Αυτοφροντίδα

Διατροφή Μυστικά: Τρεις πιθανοί λόγοι για τις συνεχείς λιγούρες για ζάχαρη

Διατροφή Μυστικά: Τρεις πιθανοί λόγοι για τις συνεχείς λιγούρες για ζάχαρη

Συχνά, παρερμηνεύουμε το σήμα της δίψας ως σήμα πείνας. Για να καταπολεμήσουμε αυτό το αίσθημα και να ενισχύσουμε την ενυδάτωση του οργανισμού μας, πίνουμε νερό, τσάι και ροφήματα πλούσια σε ηλεκτρολύτες. Αν και πάλι πεινάμε, επιλέγουμε ένα ενυδατικό σνακ, όπως αγγούρι, κόκκινα φρούτα, καρπούζι.

Διατροφή Μυστικά: Η έντονη λιγούρα – για οτιδήποτε γλυκό, αλμυρό ή τραγανό – συχνά επικοινωνεί κάτι βαθύτερο από απλή πείνα. Σε κάποιες περιπτώσεις, η λιγούρα μπορεί να πηγάζει από ένα συναισθηματικό στοιχείο, όπως η νοσταλγία, η θλίψη ή η ανάγκη ευχαρίστησης. Αλλά όταν η λιγούρα για ζάχαρη χτυπά συχνά και σε ανύποπτο χρόνο, το σώμα μας μπορεί να στέλνει ένα περισσότερο οργανικό σήμα.

Οι διατροφολόγοι μοιράζονται μαζί μας τρεις πιθανές εξηγήσεις για τις συνεχείς λιγούρες για ζάχαρη και πώς να τις διαχειριστούμε.

3 πιθανοί λόγοι που έχουμε έντονη λιγούρα για ζάχαρη και πώς να την αντιμετωπίσουμε

  1. Διακυμάνσεις στο σάκχαρο του αίματος

Οι κατακόρυφες αυξήσεις και πτώσεις του σακχάρου θα μπορούσαν να ευθύνονται για τις απότομες και έντονες λιγούρες. Όταν το σάκχαρο στο αίμα μας πέσει, το σώμα μας θα προσπαθήσει να το επαναφέρει, οπότε θα ζητήσει περισσότερο φαγητό.

Το έτοιμο, προ-επεξεργασμένο φαγητό (junk food) ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό γι’ αυτές τις διακυμάνσεις. Τα πολύ επεξεργασμένα σάκχαρα και οι υδατάνθρακες χωνεύονται και απορροφώνται γρήγορα στο σώμα, οδηγώντας σε απότομες αυξήσεις του σακχάρου και στη συνέχεια απότομες πτώσεις.

Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, συστήνεται να προσθέσουμε περισσότερη πρωτεΐνη και υδατάνθρακες πλούσιους σε φυτικές ίνες σε όλα μας τα γεύματα. Αυτά τα θρεπτικά στοιχεία απορροφώνται πιο αργά και σταθεροποιούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, κάνοντάς μας νιώθουμε χορτασμένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

  1. Έλλειψη μαγνησίου

Πρόκειται για ένα μέταλλο που είναι υπεύθυνο για τη σύνθεση πρωτεΐνης, τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, την παραγωγή ενέργειας και πολλές άλλες απαραίτητες λειτουργίες. Όταν έχουμε έλλειψη μαγνησίου, το σώμα μας δυσκολεύεται να μεταφέρει ενέργεια στα κύτταρα, κάτι που μας κάνει να νιώθουμε κούραση και να αναζητάμε ζάχαρη.

Για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε επαρκή επίπεδα μαγνησίου, δοκιμάστε ένα συμπλήρωμα ή προσθέστε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο. Μαζί με τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, το μαγνήσιο μπορεί επίσης να βελτιώσει την ποιότητα ύπνου σας.

  1. Αφυδάτωση

Αν και συχνά συσχετίζουμε την αφυδάτωση με ξηροστομία, πονοκεφάλους ή αλλαγές στο χρώμα των ούρων, θα μπορούσε επίσης να εντοπιστεί στην έντονη επιθυμία για ζάχαρη. Συχνά, παρερμηνεύουμε το σήμα της δίψας ως σήμα πείνας. Για να καταπολεμήσουμε αυτό το αίσθημα και να ενισχύσουμε την ενυδάτωση του οργανισμού μας, πίνουμε νερό, τσάι και ροφήματα πλούσια σε ηλεκτρολύτες. Αν και πάλι πεινάμε, επιλέγουμε ένα ενυδατικό σνακ, όπως αγγούρι, κόκκινα φρούτα, καρπούζι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προτείνονται υγιεινά σνακ με ελάχιστες θερμίδες

Πως θα αποφύγετε τις λιγούρες που σας προσθέτουν κιλά

Πως θα αντισταθείτε σε διατροφικές προκλήσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η αυτοφροντίδα ως βασικό κλειδί στη διαχείριση του άγχους

Άγχος αυτοφροντίδα: Να θυμάστε ότι το να αφιερώνετε χρόνο για μικρές πράξεις αυτο-φροντίδας κατά τη διάρκεια της ημέρας θα κρατήσει τη διάθεσή σας πιο ισορροπημένη και θα αναπληρώσει τα αποθέματα της ενέργειάς σας.

Αντιμετωπίστε το σύμπλεγμα ανωτερότητας

Σύμπλεγμα ανωτερότητας: Πολλοί άνθρωποι χωρίς να το κατανοούν πλήρως συμπεριφέρονται ναρκισσιστικά, εκφράζοντας αυτό που ονομάζεται σύμπλεγμα (ή σύνδρομο) ανωτερότητας.

Όταν η αυτοφροντίδα, γίνεται μέσο για την διαχείριση του άγχους

Αυτοφροντίδα Άγχος: Η σημασία ενός καλού ύπνου στην ψυχική υγεία είναι καθοριστική. Και ολοένα και περισσότερες μελέτες δεικνύουν ότι μία καλή ρουτίνα πριν τον ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα και περισσότερο.