Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές για να φροντίζουμε περισσότερο τον εαυτό μας

Αυτοφροντίδα: Συμβουλές για να φροντίζουμε περισσότερο τον εαυτό μας

Αυτοφροντίδα: Ναι σε εσένα μιλάω! Έλα τώρα που κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις! Πότε ήταν η τελευταία φορά που αποφάσισες να αφιερώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου; Να κάνεις κάτι για εσένα; Να νιώσεις όμορφα; Νομίζω πως έχεις ξεχάσει. Ώρα λοιπόν να θυμηθείς πως είναι να φροντίζεις τον πιο σημαντικό άνθρωπο της ζωής σου, εσένα!

Αν θέλεις να χάσεις βάρος, δεν είναι ανάγκη να πεινάσεις. Πρόσεχε τη διατροφή σου, κόψε το junk food και το ”βαρύ” βραδινό και ξεκίνησε μια δραστηριότητα 3-4 φορές την εβδομάδα. Τρέξιμο στο πάρκο, γρήγορο περπάτημα, χορό, yoga, κολύμβηση ή κάποιο άθλημα, αν δεν είσαι fan του γυμναστηρίου. Όλα αυτά μπορείς να τα κάνεις μαζί με φίλους σου, θα λειτουργήσει ενθαρρυντικά.

Κάνε μια αλλαγή. Ανανέωσε τη γκαρνταρόμπα σου. Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα, αλλά σωστές επιλογές. Πήγαινε στο κομμωτήριο. Άλλαξε τη διακόσμηση στο προσωπικό σου χώρο. Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου.

Πήγαινε μια εκδρομή με τα φιλαράκια σου. Κάπου κοντά. Κάπου χαλαρά. Να ξεφύγετε, να γελάσετε, να περάσετε όμορφα. Να αναπνεύσετε καθαρό αέρα, να περπατήσετε στη θάλασσα. Να πάτε για φαγητό σε ένα εστιατόριο με ωραία θέα. Μην μιλάς όλη την ώρα για τα προβλήματα σου. Ζήσε τις όμορφες στιγμές.

Δες την αγαπημένη σου ταινία. Διάβασε ένα καινούργιο βιβλίο. Αφιέρωσε μια μέρα σε εσένα. Μείνε στη μπανιέρα μέχρι να μουλιάσεις. Κάνε beaute ομορφιάς! Ετοίμασε ένα δείπνο για εσένα και το αγόρι σου.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να μας κάνουν ευτυχισμένους. Συνήθως είναι αυτά που λείπουν από την καθημερινότητα μας. Όλα όμως είναι θέμα επιλογής. Δεν είναι ανάγκη να ξοδέψεις πολλά χρήματα, ούτε πολύ χρόνο. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι: επιλογές. Εγώ επιλέγω να είμαι ευτυχισμένη, εσύ;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τρεις "ευφάνταστοι" πυλώνες της αυτοφροντίδας

Συμβουλές αυτοφροντίδας όταν εργάζεστε από το σπίτι

Παραδείγματα φυσικών αναγκών και τρόποι να τις φροντίσουμε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να αντιμετωπίσετε φυσικά τον πονοκέφαλο

Πονοκέφαλος Φυσική Αντιμετώπιση: Για πολλούς ανθρώπους, ο πονοκέφαλος είναι μια δυσφορική κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά με αποτέλεσμα ο πόνος να επηρεάζει συνολικά τη ζωή τους. Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε τρόπους να απαλλαγείτε από τους ενοχλητικούς πονοκεφάλους φυσικά.

Αυτοφροντίδα: Πρακτικές για να την πετύχετε

Αυτοφροντίδα: Αυτό-φροντίδα είναι οποιαδήποτε σκόπιμη ενέργεια που αναλαμβάνεται για την κάλυψη των σωματικών, διανοητικών, πνευματικών ή συναισθηματικών αναγκών ενός ατόμου . Δηλαδή είναι όλοι οι μικροί τρόποι που φροντίζουμε τον εαυτό μας για να αποφύγουμε μια βλάβη στους αντίστοιχους τομείς της υγείας.

Η άσκηση στη φύση είναι ηρεμιστική

Αθλητισμός στη φύση: Οι ζωές μας είναι γεμάτες άγχος. Η προσπάθεια να διατηρηθεί μια ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής μας ζωής, των κοινωνικών και οικογενειακών υποχρεώσεων μπορεί να μην είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση. Τα καλά νέα είναι πώς η σύνδεση με τη φύση και ειδικότερα η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να σας βοηθήσει να αποσυνδεθείτε από το άγχος και να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας, ενώ παραμένετε fit.

Αυτοφροντίδα επιστήμη: Συμβουλές για την καλύτερη φροντίδα σας

Αυτοφροντίδα επιστήμη: Αυτο-φροντίδα είναι οποιαδήποτε ενέργεια ή συμπεριφορά που βοηθά ένα άτομο να αποφύγει προβλήματα υγείας. Το υπερβολικό στρες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων. Έτσι, να έχει την ανάγκη να ανακούφιστεί από το άγχος.

Απελευθερώστε την καταπιεσμένη σας ενέργεια μέσω των πολεμικών τεχνών

Αθλητισμός Οφέλη Υγεία: Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική σας υγεία, αλλά έχει επίσης ορατές επιπτώσεις στο σώμα. Εάν είστε συνεχώς σε κατάσταση άγχους, οι μύες και το μυαλό σας είναι συνεχώς σε ένταση. Τα καλά νέα είναι πώς μπορείτε να κάνετε κάτι γι' αυτό. Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους η εξάσκηση πολεμικών τεχνών μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε το άγχος στη ζωή σας.

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Λύσεις για να την πετύχεις

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Αν και εσείς ανήκετε στα άτομα με μείζονα κατάθλιψη και γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, και νιώθετε ότι έχετε προσπαθήσει να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Τότε διαβάστε συμβουλές για να το επιτύχετε.

10 συμβουλές για να απελευθερωθείτε από τους τοξικούς γονείς

Τοξικοί Γονείς: Οι τοξικοί γονείς μπορεί να ελέγχουν τη ζωή σας και να σας προκαλέσουν σημαντική ψυχολογική βλάβη. Δεν είναι ασυνήθιστο για πολλά ενήλικα παιδιά να είναι δυσλειτουργικά, αλκοολικά ή να νιώθουν παγιδευμένα από τους τοξικούς γονείς, χωρίς να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και να προσπαθούν μάταια να καθησυχάσουν τους γονείς τους.