Σεξουαλική Υγεία

Εγκεφαλική Υγεία: Γνωρίζατε ότι ο ύπνος με τον σύντροφο την βελτιώνει

Εγκεφαλική Υγεία: Γνωρίζατε ότι ο ύπνος με τον σύντροφο την βελτιώνει

Εγκεφαλική Υγεία: Γνωρίζατε ότι ο ύπνος με τον σύντροφο την βελτιώνει. Ο ύπνος, η διανυκτέρευση με με τον/την σύντροφό σας, είναι κάτι που αγαπά ο εγκέφαλός σας. Τόσο που υφίσταται μια σειρά πολύ ευεργετικών αλλαγών, τις αναλύουμε.

Λίγα πράγματα είναι τόσο ικανοποιητικά όσο η διανυκτέρευση με το άτομο που αγαπάμε. Ωστόσο, δεν υπάρχει έλλειψη εκείνων που επισημαίνουν ότι μερικές φορές ο ύπνος στο ίδιο κρεβάτι μπορεί να ενοχλήσει. Το ροχαλητό, το να στριφογυρίζει χιλιάδες φορές ή να παίρνει ολόκληρο το πάπλωμα, να σηκώνεται πέντε φορές για το μπάνιο , και τα λοιπά. Τώρα, μια πρόσφατη μελέτη επηρεάζει ένα πολύ συγκεκριμένο γεγονός: ο ύπνος με έναν σύντροφο βελτιώνει την υγεία του εγκεφάλου.

Υπάρχουν ζευγάρια που έχουν περάσει το ήμισυ της ζωής τους μοιράζοντας τα ίδια τελετουργικά όταν πρόκειται να περάσουν τη νύχτα. Δεν έχει σημασία ότι μερικές φορές το ένα χέρι κοιμάται όταν αγκαλιάζει το άλλο ενώ κοιμούνται. τα τελωνεία είναι έθιμα. Ούτε συμβαίνει τίποτα εάν σε μια δεδομένη στιγμή, το ένα μένει με ένα μικρό χώρο στο κρεβάτι, ενώ το άλλο καταλαμβάνει σχεδόν όλο το χώρο. Αρκεί να γνωρίζουμε ότι ο αγαπημένος είναι εκεί. Ωστόσο, πριν από λίγους μήνες, μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε παρείχε πολύ ενδιαφέροντα δεδομένα. Ο ύπνος με έναν σύντροφο βελτιώνει την υγεία του εγκεφάλου και αυτό αντιστρέφει τη γνωστική, συναισθηματική, δημιουργική πτυχή.

Μερικές φορές, και ειδικά το καλοκαίρι, είναι πολύ πιθανό να διατηρήσουμε κάποια απόσταση από το άλλο άτομο τη νύχτα. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι είναι εκεί. Η αντίληψη της εγγύτητας μας κάνει να συνεχίσουμε να αισθανόμαστε κοντά και αυτό παρηγορεί και μας κάνει να νιώθουμε καλά. Ο ύπνος με έναν σύντροφο βελτιώνει την υγεία του εγκεφάλου επειδή αυτό το αίσθημα εγγύτητας μας επιτρέπει να απελευθερώνουμε ενδορφίνες και οξυτοκίνη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιες είναι επιπτώσεις της μοναξιάς

Είμαστε ελεύθεροι ή έτσι νομίζουμε

Πώς ο ύπνος επηρεάζει το δέρμα και τη συνολική υγεία σας; 

Τρεις πρακτικές για να τα βγάζετε πέρα με ένα "δύστροπο νου"

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι πρώιμες σεξουαλικές εμπειρίες οδηγούν σε πιο υγιές σεξ αργότερα

Σεξουαλικό ντεμπούτο: Η υγιής σεξουαλική λειτουργία είναι κρίσιμη για τη σεξουαλική υγεία και θα πρέπει να συγκαταλέγεται μεταξύ των πιθανών αποτελεσμάτων υγείας ενός πρώιμου σεξουαλικού ντεμπούτου.

Τελικά, είναι η στυτική δυσλειτουργία ψυχολογικό σύμπτωμα;

Στυτική Δυσλειτουργία: Τα ψυχολογικά θέματα μπορούν να επηρεάσουν περισσότερα από την ψυχική σας υγεία. Η κατάθλιψη, το άγχος, το στρες και τα προβλήματα σχέσεων μπορούν να έχουν τρομερή επίδραση στη σεξουαλική σας λειτουργία.

Η υπόθεση ορόσημο της Κίνας #MeToo επιστρέφει στο δικαστήριο μετά από αποτυχία

Το κίνημα #MeToo της χώρας έχει σκοντάψει από το 2018, όταν ένα κύμα γυναικών δημοσίευσε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον καθηγητών πανεπιστημίου. Απειλούμενοι εκείνη την εποχή από την προοπτική ενός ανεξέλεγκτου μαζικού κινήματος, οι λογοκριτές του Διαδικτύου άρχισαν γρήγορα να μπλοκάρουν τα hashtags και τις λέξεις-κλειδιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια είναι τα οφέλη της πολυσυντροφικότητας;

Σεξουαλική ζωή: Η ύπαρξη πολλών σεξουαλικών συντρόφων μπορεί να σημαίνει ότι ένα άτομο έχει περισσότερους από έναν σεξουαλικούς συντρόφους για μια χρονική περίοδο.