Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: Τρεις πρακτικές για την ποιοτική βελτίωση της ζωής σας

Αυτοφροντίδα: Τρεις πρακτικές για την ποιοτική βελτίωση της ζωής σας

Αυτοφροντίδα: Ρεαλιστικές αναλύσεις για να κάνουν τον επόμενο χρόνο καλύτερο και ευκολότερο.

Βασικό σημείο: Το να είσαι πιο συμπονετικός με τον εαυτό σου είναι το ζωτικό κλειδί για τους στόχους και την ευημερία σου.

Ολοκληρώστε το μεγάλο έργο με μια σειρά μικρών πράξεων. —Tao Te Ching, στίχος 63

Είναι σημαντικό να εκτιμήσουμε ότι το 2021 (όπως και όλα τα άλλα χρόνια) θα απέχει πολύ από την πανάκεια. Αυτή η ιδέα εκτοξεύτηκε στις αρχές Ιανουαρίου με τη μορφή της ταραχώδους εξέγερσης στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Αυτό μπορεί να προσφέρει την ψυχολογική ευελιξία που επιτρέπει στο έτος να διατηρήσει χώρο για κάποιο καλό, αυξάνοντας παράλληλα την ανθεκτικότητα για ό, τι κακό μπορεί να έρθει. Και κατ’ επέκταση αυτό θα μας βοηθήσει να διαχειριστούμε τις προσδοκίες μας.

Κάθε νέο έτος προσκαλεί ευκαιρίες να σκεφτούμε πού βρισκόμασταν πρόσφατα, πού βρισκόμαστε σήμερα και πού θα θέλαμε να πάμε. Αυτές είναι περιπτώσεις για να εξετάσουμε τα είδη προσαρμογών της ζωής που θα εξυπηρετήσουν καλύτερα την ανάπτυξη, την υγεία και τη θεραπεία μας – το είδος της διόρθωσης της πορείας που μας βοηθά να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερη ευθυγράμμιση με τις αξίες μας και να σημειώσουμε πρόοδο προς το να γίνουμε το άτομο που θέλουμε να είμαστε.

Οι περισσότεροι από εμάς ξεκινούν με τις καλύτερες προθέσεις, γνωρίζοντας τι θέλουμε και κατανοώντας τι πρέπει να κάνουμε. Η ανάληψη δράσης που αλλάζει τη συμπεριφορά μας και τη συνεπή συμμετοχή σε αυτές τις ενέργειες είναι η πρόκληση.

Μπορείτε να βελτιώσετε ή ακόμα και να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας εστιάζοντας σε πράγματα που μπορείτε πραγματικά να επηρεάσετε ή να αλλάξετε. Συχνά αυτά μπορεί να φαίνονται μικρά ή ασήμαντα, αλλά μια σημαντικό ποσοστό μικρών αλλαγών μπορεί να δημιουργήσει ένα σημείο ανατροπής που κάνει μεγάλη διαφορά. Τέτοιες μικρές αλλά ισχυρές αλλαγές περιλαμβάνουν τις ακόλουθες πρακτικές.

  1. Κάντε πιο συνειδητές επιλογές. Όλοι έχουμε περιορισμένο χρόνο και ενέργεια στη διάθεσή μας. Στην πραγματικότητα, ο χρόνος μπορεί να είναι και το μόνο πράγμα που είναι στα αλήθεια αναντικατάστατο. Επομένως, είναι σημαντικό να προσέχετε τι (και σε ποιον) τον ξοδεύετε. Προσδιορίστε τις δραστηριότητες που είναι πιο σημαντικές για εσάς και προσπαθήστε να δημιουργήσετε περισσότερο χώρο γι’ αυτές κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της εβδομάδας σας.
  2. Αποδεχθείτε ότι το «να ολοκληρώσετε κάτι» είναι καλύτερο από το «να το κάνετε τέλεια». Συχνά, παλεύουμε με ένα συνδυασμό αναβλητικότητας και τελειομανίας. Υπάρχει συχνή αλληλεπικάλυψη μεταξύ των δύο. Βρίσκετε στον εαυτό σας να αναβάλλει τα πράγματα μέχρι να έχετε το χρόνο και τη διάθεση για να τα κάνετε σωστά ή ακόμα χειρότερα, τέλεια; Δεν είναι η επιθυμία για υψηλή ποιότητα που είναι προβληματική, αλλά μάλλον η καθυστέρηση στην εκκίνηση και την ολοκλήρωση εργασιών, επειδή έχουμε μια αυτοδημιούργητη ιδανική προσδοκία για το τελικό προϊόν. Αυτό δημιουργεί (ή συνηθέστερα επιδεινώνει) αισθήματα ανεπάρκειας και αυτοκριτικής – όχι επειδή αυτό που κάναμε δεν είναι αρκετά καλό, αλλά επειδή απλά δεν το έχουμε κάνει καθόλου.
  3. Δώστε προσοχή στο ρυθμό σας. Είναι πολύτιμο να θυμάστε ότι ο καθένας πηγαίνει με το δικό του ρυθμό. Η προσπάθεια να κάνετε περισσότερα από ό, τι μπορεί να είναι ρεαλιστικά δυνατό για εσάς είναι ο πρωταρχικός συντελεστής στην ψυχική, συναισθηματική και σωματική κόπωση.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Απλές συμβουλές για να φροντίζεις περισσότερο τον εαυτό σου

Είναι καλύτερα να κοιμάσαι με μαξιλάρι

Δραστηριότητες για να νιώθεις καλύτερα όσο μένεις σπίτι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συμβουλές αυτοφροντίδας για να μεγαλώνετε υγιώς

Αυτοφροντίδα στη μέση ηλικία: Θέλετε να κρατήσετε το μυαλό σας αιχμηρό καθώς μεγαλώνετε; Εκπλήξατε τον εαυτό σας. Οι νέες εμπειρίες θα δημιουργήσουν νέες οδούς στον εγκέφαλό σας, διατηρώντας το μυαλό σας υγιές καθώς μεγαλώνετε. Ο ενθουσιασμός είναι επίσης ένας παράγοντας ενίσχυσης της ευτυχίας.

Πώς να "κολλήσετε" στις υγιείς σας συνήθειες

Αυτοφροντίδα: Νιώθετε συχνά ότι παρά τις προσπάθειές σας να οργανώσετε τη μέρα και να ακολουθήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, τα πράγματα δεν πάνε ακριβώς όπως προγραμματίζετε; Δεν πειράζει! Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας για έλλειψη θέλησης ή αναποφασιστικότητα. Στην πραγματικότητα, ίσως να χρειάζεστε απλώς υπενθυμίσεις για να θέσετε σε εφαρμογή όσα θέλετε να κάνετε. Με άλλα λόγια, δημιουργείστε μια συνθήκη ώστε να κάνετε τη συνήθεια που θέλετε να υιοθετήσετε μια σκέψη που είναι αδύνατο να ξεχαστεί. Η αλήθεια είναι πως φαίνεται πιο εύκολο να κάνουμε πράγματα όταν τα θυμόμαστε και όταν τα συνδέουμε με άλλες δραστηριότητες που κάνουμε μέσα στην ημέρα.

Τι να κάνετε αν υποστείτε τραυματισμό στα σπορ

Οι αθλητικοί τραυματισμοί ‘’ καραδοκούν ‘’ κατά την διάρκεια άσκησης ή κάποιου αθλήματος ή σπορ , για αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και εάν δεν γνωρίζουμε τις ασκήσεις ή το άθλημα να επιλέγουμε κάποιον έμπειρο προπονητή.

Ο απαραίτητος ρόλος του καλού ύπνου στην αθλητική απόδοση

Ύπνος Οφέλη: Άπαντες γνωρίζουμε τη σημασία του ύπνου από τη στιγμή της γέννησής μας, κατά το δημοφιλές γνωμικό ο ύπνος θρέφει τα μωρά. Η αλήθεια είναι όμως ότι εξακολουθεί μας μας θρέφει καθ’ όλη τη διάρκεια της ύπαρξής μας, πόσο μάλλον εκείνους που ασχολούνται σοβαρά με τον αθλητισμό.

Πώς να αποφύγετε το αδιέξοδο απρόβλεπτων εξόδων υγείας

Ας μην ξεχνάμε το φορολογικό πλεονέκτημα. Τα προγράμματα ασφάλισης υγείας βοηθούν στην εξοικονόμηση φόρων. Το ασφάλιστρο που πληρώνετε κερδίζει έκπτωση. Μπορείτε να διεκδικήσετε εκπτώσεις και να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα σε φόρους,

Πρόσθετε στη μέρα σου απόλαυση με αυτά τα πεντανόστιμα Smoothies

Αυτοφροντίδα Διατροφή: Τα Smoothies είναι καταπληκτικές και πανεύκολες συνταγές που θα σας βοηθήσουν να ανταποκριθείτε στις καθημερινές ανάγκες του προγράμματός σας, ενώ παραμένετε εντός των συνιστώμενων μερίδων διατροφής. Ειδικά, εάν δεν είστε λάτρης των σαλατών, τα smoothies είναι ιδανικά για να προσθέσετε στη διατροφή σας σαλατικά γεμάτα θρεπτικά συστατικά, όπως το κατσαρό λάχανο, το μπρόκολο, το σπανάκι και ελβετικό chard.

Τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία που προσφέρουν οι βουτιές στη θάλασσα

Εκπληκτικά οφέλη για την υγεία το θαλασσινού νερού. Όλοι έχουμε ακούσει για τα οφέλη των βιταμινών A, B και C, αλλά υπάρχει και μια άλλη βιταμίνη που πιθανόν έχετε ήδη αποκομίσει τα οφέλη - χωρίς καν να το γνωρίζετε.