζει θετικά την ευημερία της οικογένειάς της.

Οι μητέρες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι η υγεία τους έχει σημασία και ότι δίνοντας προτεραιότητα στη δική τους ευημερία, είναι καλύτερα εξοπλισμένες για να φροντίζουν τις οικογένειές τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί κάποιοι λατρεύουν τα αλμυρά φαγητά;

Βρίσκοντας τη γαλήνη μέσα στο χάος της μητρότητας

Γυμναστείτε εύκολα μετά την εγκυμοσύνη

Η ανθυγιεινή πλευρά των υγιεινών ποτών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι τα οφέλη της ρεφλεξολογίας;

Ρεφλεξολογία οφέλη: Η Ρεφλεξολογία είναι μια ολιστική θεραπεία που περιλαμβάνει την άσκηση πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία στα πόδια, τα χέρια ή τα αυτιά, τα οποία αντιστοιχούν σε διαφορετικά όργανα και συστήματα του σώματος.

Ποια είναι τα πιο περίεργα χόμπι για το καλοκαίρι;

Καλοκαίρι χόμπι: Ένα περίεργο χόμπι μπορεί να προσθέσει μια μοναδική ανατροπή στο καλοκαίρι σας, επιτρέποντάς σας να ανακαλύψετε νέα ενδιαφέροντα και να συναντήσετε άτομα που μοιράζονται τις ίδιες προτιμήσεις.

Ποιες είναι οι καλύτερες ασκήσεις για την ανακούφιση του πόνου στο γόνατο;

Πόνος γόνατα: Ο πόνος στο γόνατο μπορεί να είναι εξουθενωτικός, αλλά ορισμένες ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της δυσφορίας και στην ενίσχυση των μυών γύρω από το γόνατο, βελτιώνοντας τη σταθερότητα και τη λειτουργία.

Close Icon