Αυτοφροντίδα

Εγώ σχέση: Μάθε να αγαπάς

Εγώ σχέση: Μάθε να αγαπάς

Εγώ σχέση: Μάθε να αγαπάς . Τα μαθήματα για να μάθεις πώς να αγαπάς έχουν να κάνουν με κάποιες οδηγίες που κάνουν τις προσδοκίες μας πιο ρεαλιστικές και τις ενέργειές μας πιο αφοσιωμένες. Η αγάπη είναι μια πραγματική τέχνη και η τέχνη απαιτεί χρόνο και δουλειά.

Το να γνωρίζεις πώς να αγαπάς είναι μια αληθινή τέχνη που απαιτεί δουλειά για τον εαυτό του, εμπειρία και καλή θέληση. Επειδή μερικές φορές, ακόμη και αν υπάρχει αγάπη, η ποιότητα της  δεν είναι πάντα η ίδια. Υπάρχουν διάφορων λογιών αγάπες. Μερικοί καταφέρνουν να μεταμορφώσουν τη ζωή μας θετικά και για πάντα, άλλες αγάπες είναι βασανιστήρια, προσωρινά ή διαρκή. Μερικές σχέσεις διατηρούνται απλώς από τη συνήθεια και βασικά ούτε αφαιρούν ούτε προσθέτουν στις ζωές μας.

Το πρώτο από τα μαθήματα για να μάθεις πώς να αγαπάς είναι να καταλάβεις ότι κάθε άτομο είναι ένα μοναδικό σύμπαν.  Στην αγάπη, ειδικά σε ένα ζευγάρι, μερικές φορές υπάρχει μια υπερβολική επιθυμία να οικοδομήσουμε μια εξαιρετικά ισχυρή αμοιβαία αναγνώριση. Ωστόσο, ακόμη και αν δύο άτομα μοιράζονται την ίδια εμπειρία, ο καθένας τους βλέπει και αφομοιώνεται διαφορετικά. Αυτή η ποικιλομορφία καθιστά ορατό ότι τα δύο δεν είναι σαν να ήταν ένα, αλλά συνεχίζουν να είναι ξεχωριστά άτομα. Αυτό δεν είναι κακό, αλλά θετικό και φυσιολογικό.

Οι άνθρωποι έχουν μια βασική δομή προσωπικότητας, η οποία συνήθως παραμένει στην ουσία, από τη βρεφική ηλικία έως τα γηρατειά. Παρ ‘όλα αυτά, αλλάζουμε συνεχώς ως όντα. Χρόνος, εμπειρίες , μαθησιακές αλλαγές… Το να ξέρεις πώς να αγαπάς σε βοηθά να το καταλαβαίνεις. Δηλαδή, αποδεχτείτε ότι πολλοί από εσάς θα πρέπει να μάθουν να αγαπούν το ίδιο άτομο.  Ο πατέρας το κάνει με τον γιο που ήταν προηγουμένως αγόρι και έπειτα έφηβος. Στα ζευγάρια, το εξιδανικευμένο ον γίνεται πραγματικό άτομο και είναι απαραίτητο να ερωτευτεί ξανά. Έτσι λειτουργεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Απόλαυσε την μοναξιά σου

Αυτοφροντίδα και συναισθηματική αναγέννηση

Σκέφτεσαι να καπνίσεις... πήγαινε για τρέξιμο

Μικρά μυστικά για να φροντίσεις τον εαυτό σου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αναγνωρίστε τα σημάδια του έρπητα και φροντίστε τον εαυτό σας

Έρπης αυτοφροντίδα: Ο έρπης αποτελεί σίγουρα μια ενοχλητική κατάσταση, καθώς ο ιός υπάρχει στον οργανισμό μας εφ' όρου ζωής. Με την αναγνώριση των συμπτωμάτων και την έγκαιρη θεραπεία όμως όλα γίνονται πιο εύκολα.

Βότανα που μειώνουν το άγχος

Άγχος αντιμετώπιση: Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι ορισμένα βότανα μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του άγχους.

Πώς βοηθούν τον ύπνο μας οι ζεστές κάλτσες λίγο πριν ξαπλώσουμε;

Tips για καλό ύπνο: Το σώμα σας λειτουργεί φυσικά για να μειώσει τη θερμοκρασία του πυρήνα σας τη νύχτα για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε. Ζεσταίνοντας τα πόδια σας, ανοίγετε τα αιμοφόρα αγγεία για να βοηθήσετε να δροσιστεί το υπόλοιπο σώμα.

Γιατί η αυτοφροντίδα είναι απαραίτητη κάθε μέρα

Αυτοφροντίδα: Ειδικότερα, μέσα στη σύγχυση και τη συνεχή ροή πληροφοριών λόγω του COVID-19, αλλά και τη ρευστότητα των πραγμάτων εξαιτίας της έκτακτης πανδημικής συνθήκης, ένα σχέδιο αυτοφροντίδας μπορεί να σας βοηθήσει να εστιάσετε καλύτερα, να πάρετε καλύτερες αποφάσεις και να παραμείνετε υγιείς.

Πώς να αντιμετωπίσετε την αϋπνία που σχετίζεται με το άγχος

Άγχος αϋπνία: Μια ανασκόπηση 47 δοκιμών, η οποία περιελάμβανε συνολικά 3.515 συμμετέχοντες, διαπίστωσε ότι ο διαλογισμός Mindfulness οδήγησε σε μικρές έως μέτριες βελτιώσεις στο άγχος, την κατάθλιψη και το στρες. Η εξάσκηση της ενσυνειδητότητας για 10-30 λεπτά πριν πάτε για ύπνο θα μπορούσε να είναι μια αποτελεσματική μέθοδος μείωσης του άγχους και βελτίωσης του ύπνου.