Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αυτοφροντίδα

Γιόγκα μαλλιά: Εκτελέστε αυτά τα μάντρα για να καταπολεμήσετε την τριχόπτωση

Γιόγκα μαλλιά: Εκτελέστε αυτά τα μάντρα για να καταπολεμήσετε την τριχόπτωση

Γιόγκα μαλλιά: Αγοράζουμε ακριβά προϊόντα περιποίησης μαλλιών και χημικές θεραπείες χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι το μυστικό για την καλή ανάπτυξη και υγεία των μαλλιών μπορεί να βρίσκεται σε απλά πράγματα.

Αγοράζουμε ακριβά προϊόντα περιποίησης μαλλιών και χημικές θεραπείες χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι το μυστικό για την καλή ανάπτυξη και υγεία των μαλλιών μπορεί να βρίσκεται σε απλά πράγματα. Εκτός από αποτελεσματικές θεραπείες στο σπίτι, η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής και τακτικών συνηθειών υγιεινής, ακόμη και η άσκηση που αφορά τα μάντρα για τα μαλλιά μπορεί να λειτουργήσει ως μαγικά.

Ποια είναι τα μάντρα της γιόγκα και τα οφέλη τους;

Τα μάντρα της γιόγκα είναι μια σιωπηλή γλώσσα αυτοέκφρασης που αποτελείται από σταθερές χειρονομίες που χρησιμοποιούν τα δάχτυλα ως στάσεις. Είναι γνωστό ότι προέρχονται από τις αρχαίες ινδουιστικές πρακτικές της τάντρα-σαντάνα και περιλαμβάνουν την τοποθέτηση ολόκληρου του σώματος σαν ένα κλειστό ηλεκτρικό κύκλωμα που είναι ικανό να διοχετεύει ενέργεια. Μαζί με την ευρεία χρήση τους στις ταντρικές και σαμανικές παραδόσεις, αυτά τα μάντρα κατέχουν επίσης μια ισχυρή θέση σε πολλές κλασικές μορφές χορού όπως το Bharatanatyam, το Kuchipudi και το Mohiniattam.

Τα αρχαία ινδικά κείμενα έχουν επαναλάβει ότι το φυσικό σώμα αποτελείται από πέντε στοιχεία που απεικονίζονται από τα δάχτυλα των χεριών μας. Ο αντίχειρας, ο δείκτης, το μεσαίο, ο παράμεσος και τα μικρά δάχτυλα αντιπροσωπεύουν τη Φωτιά, τον Αέρα, τον Ουρανό, τη Γη και το Νερό αντίστοιχα. Πιστεύεται ότι οποιαδήποτε ανισορροπία μεταξύ αυτών των πέντε στοιχείων θα διαταράξει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματός μας προκαλώντας ασθένειες και διαταραχές. Ως εκ τούτου, το δάχτυλο που αντιπροσωπεύει ένα συγκεκριμένο στοιχείο, όταν έρχεται σε επαφή με άλλο δάχτυλο ή αντίχειρα με συγκεκριμένο τρόπο, γίνονται αποτελεσματικά μάντρα μέσω της οποίας μπορεί να θεραπευθεί οποιαδήποτε ανισορροπία.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι αρχαίοι μας ανακάλυψαν διάφορες «χαστ-μούτρα» ή χειρονομίες για να βοηθήσουν στη θεραπεία του σώματος. Κατάφεραν να αναγνωρίσουν τις επιδράσεις των λεπτών ρευμάτων της Πράνα που ευθυγράμμιζαν το Nadi ή τα ενεργειακά κέντρα του σώματος όταν τα σημεία του ενός δακτύλου συνδέονταν μεταξύ τους.

Τα καλύτερα μάντρα της γιόγκα για την ενίσχυση της ανάπτυξης των μαλλιών

Η γιόγκα για τα μαλλιά μπορεί να είναι ευεργετική. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάθεστε σιωπηλοί για περίπου 5 έως 25 λεπτά καθημερινά και να εξασκηθείτε σε αυτά τα Mudras ειδικά τα πρωινά. Είναι σημαντικό να είστε κατά προτίμηση με άδειο στομάχι και επίσης να μπορείτε να ασκείτε την κατάλληλη πίεση κατά την εξάσκησή τους. Μπορείτε αρχικά να ξεκινήσετε με μόλις 5 λεπτά εξάσκησης δύο φορές την ημέρα. Και μόλις αρχίσετε να βλέπετε τα οφέλη, μπορείτε να αυξήσετε τη διάρκεια έως και 20 έως 25 λεπτά την ημέρα.

1. Prithvi Mudra

Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτά τα μάντρα συμβολίζουν το στοιχείο της γης στο σώμα μας. Είναι μάντρα για την ανάπτυξη των μαλλιών και βοηθά στη μείωση του στοιχείου της φωτιάς ή της υπερβολικής Pitta στο σώμα. Η εξάσκηση Mudra ενισχύει την παροχή αίματος στους ιστούς των μαλλιών και βοηθά τους θύλακες να διατηρήσουν τη τροφή τους.

Πώς να εκτελέσετε το Prithvi Mudra

* Καθίστε σε μια άνετη θέση όπως η Vajrasana ή η Padmasana και κλείστε τα μάτια σας.
* Αναπνεύστε βαθιά και καμπυλώστε και τα δύο δάχτυλα των χεριών σας προς τον αντίχειρά σας.
* Τώρα, αγγίξτε την άκρη του δακτύλου του δακτύλου σας στην άκρη του αντίχειρά σας και κρατήστε τα άλλα τρία δάχτυλα σε έκταση.
* Μόλις το κάνετε αυτό, τοποθετήστε και τα δύο σας χέρια στο πάνω μέρος των μηρών σας και απλά εστιάστε στην αναπνοή.

Πώς να κάνετε Vayu Mudra

Καθώς κάθεστε στη Σουχασάνα, διπλώστε και τους δύο δείκτες για να αγγίξετε τη βάση και των δύο αντίχειρών σας.
* Ασκήστε απαλή πίεση τοποθετώντας το πάνω μέρος του αντίχειρά σας στους δείκτες σας.
* Κρατήστε τα άλλα δάχτυλα ανοιχτά και ίσια.
* Εστιάστε στην αναπνοή ενώ κρατάτε τη σπονδυλική σας στήλη όρθια.

3. Prasanna Mudra

Αναφέρεται επίσης ως Balayam yoga, αυτή η μούτρα είναι η πιο κοινή τεχνική που γνωρίζει ένα άτομο. Βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και παρέχει άφθονη διατροφή στις ρίζες των μαλλιών. Η εξάσκηση μάντρα δίνει μια υγιή λάμψη και είναι γνωστό ότι βοηθά στην ανάπτυξη πυκνών, μακριών και δυνατών μαλλιών.

Πώς να κάνετε Prasanna Mudra

* Καθίστε σε μια άνετη θέση και τοποθετήστε τις παλάμες σας μπροστά από το στήθος σας.
* Τρίψτε δυνατά τα τέσσερα νύχια καθενός από τα τέσσερα δάχτυλα το ένα πάνω στο άλλο, έτσι ώστε το νεύρο των νυχιών σας να έχει αρκετή τριβή.
* Συνεχίστε αυτό για περίπου 5 λεπτά και κάντε το τουλάχιστον 5 φορές την ημέρα.

4. Prana Mudra

Η Prana Mudra βοηθά στη μεγιστοποίηση της ζωτικότητας στο σώμα, ενισχύοντας την παροχή οξυγόνου σε όλο το μήκος. Η πρακτική του αποκαθιστά το ανοσοποιητικό, αυξάνει την παροχή αίματος και εξισορροπεί τα dosha που προκαλούν αδυναμία στα μαλλιά.

Πώς να κάνετε Prana Mudra

* Με τα mudra ασκείste με το να στέκεστε σε ταντασάνα ή τη στάση του βουνού.
* Ενώστε τις άκρες του μικρού σας δακτύλου, του παράμεσου και του αντίχειρα και κρατήστε τα άλλα δύο δάχτυλα ανοιχτά και ίσια όρθια.
* Κρατήστε αυτή τη θέση για περίπου 10 με 15 αναπνοές, αφήστε το και κάντε το άλλη μια φορά.

Θυμηθείτε ότι η εξάσκηση αυτών των συγκεκριμένων mudra αποκαθιστά τη ζωτική ενέργεια στα κύτταρα. Η τακτική εξάσκηση μπορεί να ενεργοποιήσει την παροχή θρεπτικών ουσιών στο σώμα, βοηθώντας στην επίτευξη υγιών, λαμπερών και πυκνών, λαμπερών μαλλιών. Αυτές οι τεχνικές γιόγκα για τα μαλλιά μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του γκριζαρίσματος των μαλλιών, στην ενίσχυση των ριζών των μαλλιών, στη μείωση της πτώσης των μαλλιών, στη θρέψη του ξηρού τριχωτού της κεφαλής και στην αύξηση της πυκνότητας των μαλλιών σας.

Τα μάντρα της γιόγκα δεν απαιτούν πολλή προσπάθεια, εκτός από λίγο από τον χρόνο σας. Ξεκινήστε τη μέρα σας νωρίς το πρωί και εκτελέστε αυτά τα mudra γιόγκα σε μια άνετη θέση σε έναν καλά αεριζόμενο χώρο γεμάτο με φρέσκο ​​πρωινό αεράκι. Δείτε πώς σας μεταμορφώνουν!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μειώστε τo λίπος στην κοιλιά σας με αυτή τη ρουτίνα γιόγκα 5 λεπτών κάθε μέρα

Ανακουφίστε το άγχος με ασκήσεις γιόγκα χωρίς να αφήσετε την καρέκλα σας

Ασκήσεις διατάσεων μόλις 5 λεπτά την ημέρα για ανακούφιση από τους αυχενικούς πόνους

Ασκήσεις γιόγκα λίγων λεπτών για να απαλλαγείτε από τους δύσκαμπτους μύες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι να προσέξετε στα απωθητικά κουνουπιών;

Εντομοαπωθητικά: Όταν ένα κουνούπι σας δαγκώνει, τρυπάει το δέρμα χρησιμοποιώντας ένα στοματικό εξάρτημα που ονομάζεται προβοσκίδα για να απορροφήσει αίμα.

Σιέστα: Πόσο ωφέλιμη είναι η ανάπαυση του μεσημεριού για την υγεία;

Σιέστα: Η ενσωμάτωση της σιέστα στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, από βελτιωμένη γνωστική λειτουργία και βελτίωση της διάθεσης έως καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία και αυξημένη παραγωγικότητα.

Τι να κάνετε για να καταφέρετε να ξεχαστείτε;

Ανησυχία μυαλό: Η ανησυχία μπορεί να είναι ένα επίμονο και εξαντλητικό μέρος της ζωής, αλλά υπάρχουν αρκετές αποτελεσματικές στρατηγικές που θα βοηθήσουν στην ανακούφιση αυτού του ψυχικού φόρτου

Ποια είναι τα οφέλη της ρεφλεξολογίας;

Ρεφλεξολογία οφέλη: Η Ρεφλεξολογία είναι μια ολιστική θεραπεία που περιλαμβάνει την άσκηση πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία στα πόδια, τα χέρια ή τα αυτιά, τα οποία αντιστοιχούν σε διαφορετικά όργανα και συστήματα του σώματος.

Close Icon