Αυτοφροντίδα

Επώδυνα νύχια: Φυσικές τεχνικές για ανακούφιση από νύχια που μεγαλώνουν μέσα στο δέρμα

Επώδυνα νύχια: Φυσικές τεχνικές για ανακούφιση από νύχια που μεγαλώνουν μέσα στο δέρμα

Επώδυνα νύχια: Τα νύχια που έχουν μπει μέσα στο δέρμα είναι μια κοινή ενόχληση και οι άνθρωποι δοκιμάζουν κάθε μέθοδο για να απαλλαγούν από αυτή

Τα νύχια που έχουν μπει μέσα στο δέρμα είναι μια κοινή ενόχληση και οι άνθρωποι δοκιμάζουν κάθε μέθοδο για να απαλλαγούν από αυτή. Συμβαίνει όταν η γωνία των νυχιών των ποδιών σας καμπυλώνεται και μεγαλώνει στο περιβάλλον του δέρματος προκαλώντας πόνο, ερυθρότητα και πρήξιμο. Υπάρχουν πολλές αιτίες για τα νύχια στο δέρμα, όπως η χρήση πολύ στενών παπουτσιών, το κόψιμο των νυχιών πολύ κοντά, η κακή υγιεινή των ποδιών, η υπερβολική φαρμακευτική αγωγή και άλλες. Αποφύγετε λοιπόν να φοράτε στενά παπούτσια που δεν επιτρέπουν στα πόδια σας να αναπνέουν και τηρήστε τη σωστή υγιεινή των ποδιών. Επιπλέον, μπορείτε επίσης αυτές τις φυσικές μεθόδους για να απαλλαγείτε από τα νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε σημάδια μόλυνσης ή σοβαρές επιπλοκές και να αναζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια εάν χρειάζεται. Ακολουθώντας τις σωστές πρακτικές φροντίδας των ποδιών και τη διατήρηση της καλής υγιεινής των νυχιών, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης νυχιών προς τα μέσα στο μέλλον, διασφαλίζοντας τη συνεχή άνεση και ευεξία σας.

Ζεστό μούλιασμα

Μπορείτε να μουλιάζετε τα νύχια σας σε ζεστό νερό για να περιποιηθείτε φυσικά τα νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα. Γεμίστε μια λεκάνη με ζεστό νερό και μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Μουλιάστε το προσβεβλημένο πόδι σας για 15-20 λεπτά, 2-3 φορές την ημέρα. Αυτό μαλακώνει το δέρμα και βοηθά στη μείωση του οιδήματος.

Χρησιμοποιήστε σιδεράκια στα νύχια

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα σιδεράκια για να αποτρέψετε τα νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα. Πρόκειται για λεπτές σύνθετες συσκευές που συγκρατούν το δάκτυλο του ποδιού στη θέση του και προστατεύουν το δέρμα από το να μπει ένα νέο νύχι που μεγαλώνει ξανά.

Ανασηκώστε απαλά το νύχι

Μετά το μούλιασμα, χρησιμοποιήστε ένα αποστειρωμένο, μυτερό εργαλείο (όπως ένα τσιμπιδάκι ή μια οδοντιατρική λαβή) για να ανασηκώσετε απαλά την άκρη που έχει αναπτυχθεί προς τα μέσα. Αποφύγετε να σκάβετε πολύ βαθιά ή δυνατά, καθώς αυτό μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.

Βαμβάκι ή οδοντικό νήμα

Μόλις σηκώσετε το νύχι, τοποθετήστε ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι ή οδοντικό νήμα κάτω από την άκρη που έχει αναπτυχθεί προς τα μέσα. Αυτό ενθαρρύνει το νύχι να αναπτυχθεί πάνω από το δέρμα και όχι μέσα σε αυτό. Αλλάζετε το βαμβάκι ή το νήμα καθημερινά.

Τοπικό αντιβιοτικό

Εφαρμόστε μια αντιβιοτική αλοιφή χωρίς συνταγή γιατρού στην πληγείσα περιοχή και καλύψτε την με έναν καθαρό επίδεσμο. Αυτό βοηθά στην πρόληψη της μόλυνσης.

Φοράτε κατάλληλα υποδήματα

Το να φοράτε άβολα και σφιχτά παπούτσια μπορεί να προκαλέσει τα νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα, γι’ αυτό αποφύγετε τα στενά ή κακής εφαρμογής παπούτσια που μπορεί να ασκήσουν πίεση στο προσβεβλημένο δάκτυλο του ποδιού. Επιλέξτε υποδήματα με ευρύχωρο κουτί δακτύλων.

Κρατήστε τα νύχια κομμένα

Το κόψιμο των νυχιών σας είναι σημαντικό, αλλά κόψτε τα ευθεία και όχι κυρτά για να αποτρέψετε μελλοντική εσωτερική ανάπτυξη. Αποφύγετε να τα κόψετε πολύ κοντά.

Ανακούφιση από τον πόνο

Τα μη συνταγογραφούμενα αναλγητικά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής. Μπορείτε να τα πάρετε, αλλά μην το κάνετε συχνά χωρίς ιατρική συμβουλή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διατηρήστε τα χέρια όμορφα και λαμπερά

Πώς μπορείτε να αφαιρέσετε το βερνίκι νυχιών χωρίς να τραυματιστείτε;

Τι είναι το buffer νυχιών και γιατί είναι απαραίτητο;

Μάθετε να κάνετε γαλλικό μανικιούρ στο σπίτι

Φροντίστε την υγιεινή των νυχιών σας με απλά βήματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φυσικοί τρόποι για την αύξηση σεροτονίνης

Σεροτονίνη: Καταστήστε αυτούς τους φυσικούς τρόπους ενίσχυσης της σεροτονίνης μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας για έναν πιο ισορροπημένο και χαρούμενο τρόπο ζωής.

Πώς να αντιμετωπίσετε τους κιρσούς φυσικά;

Πόδια: Πόνος; Κνησμός; Αίσθημα βάρους και κούρασης στα πόδια; Nυχτερινές κράμπες και οίδημα; Οι κιρσοί μπορούν να κάνουν την ενοχλητική τους εμφάνιση με διάφορους τρόπους.

Βρείτε νέες δραστηριότητες και ανακαλύψτε τον εαυτό σας

Χόμπι: Το να δίνετε στον εαυτό σας την άδεια να ασκήσει μια μοναχική τέχνη που είναι αποκλειστικά για εσάς και την υγεία σας είναι μια βαθιά ικανοποιητική, θρεπτική προσθήκη σε κάθε ρουτίνα αυτοεξυπηρέτησης.

Πόδια: Γιατί είναι κρύα τα πόδια μου και τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό;

Καθώς η αδρεναλίνη λόγω άγχους αυξάνεται, προκαλείται συστολή των αιμοφόρων αγγείων στην περιφέρεια, γεγονός που μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος στις εξωτερικές περιοχές του σώματος.

Περάστε την περίοδο των γιορτών χωρίς άγχος

Γιορτές: Με την ενσωμάτωση αυτών των στρατηγικών, τα άτομα μπορούν να πλοηγηθούν την περίοδο των διακοπών με μεγαλύτερη ευκολία, ενισχύοντας μια ισορροπία μεταξύ των εορταστικών δραστηριοτήτων και της προσωπικής ευημερίας.