Αυτοφροντίδα

Διαλογισμός Ζεν: Ανοίγει τις πόρτες του υποσυνείδητου [vid]

Διαλογισμός Ζεν: Ανοίγει τις πόρτες του υποσυνείδητου [vid]

Διαλογισμός ζεν: Επιστήμονες του πανεπιστημίου της Ουτρέχτης συμπέραναν μετά από έρευνες πως ο διαλογισμός αυξάνει την ικανότητα μας να ανατρέχουμε στο υποσυνείδητό μας.

Στην έρευνα συμμετείχαν 34 άτομα με μακροχρόνια εμπειρία άσκησης διαλογισμού Ζεν, οι οποίοι τυχαία χωρίστηκαν σε ομάδες διαλογισμού και ελέγχου για τις ανάγκες της έρευνας. Η ομάδα διαλογισμού κλήθηκε να κάνει μια συνεδρία διαλογισμού διάρκειας είκοσι λεπτών με επικεφαλής έναν επαγγελματία δάσκαλο του Ζεν. Η άλλη ομάδα δεν έκανε διαλογισμό αλλά απλά ξεκουράστηκε για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Στη συνέχεια, οι εθελοντές απάντησαν είκοσι ερωτήσεις, η κάθε μία με τρεις ή τέσσερις σωστές απαντήσεις – για παράδειγμα “ονόμασε μία από τις τέσσερις εποχές του χρόνου”. Ακριβώς λίγο πριν κάθε ερώτηση, τους εμφανιζόταν αστραπιαία μια πιθανή απάντηση (π.χ. “καλοκαίρι”) για 16 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Η ομάδα διαλογισμού έδωσε κατά μέσο όρο 6,8 απαντήσεις που ταίριαζαν με τις απαντήσεις της οθόνης που κατέγραφε το υποσυνείδητο των συμμετεχόντων. Αντίθετα, η ομάδα που δεν διαλογίστηκε έδωσε κατά μέσο όρο 4,9 απαντήσεις που συνέπιπταν με τις “υποσυνείδητες” απαντήσεις της οθόνης.

Η Μάντελιν Στρικ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, πιστεύει πως η διαφορά βρίσκεται μεταξύ του που εστιάζει ο εγκέφαλός μας και του τι έχουμε συνείδηση. Αυτοί που διαλογίζονται φαίνεται πως μπορούν να “επεκτείνουν” τη συνειδητή εμπειρία τους και για αυτό μπορούν να αντλούν πληροφορίες από το υποσυνείδητο.

Ακολουθεί βίντεο διαλογισμού ζεν:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοφροντίδα: Φρόντισε το εσωτερικό σου εγώ

Σεξουαλική ζωή: Πώς να κρατήσετε την φλόγα ζωντανή στην Πανδημία

Βιώστε μια μοναδική εμπειρία μουσικοθεραπείας [vid]

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κηπουρική: Ένα φυσικό ενισχυτικό της διάθεσης

Η κηπουρική είναι κάτι περισσότερο από ένα χόμπι - είναι μια πολύπλευρη θεραπευτική δραστηριότητα που μπορεί να φωτίσει τη διάθεσή σας, να μειώσει το άγχος και να ενισχύσει τη συνολική αίσθηση ευεξίας.