Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: Τρεις πρακτικές για την ποιοτική βελτίωση της ζωής σας

Αυτοφροντίδα: Τρεις πρακτικές για την ποιοτική βελτίωση της ζωής σας

Αυτοφροντίδα: Ρεαλιστικές αναλύσεις για να κάνουν τον επόμενο χρόνο καλύτερο και ευκολότερο.

Βασικό σημείο: Το να είσαι πιο συμπονετικός με τον εαυτό σου είναι το ζωτικό κλειδί για τους στόχους και την ευημερία σου.

Ολοκληρώστε το μεγάλο έργο με μια σειρά μικρών πράξεων. —Tao Te Ching, στίχος 63

Είναι σημαντικό να εκτιμήσουμε ότι το 2021 (όπως και όλα τα άλλα χρόνια) θα απέχει πολύ από την πανάκεια. Αυτή η ιδέα εκτοξεύτηκε στις αρχές Ιανουαρίου με τη μορφή της ταραχώδους εξέγερσης στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Αυτό μπορεί να προσφέρει την ψυχολογική ευελιξία που επιτρέπει στο έτος να διατηρήσει χώρο για κάποιο καλό, αυξάνοντας παράλληλα την ανθεκτικότητα για ό, τι κακό μπορεί να έρθει. Και κατ’ επέκταση αυτό θα μας βοηθήσει να διαχειριστούμε τις προσδοκίες μας.

Κάθε νέο έτος προσκαλεί ευκαιρίες να σκεφτούμε πού βρισκόμασταν πρόσφατα, πού βρισκόμαστε σήμερα και πού θα θέλαμε να πάμε. Αυτές είναι περιπτώσεις για να εξετάσουμε τα είδη προσαρμογών της ζωής που θα εξυπηρετήσουν καλύτερα την ανάπτυξη, την υγεία και τη θεραπεία μας – το είδος της διόρθωσης της πορείας που μας βοηθά να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερη ευθυγράμμιση με τις αξίες μας και να σημειώσουμε πρόοδο προς το να γίνουμε το άτομο που θέλουμε να είμαστε.

Οι περισσότεροι από εμάς ξεκινούν με τις καλύτερες προθέσεις, γνωρίζοντας τι θέλουμε και κατανοώντας τι πρέπει να κάνουμε. Η ανάληψη δράσης που αλλάζει τη συμπεριφορά μας και τη συνεπή συμμετοχή σε αυτές τις ενέργειες είναι η πρόκληση.

Μπορείτε να βελτιώσετε ή ακόμα και να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας εστιάζοντας σε πράγματα που μπορείτε πραγματικά να επηρεάσετε ή να αλλάξετε. Συχνά αυτά μπορεί να φαίνονται μικρά ή ασήμαντα, αλλά μια σημαντικό ποσοστό μικρών αλλαγών μπορεί να δημιουργήσει ένα σημείο ανατροπής που κάνει μεγάλη διαφορά. Τέτοιες μικρές αλλά ισχυρές αλλαγές περιλαμβάνουν τις ακόλουθες πρακτικές.

  1. Κάντε πιο συνειδητές επιλογές. Όλοι έχουμε περιορισμένο χρόνο και ενέργεια στη διάθεσή μας. Στην πραγματικότητα, ο χρόνος μπορεί να είναι και το μόνο πράγμα που είναι στα αλήθεια αναντικατάστατο. Επομένως, είναι σημαντικό να προσέχετε τι (και σε ποιον) τον ξοδεύετε. Προσδιορίστε τις δραστηριότητες που είναι πιο σημαντικές για εσάς και προσπαθήστε να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο γι’ αυτές κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της εβδομάδας σας.
  2. Αποδεχθείτε ότι το «να ολοκληρώσετε κάτι» είναι καλύτερο από το «να το κάνετε τέλεια». Συχνά, παλεύουμε με ένα συνδυασμό αναβλητικότητας και τελειομανίας. Υπάρχει συχνή αλληλεπικάλυψη μεταξύ των δύο. Βρίσκετε στον εαυτό σας να αναβάλλει τα πράγματα μέχρι να έχετε το χρόνο και τη διάθεση για να τα κάνετε σωστά ή ακόμα χειρότερα, τέλεια; Δεν είναι η επιθυμία για υψηλή ποιότητα που είναι προβληματική, αλλά μάλλον η καθυστέρηση στην εκκίνηση και την ολοκλήρωση εργασιών, επειδή έχουμε μια αυτοδημιούργητη ιδανική προσδοκία για το τελικό προϊόν. Αυτό δημιουργεί (ή συνηθέστερα επιδεινώνει) αισθήματα ανεπάρκειας και αυτοκριτικής – όχι επειδή αυτό που κάναμε δεν είναι αρκετά καλό, αλλά επειδή απλά δεν το έχουμε κάνει καθόλου.
  3. Δώστε προσοχή στο ρυθμό σας. Είναι πολύτιμο να θυμάστε ότι ο καθένας πηγαίνει με το δικό του ρυθμό. Η προσπάθεια να κάνετε περισσότερα από ό, τι μπορεί να είναι ρεαλιστικά δυνατό για εσάς είναι ο πρωταρχικός συντελεστής στην ψυχική, συναισθηματική και σωματική κόπωση.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Απλές συμβουλές για να φροντίζεις περισσότερο τον εαυτό σου

Είναι καλύτερα να κοιμάσαι με μαξιλάρι

Δραστηριότητες για να νιώθεις καλύτερα όσο μένεις σπίτι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι σημαντικό για την ψυχολογία σου να γράφεις

Αυτοφροντίδα: Μπορείς να το κάνεις εύκολα και απλά χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, δίχως κόπο και δυσκολία. Ακόμη κι αν σου λείπει φαντασία, δημιουργική σκέψη και γραφή, έχεις να κερδίσεις πολλά! Τα οφέλη της συγγραφής είναι πολλά περισσότερα από όσο φαντάζεσαι καθώς δε βοηθά μόνο στο να εμπλουτίσουμε το λεξιλόγιο και την έκφρασή μας αλλά έχει και ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες.

Η ανεπάρκεια σε βιταμίνες μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας

Ύπνος και Βιταμίνες: Τα σώματά μας χρειάζονται πολλή φροντίδα. Όταν δίνετε στο σώμα σας αυτό που χρειάζεται - άφθονο ύπνο, τακτική άσκηση, υγιεινή διατροφή και άφθονο νερό, για παράδειγμα - κάνετε το καλύτερο δώρο στον εαυτό σας.

Αυτοφροντίδα : 6+1 πρακτικές για να είσαι ευτυχισμένος

Αυτοφροντίδα : Η ενσωμάτωση της αυτοεξυπηρέτησης κάθε μέρα βοηθά να χρησιμεύσει ως πανοπλία για την προστασία της ενέργειας που χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε και να ευδοκιμήσουμε. Η αυτοεξυπηρέτηση συμβάλλει σημαντικά στη διαχείριση του άγχους και στην καλύτερη ζωή σας

Η θάλασσα έχει τον τρόπο να μας ηρεμεί

Θάλασσα: Ο εγκέφαλος, ο οποίος βρίσκεται σε ενός είδους «διαυγές, άχρωμο εγκεφαλονωτιαίο υγρό» στο κεφάλι μας, αντιδρά πολύ θετικά με το νερό διότι, όπως γράφει ο Νίκολς, στο CBS News, «οι αρχαίοι πρόγονοί μας βγήκαν από το νερό και εξελίχθηκαν από το κολύμπι στο περπάτημα.