Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα υστερεκτομή: Χρήσιμα tips από την επέμβαση στην ανάρρωση

Αυτοφροντίδα υστερεκτομή: Χρήσιμα tips από την επέμβαση στην ανάρρωση

Αυτοφροντίδα υστερεκτομή: Η υστερεκτομή ορισμένες φορές είναι αναπόφευκτη. Δείτε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, καθώς και την πορεία της ανάρρωσης από μια τέτοια χειρουργική επέμβαση.

Η υστερεκτομή είναι μια επέμβαση που πραγματοποιείτε για να αφαιρεθεί η μήτρα. Σε αυτή την επέμβαση συνήθως αφαιρείται και ο τράχηλος ή ακόμη και οι ωοθήκες. Υπάρχουν συνήθεις λόγοι για να κάνετε υστερεκτομή και αυτοί είναι συνήθως οι βαριές και επώδυνες περίοδοι που δεν ελέγχονται πια από άλλες θεραπείες, αλλά και τα ινομυώματα , όπου ο μυς της μήτρας σας μεγαλώνει σε υπέρμετρο βαθμό. Με την υστερεκτομή μπορεί να θεραπεύσετε ή και να βελτιώσετε τα συμπτώματά σας και πλέον δεν θα έχετε περίοδο.

Πώς προχωρά η ανάρρωση μετά την υστερεκτομή

Θα μπορείτε να πάτε σπίτι όταν ο γυναικολόγος σας αποφασίσει ότι είστε πλέον υγιείς από ιατρική άποψη. Αυτό συνήθως έρχεται την ίδια ημέρα ή μετά από 1 έως 2 ημέρες. Αυτό που σίγουρα πρέπει να κάνετε είναι να ξεκουραστείτε για 2 εβδομάδες και να αρχίσετε να κάνετε και στο σπίτι τις ασκήσεις που σας έδειξαν στο νοσοκομείο. Στην δουλειά σας μπορείτε να επιστρέψετε μόνο όταν ο γιατρός σας πει ότι είστε αρκετά καλά για να το κάνετε και αυτό συνήθως έρχεται μετά από 4 έως 6 εβδομάδες. Σίγουρα αυτό αλλάζει, ανάλογα με τον τύπο της εργασίας σας. Σε δύο με τρεις μήνες είναι σίγουρο ότι θα αρχίσετε να αισθάνεστε πάλι φυσιολογικά. Αυτό που επίσης θα σας βοηθήσει είναι η τακτική άσκηση.

Με την τακτική άσκηση θα καταφέρετε να επιστρέψετε στις κανονικές δραστηριότητες το συντομότερο δυνατό. Πριν όμως ξεκινήσετε τις ασκήσεις, καλό θα ήταν να ζητήσετε την σύμφωνη γνώμη της γιατρού σας ή ακόμα και την συμβουλή του για το πιο πρόγραμμα ασκήσεων να ακολουθήσετε. Έχει αποδειχθεί, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών αναρρώνουν καλά και επιστρέφουν στις κανονικές τους δραστηριότητες αρκετά σύντομα και νιώθουν μετά από ένα εύλογο διάστημα σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Ένα επίσης συχνό σύμπτωμα μετά από ένα τέτοιου είδους χειρουργείο είναι μια αίσθηση απώλειας και θλίψης. Αυτά τα συναισθήματα είναι παρουσιάζονται κυρίως σε γυναίκες που προχωρούν σε υστερεκτομή λόγω καρκίνου στη μήτρα και δεν έχουν άλλη θεραπευτική επιλογή.

Μερικές γυναίκες που δεν έχουν ακόμη βιώσει την εμμηνόπαυση  μπορεί να αισθάνονται μια αίσθηση απώλειας, επειδή δεν είναι πλέον σε θέση να κάνουν παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις η υστερεκτομή μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για κατάθλιψη. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας για να σας βοηθήσει να υποχωρήσουν τα συμπτώματα και να σας συμβουλεύσει σχετικά με τις διαθέσιμες επιλογές θεραπείας. Η συζήτηση επίσης με άλλες γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε υστερεκτομή μπορεί να βοηθήσει παρέχοντας συναισθηματική υποστήριξη και καθησυχασμό. Αν η υστερεκτομή είναι η μόνη λύση σε γυναικολογικά προβλήματα που έχετε, τότε προχωρήστε σε αυτή, ακολουθήστε τις συμβουλές του γιατρού σας και θα έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα τεχνολογία vNOTES για λιγότερες ουλές και ταχύτερη ανάρρωση στην υστερεκτομή

Ρομποτική υστερεκτομή: Τι είναι και ποια τα οφέλη της

Υστερεκτoμή : Πως καθορίζει την σεξουαλική αγωγή

Πώς να προσεγγίσετε το σεξ μετά από μια υστερεκτομή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κάντε την οικονομική ευεξία μέρος του σχεδίου αυτοφροντίδας σας

Budgeting: Το οικονομικό άγχος μπορεί να μετατραπεί σε σωματικές παθήσεις, όπως καρδιακές παθήσεις και κακή έκβαση για άλλες ασθένειες. Τα χρήματα είναι επίσης μια από τις κύριες αιτίες διαζυγίων.

Πώς να αντιμετωπίσετε το πρήξιμο στην κοιλιά

Πρήξιμο κοιλιά: Οι ασκήσεις, τα συμπληρώματα και τα μασάζ μπορούν να βοηθήσουν στη γρήγορη μείωση του φουσκώματος και οι απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να αποτρέψουν την επανεμφάνισή του.