Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα ύπνος: Είναι τελικά καλύτερα να κοιμάσαι χωρίς μαξιλάρι

Αυτοφροντίδα ύπνος: Είναι τελικά καλύτερα να κοιμάσαι χωρίς μαξιλάρι

Αυτοφροντίδα ύπνος: Είναι τελικά καλύτερα να κοιμάσαι χωρίς μαξιλάρι. Πέρασες χθες βράδυ πετώντας και γυρίζοντας. Και την προηγούμενη νύχτα. Και την προηγούμενη νύχτα. Και παρά το γεγονός ότι αγοράζεις ένα φανταχτερό, υψηλής ποιότητας μαξιλάρι στο διαδίκτυο, εξακολουθείς να πονάς στην πλάτη και τον λαιμό όταν ξυπνάς το πρωί.

Θα μπορούσε να είναι λύση το να πας χωρίς μαξιλάρι; Ποια είναι η άποψη των ειδικών. Τα μαξιλάρια δεν είναι απλά φουσκωτοί λόφοι που κάνουν το κρεβάτι σας να φαίνεται άνετο. Ένα μαξιλάρι έχει μερικές πολύ σημαντικές δουλειές. Το πρώτο; Διατηρεί την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης σε διαφορετικές θέσεις ύπνου για την πρόληψη του πόνου στον αυχένα, στον ώμο ή στην πλάτη.

Όταν βρίσκεστε σε επίπεδη επιφάνεια, ένα μαξιλάρι (ή δύο) μπορεί να σας βοηθήσει να υποστηρίξετε τη φυσική καμπύλη του λαιμού σας και να την διατηρήσετε υποστηριζόμενη. Και καθώς κινείστε θέσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ένα μαξιλάρι θα σας βοηθήσει να μείνετε άνετα και να σας αποτρέψει από το να ξυπνήσετε καθώς θα κάνετε την ανάγνωση. Τα μαξιλάρια έχουν νόημα αν το σκεφτείτε: “Εάν κοιτάξετε ένα άτομο που ξαπλώνει, οι ώμοι είναι πολύ πιο ανοιχτοί από το κεφάλι”, λέει ο ειδικός σε θέματα υγείας Δρ. Άλεξ Ντιμιτρίου.

Αυτό σημαίνει ότι για όσους κοιμούνται στο πλευρό τους, ουσιαστικά, ο ώμος τους μπαίνει στο δρόμο, και χρειάζονται ένα μέρος για να ξεκουραστούν ώστε να μην “κρεμάσουν” στον αέρα Άλλο ένα όφελος του να κοιμάσαι με μαξιλάρι; Μπορεί να σας βοηθήσει να αναπνέετε περισσότερο. Ένα πλεονέκτημα των μαξιλαριών, πέρα από την άνεση, είναι η ανύψωση του κεφαλιού πάνω από το σώμα, έτσι οι λίμνες αίματος μακριά από το κεφάλι, και ο αεραγωγός μπορεί να παραμείνει λιγότερο συμπιεσμένος.  Οι ειδικοί λοιπόν προτείνουν ότι είναι υπέρ της χρήσης του μαξιλαριού. Αλλά αν έχετε δοκιμάσει ένα σωρό μαξιλάρια και εξακολουθείτε να πονάτε στην πλάτη και το λαιμό, μπορεί να είναι δελεαστικό να τα παρατήσετε για μια νύχτα για να δείτε αν αισθάνεστε καλύτερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τρία μυστικά για να είναι τα μαλλιά σου στην καλύτερή τους φάση

Αυτοί είναι οι τρόποι για να αντιμετωπίσεις τα πρησμένα μάτια

Πώς να μακραίνουν τα μαλλιά σου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να αντιμετωπίσετε φυσικά τον πονοκέφαλο

Πονοκέφαλος Φυσική Αντιμετώπιση: Για πολλούς ανθρώπους, ο πονοκέφαλος είναι μια δυσφορική κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά με αποτέλεσμα ο πόνος να επηρεάζει συνολικά τη ζωή τους. Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε τρόπους να απαλλαγείτε από τους ενοχλητικούς πονοκεφάλους φυσικά.

Αυτοφροντίδα: Πρακτικές για να την πετύχετε

Αυτοφροντίδα: Αυτό-φροντίδα είναι οποιαδήποτε σκόπιμη ενέργεια που αναλαμβάνεται για την κάλυψη των σωματικών, διανοητικών, πνευματικών ή συναισθηματικών αναγκών ενός ατόμου . Δηλαδή είναι όλοι οι μικροί τρόποι που φροντίζουμε τον εαυτό μας για να αποφύγουμε μια βλάβη στους αντίστοιχους τομείς της υγείας.

Η άσκηση στη φύση είναι ηρεμιστική

Αθλητισμός στη φύση: Οι ζωές μας είναι γεμάτες άγχος. Η προσπάθεια να διατηρηθεί μια ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής μας ζωής, των κοινωνικών και οικογενειακών υποχρεώσεων μπορεί να μην είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση. Τα καλά νέα είναι πώς η σύνδεση με τη φύση και ειδικότερα η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να σας βοηθήσει να αποσυνδεθείτε από το άγχος και να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας, ενώ παραμένετε fit.

Αυτοφροντίδα επιστήμη: Συμβουλές για την καλύτερη φροντίδα σας

Αυτοφροντίδα επιστήμη: Αυτο-φροντίδα είναι οποιαδήποτε ενέργεια ή συμπεριφορά που βοηθά ένα άτομο να αποφύγει προβλήματα υγείας. Το υπερβολικό στρες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων. Έτσι, να έχει την ανάγκη να ανακούφιστεί από το άγχος.

Απελευθερώστε την καταπιεσμένη σας ενέργεια μέσω των πολεμικών τεχνών

Αθλητισμός Οφέλη Υγεία: Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική σας υγεία, αλλά έχει επίσης ορατές επιπτώσεις στο σώμα. Εάν είστε συνεχώς σε κατάσταση άγχους, οι μύες και το μυαλό σας είναι συνεχώς σε ένταση. Τα καλά νέα είναι πώς μπορείτε να κάνετε κάτι γι' αυτό. Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους η εξάσκηση πολεμικών τεχνών μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε το άγχος στη ζωή σας.

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Λύσεις για να την πετύχεις

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Αν και εσείς ανήκετε στα άτομα με μείζονα κατάθλιψη και γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, και νιώθετε ότι έχετε προσπαθήσει να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Τότε διαβάστε συμβουλές για να το επιτύχετε.

10 συμβουλές για να απελευθερωθείτε από τους τοξικούς γονείς

Τοξικοί Γονείς: Οι τοξικοί γονείς μπορεί να ελέγχουν τη ζωή σας και να σας προκαλέσουν σημαντική ψυχολογική βλάβη. Δεν είναι ασυνήθιστο για πολλά ενήλικα παιδιά να είναι δυσλειτουργικά, αλκοολικά ή να νιώθουν παγιδευμένα από τους τοξικούς γονείς, χωρίς να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και να προσπαθούν μάταια να καθησυχάσουν τους γονείς τους.