Αυτοφροντίδα

Ευτυχία άσκηση: Πώς μπορείς να νιώσεις γεμάτος από ευτυχία μετά από έντονη άσκηση;

Ευτυχία άσκηση: Πώς μπορείς να νιώσεις γεμάτος από ευτυχία μετά από έντονη άσκηση;

Ευτυχία άσκηση: Εάν είστε άτομο που αγαπά την άσκηση και είναι αρκετά συνεπής στη ρουτίνα σας, τότε γνωρίζετε ήδη για τους «runners high».

Εάν είστε άτομο που αγαπά την άσκηση και είναι αρκετά συνεπής στη ρουτίνα σας, τότε γνωρίζετε ήδη για τους «runners high». Για όλους όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτόν τον όρο διαβάζοντας παρακάτω θα το καταλάβετε. Οι runners high μπορούν να οριστούν από ένα έντονο αίσθημα χαλάρωσης και ηρεμίας που θα νιώσετε μετά από μια αυστηρή προπόνηση. Αυτό το συναίσθημα είναι πιο συνηθισμένο μετά από κάθε είδους αερόβια άσκηση, ειδικά το τρέξιμο. Το συναίσθημα είναι τόσο έντονο και ικανοποιητικό που μερικοί άνθρωποι το συγκρίνουν με το συναίσθημα που μπορεί να έχετε μετά το ποτό. Μόνο που αυτή τη φορά, δεν έχει πολλές επιπτώσεις στην υγεία.

Τι είναι το Runners High; Ας το καταλάβουμε αυτό λεπτομερώς

Η άσκηση οδηγεί σε απελευθέρωση ενδορφινών ή ορμονών της ευτυχίας. Παράγονται από τον εγκέφαλο και την υπόφυση. Οι κύριες ιδιότητές τους είναι: χημικές ουσίες που βοηθούν στην ανακούφιση από τον πόνο. Μπορούν να δώσουν στους ανθρώπους την αίσθηση της ευχαρίστησης και της ευτυχίας και συχνά αναφέρονται ως «ορμόνες της καλής αίσθησης».

Σημασία του Runner’s High

Πρέπει να έχετε ακούσει πολλά για τις ορμόνες της ευτυχίας ή να έχετε αισθανθεί καλά χωρίς να έχετε συνειδητοποιήσει τι ήταν ή γιατί είναι σημαντικές. Λοιπόν, είμαι εδώ για να σας πω αυτά τα ακριβή γεγονότα. Γνωρίζετε ήδη ότι η άσκηση βοηθά στην ενίσχυση της γνωστικής μας λειτουργίας, της εστίασης, της δημιουργικότητας και της μνήμης μας. Όμως, το runner’s high μπορεί να κάνει περισσότερα από αυτό. Μαζί με αυτές τις πτυχές, μπορεί επίσης να μας δώσει διανοητική διαύγεια, ενισχυμένη γνωστική ικανότητα, ενισχυμένη εστίαση. μπορεί να μειώσει τον πόνο τόσο σωματικό όσο και ψυχικό. Υπάρχουν περισσότερα οφέλη από το runner’s high. Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το άγχος, το στρες και όλα αυτά χάρη στις ενδορφίνες και την καλή αίσθηση των χημικών που απελευθερώνονται από τον εγκέφαλό μας.

Μελέτες έχουν αναφέρει ότι οι άνθρωποι που πηγαίνουν συχνά για τρέξιμο έχουν βιώσει λιγότερες περιπτώσεις στρες, άγχους και κατάθλιψης. Αυτός είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίσετε φυσικά τις χαμηλές διαθέσεις. Υπάρχει ένα άλλο θετικό σημείο. Μόλις βιώσετε αυτόν τον δρομέα, θα θέλατε να το νιώσετε ξανά και αυτό θα σας βοηθούσε αυτόματα να πέσετε στη ρουτίνα και να ζήσετε μια πιο υγιεινή ζωή. Δεν υπάρχουν μειονεκτήματα σε αυτό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορούμε να αγαπάμε τον εαυτό μας;

Ποια είναι τα οφέλη της αρωματοθεραπείας;

Tips αυτοφροντίδας που οι περισσότεροι άνθρωποι παραμελούν

Συμπεριλάβετε κάποιες τροφές στην καθημερινότητά σας για να αυξήσετε την αίσθηση ευτυχίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορείτε να προστατέψετε την ιδιωτικότητά σας;

Απόρρητο: Εφαρμόζοντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πιο ασφαλή και ιδιωτικό χώρο για χαλάρωση, διασφαλίζοντας ότι μπορείτε να χαλαρώσετε χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο τα προσωπικά σας στοιχεία ή την ψηφιακή σας ασφάλεια.

Κάνει καλό το χειμερινό μπάνιο;

Κολύμβηση: Η έκθεση στο κρύο νερό πιστεύεται ότι έχει πιθανά οφέλη για το ανοσοποιητικό σύστημα, την κυκλοφορία και τη διάθεση.