Αυτοφροντίδα

Διαλογισμός: Συμβουλές για αρχάριους

Διαλογισμός: Συμβουλές για αρχάριους

Διαλογισμός: Αν η λέξη διαλογισμός δεν σας λέει κάτι, τότε σας ενημερώνουμε ότι αφορά μια εξάσκηση σώματος και νου η οποία έχει ως στόχο την αποκλειστική νοητική εστίαση σε ένα αντικείμενο και επιτυγχάνεται με τη βαθιά χαλάρωση, την απομάκρυνση κάθε σκέψης και εξωτερικών ερεθισμάτων από τη συνειδητότητα αυτού που διαλογίζεται.

Τα οφέλη από τον διαλογισμό είναι σημαντικά για την – πνευματική κυρίως – υγεία και αφορούν στη βελτίωση της προσοχής, τη μείωση του άγχους και στην επίτευξη ενός γενικότερου αισθήματος ευεξίας. Μάλιστα, πρόσφατη έρευνα, έδειξε ότι ο διαλογισμός μπορεί να αλλάξει τη δομή των κυττάρων του σώματος προς όφελος του ατόμου. Θέλετε να ωφεληθείτε και εσείς από τον διαλογισμό; Πριν ξεκινήσετε να κάνετε οτιδήποτε δείτε εννιά βασικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν.

  • Προσπαθήστε να βρείτε δέκα λεπτά χρόνου. Αρκετός κόσμος πιστεύει ότι για τον διαλογισμό χρειάζονται ολόκληρες… ώρες, όμως κάτι τέτοιο – τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα του περιορισμένου χρόνου – δεν είναι εύκολο. Αν λοιπόν ξεκινάτε τώρα τον διαλογισμό και έχετε ιδιαίτερα βεβαρημένο πρόγραμμα, δέκα λεπτά την ημέρα είναι μια καλή αρχή. Δεν ξέρετε πώς να ξεκινήσετε; Εφαρμογές όπως το Meditate, το Calm και το Mindfulness Meditation θα σας βοηθήσουν αρκετά.
  • Περιορίστε τους περισπασμούς. Για να μπορέσετε να διαλογιστείτε σωστά, θα πρέπει να βρείτε ένα ήσυχο μέρος, όπου δεν θα σας αποσπά την προσοχή κανείς. Αφήστε το κινητό σας σε άλλον χώρο ή εφ’ όσον χρησιμοποιείτε κάποιο ειδικό χρονόμετρο ή εφαρμογή, θυμηθείτε να το βάλετε στο αθόρυβο έτσι ώστε να μη σας ενοχλήσουν τυχόν τηλεφωνήματα, μηνύματα και ειδοποιήσεις.

Ακολουθεί βίντεο:

  • Αισθανθείτε άνετα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την επιτυχία του διαλογισμού να νοιώσετε άνετα, όχι όμως να ξαπλώσετε – εκτός και αν θέλετε να… κοιμηθείτε. Οι ειδικοί συνιστούν να κάτσετε σωστά σε μια καρέκλα, με τους ώμους πίσω και τα δύο πόδια να πατούν καλά στο έδαφος. Τα χέρια σας θα πρέπει να είναι στο πλάι και να ακουμπούν τους γοφούς σας. Όσον αφορά τα μάτια σας, μπορείτε είτε να τα αφήσετε ανοικτά είτε να τα κλείσετε.
  • Βρείτε ένα σημείο που θα εστιάσετε. Ο Δρ. Michael Gervais, ψυχολόγος αθλητών, προτείνει να «κλειδώσετε» το νου σας σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, έτσι ώστε να μπορέσετε να χαλαρώσετε καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Δώστε βάση στην αναπνοή σας, σε ένα σημείο στον τοίχο, σε μια λέξη ή ακόμα και σε έναν συγκεκριμένο ήχο. Σύμφωνα με τον Gervais, το να μετράτε τις αναπνοές σας μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για να παραμείνετε συγκεντρωμένοι.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοφροντίδα : Αυτές είναι οι συνέπειες από την παραμέληση της

Τι είναι το ψυχικό τραύμα και πως να το ξεπεράσετε

Εύκολα tips για φυσική αντιμετώπιση του άγχους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τρόποι να καλλιεργήσετε ευγνωμοσύνη στη ζωή σας

Ευγνωμοσύνη: Η ευγνωμοσύνη είναι ένας τρόπος για τους ανθρώπους να εκτιμούν αυτό που έχουν, αντί να αναζητούν πάντα κάτι καινούργιο με τις ελπίδες ότι θα τους κάνει πιο ευτυχισμένους ή πιστεύοντας ότι δεν μπορούν να αισθάνονται ικανοποιημένοι έως ότου ικανοποιηθεί κάθε φυσική και υλική τους ανάγκη.

Τι είδους εξοπλισμό χρειάζεσαι για να κάνεις προπόνηση at home

Γυμναστική στο σπίτι: Βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια; Τα προγράμματα που βρίσκεις στο YouTube είναι πολύ basic για το επίπεδό σου; Όποιο από τα παραπάνω και αν ισχύει μάθε πώς θα κάνεις upgrade την at home προπόνησή σου.

Αυτοφροντίδα : Απλές και ανέξοδες τεχνικές

Αυτοφροντίδα : H αληθινή αυτο-φροντίδα περιλαμβάνει τον καθορισμό ρουτίνων και ορίων , την απλοποίηση της ζωής και την ύπαρξη ενός ισχυρού συστήματος υποστήριξης.

Διαβήτης : Η φροντίδα κατοικιδίων ελέγχει τα επίπεδα Σακχάρου στο αίμα

Διαβήτης : Σε ένα δείγμα νέων με διαβήτη τύπου Ι, όσοι βοήθησαν ενεργά στη φροντίδα των οικογενειακών κατοικίδιων ζώων είχαν 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν καλά ελεγχόμενα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Πώς επηρεάζει ο διαλογισμός τα κύματα του εγκεφάλου

Διαλογισμός: Ο ψυχοθεραπευτής δρ Ρον Αλεξάντερ, συγγραφέας του βιβλίου Wise Mind, Open Mind, αναφέρει ότι ο διαλογισμός ενδυναμώνει το πνεύμα μας, ενισχύει τη συναισθηματική νοημοσύνη και βελτιώνει τις επιδόσεις μας. Έτσι πετυχαίνουμε ευκολότερα αυτά που θέλουμε στη ζωή μας. Με ποιον τρόπο όμως γίνεται σωστά ο διαλογισμός και πώς επιδρά στον εγκέφαλο;

Αυτοφροντίδα εφαρμογές : Φρόντισε την υγεία σου με την χρήση εφαρμογών

Αυτοφροντίδα εφαρμογές : Ένα σύστημα που ενσωματώνει μια εφαρμογή smartphone μπορεί να βοηθήσει τους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες με spina bifida να βελτιώσουν τις καθημερινές τους δεξιότητες αυτοδιαχείρισης,