Αυτοφροντίδα

Γιατί κάποιοι κάνουν αποτυχημένα δώρα και άλλοι διαλέγουν πάντα τα καλύτερα;

Γιατί κάποιοι κάνουν αποτυχημένα δώρα και άλλοι διαλέγουν πάντα τα καλύτερα;

Ένα δώρο μπορεί να είναι πολύ περισσότερα από γκλίτερ και κορδέλες. Αποτελεί συμβολισμό και έναν τρόπο να επικοινωνήσουμε σε άλλους ανθρώπους τα συναισθήματά μας.

Η ανταλλαγή δώρων στην οικογένεια είναι κάτι σαν παράδοση. Όλοι παίρνουν κάτι για όλους. Η αναζήτηση του κατάλληλου δώρου για το κάθε άτομο ξεκινάει μήνες πριν, αλλά η τελική αγορά του μπορεί να αναβληθεί ακόμη και για την τελευταία στιγμή. Σημασία, όμως, δεν έχουν τόσο τα ίδια τα δώρα όσο η  βραδιά, δηλαδή το να καθίσουμε όλοι μαζί, να μαντέψουμε τι θα άρεσε στον άλλον, να γελάσουμε .

Γιατί χαρίζουμε δώρα;

Ένα δώρο μπορεί να είναι πολύ περισσότερα από γκλίτερ και κορδέλες. Αποτελεί συμβολισμό και έναν τρόπο να επικοινωνήσουμε σε άλλους ανθρώπους τα συναισθήματά μας. Πόσες φορές, εξάλλου, δεν έχουμε δώσει ένα δώρο για να επιβεβαιώσουμε ή να εδραιώσουμε τη σύνδεσή μας με ένα δικό μας πρόσωπο; Συχνά, τα δώρα συμβολίζουν την αγάπη και την αφοσίωση, γι’ αυτό ενδεχομένως συνοδεύουν τις θεωρητικά πιο ξεχωριστές στιγμές της ζωής μας (γενέθλια, γιορτές, γάμους, βαφτίσεις κλπ.).

Τι κάνει το «τέλειο δώρο»;

Είναι ορισμένοι άνθρωποι καλύτεροι στο να χαρίζουν δώρα; Ή για να το θέσω πιο σωστά, γιατί κάποιοι συνήθως «αποτυγχάνουν» στο να διαλέξουν ένα δώρο που θα αρέσει στο άτομο για το οποίο προορίζεται;

Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι τείνουν να πέφτουν στην παγίδα του να μην δίνουν πλήρη προτεραιότητα στον παραλήπτη .Η έρευνά έχει δείξει ότι οι άνθρωποι συχνά δίνουν δώρα που αντανακλούν τις δικές τους επιθυμίες και τα δικά τους κίνητρα, και όχι τις προτιμήσεις του ανθρώπου για τον οποίο προορίζεται το δώρο. Οι ειδικοί, όμως, λένε ότι για να κάνει κάποιος ένα δώρο που θα αρέσει, είναι απαραίτητο να καλλιεργήσει μια συγκεκριμένη ικανότητα: το να μπορεί να δει έξω από τον εαυτό του και να παρατηρεί τις επιθυμίες, τις προτιμήσεις και τις προσωπικότητες των ανθρώπων στους οποίους απευθύνεται.

Βέβαια, ο τρόπος που θα αντιδράσει κάποιος στη χειρονομία εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως για παράδειγμα από το πόσο ασφαλής νιώθει στη σχέση του με το άτομο που του χαρίζει το δώρο.

Όσα πρέπει να λάβεις υπόψη σου πριν πας για χριστουγεννιάτικα ψώνια

Στα πρακτικά του ζητήματος, συγκεντρώσαμε μερικά στοιχεία που πρέπει να έχει κανείς κατά νου.

  1. Αρχικά, είναι σημαντικό να δώσεις προσοχή στα πράγματα που αγαπάει το άτομο για το οποίο θέλεις να αγοράσεις κάτι ξεχωριστό. Για παράδειγμα, τι ρούχα ή αξεσουάρ φοράει; Τι πράγματα έχει στο σπίτι ή στο γραφείο του; Τι χρώματα προτιμάει;
  2. Επιπλέον, σκέψου όσα το δυσκολεύουν και πολύ περισσότερο ποιο είναι εκείνο το αντικείμενο που θα μπορούσε να του λύσει το πρόβλημα.
  3. Τα «συναισθηματικά» δώρα είναι μακράν τα πιο ουσιαστικά. Έχε κατά νου ότι μια προσωπική φωτογραφία ή μια ξεχωριστή αφιέρωση μπορούν να αναβαθμίσουν σημαντικά ,και σχεδόν ανέξοδα, ένα απλό δώρο.
  4. Στην τελική, αν δεν μπορείς να αποφασίσεις τι να πάρεις σε κάποιον, ζήτησέ του να σου κάνει μια λίστα με πράγματα που αγαπάει και άλλα που απεχθάνεται. Ακόμα κι αυτή η διαδικασία θα σας φέρει πιο κοντά, πράγμα που μπορεί να είναι δώρο από μόνο του!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μας επιτρέπει η ζωή να δοκιμάζουμε καινούργια πράγματα;

Χόμπι που προάγουν την καλή υγεία

Πώς η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση επηρεάζει την διάθεσή μας;

Συμβουλές για να μειώσετε το άγχος και να κοιμάστε καλύτερα τη νύχτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορούμε να χαλαρώσουμε το παχύ έντερο μας από τον ερεθισμό;

Ευερέθιστο έντερο: Με απλές αλλαγές διατροφής, διαχείριση του στρες και τακτική άσκηση, μπορείτε να χαλαρώσετε το ευερέθιστο έντερο και να βελτιώσετε τη συνολική υγεία του πεπτικού συστήματος.

Συνήθειες που σκοτώνουν την παραγωγικότητα και πώς να τις κόψετε

Το μεσημεριανό γεύμα ενώ εργάζεστε μπορεί να δημιουργεί την ψευδαίσθηση της παραγωγικότητας υπό το πρόσχημα της πολλαπλής εργασίας, αλλά ο εγκέφαλος δεν μπορεί να συγκεντρωθεί πλήρως σε περισσότερες από μία εργασίες τη φορά. Η έρευνα δείχνει ότι όσο περισσότερες εργασίες προσπαθείτε να κάνετε ταχυδακτυλουργικά, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες για ανακρίβειες.

Το ατμόλουτρο μπορεί να βλάψει το δέρμα μας;

Σάουνα: Δεν βλάπτει το δέρμα σας αρκεί να το χρησιμοποιείτε με σύνεση. Μπορείτε να απολαύσετε πραγματικά τα χαλαρωτικά και αποτοξινωτικά οφέλη, αρκεί να ενυδατώνεστε σωστά και να ακούτε το σώμα σας.

Τι να κάνετε όταν έρθετε με ασθένεια που προκαλείται από την ζέστη;

Ζέστη ασθένειες: Το να αντιμετωπίζετε ασθένειες που προκαλούνται από τη ζέστη μπορεί να είναι ενοχλητικό, αλλά το να μάθετε πώς να τις αναγνωρίζετε και να τις αντιμετωπίζετε έγκαιρα είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία σας.

Απλές συμβουλές για να προστατέψετε τα μαλλιά σας καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει

Αναζητήστε ένα αντηλιακό που να προσφέρει προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και εφαρμόστε το απευθείας στο εκτεθειμένο τριχωτό της κεφαλής κατά μήκος της χωρίστρας σας και κατά μήκος του μήκους εάν είστε έξω για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.