Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: Δραστηριότητες για όσο μένεις σπίτι

Αυτοφροντίδα: Δραστηριότητες για όσο μένεις σπίτι

Αυτοφροντίδα: Η νέα χρονιά μας βρήκε όπως ακριβώς μας άφησε το 2020: Μέσα στο σπίτι με περιοριστικά μέτρα. Η αυτοφροντίδα έχει γίνει νούμερο 1 προτεραιότητα όλων μας, και για όσους δεν είναι, πρέπει να γίνει! Έχουμε ανάγκη από να φροντίσουμε τον εαυτό μας και τους δικούς μας ανθρώπους και να βρούμε χαρά σε καθημερινά πράγματα. Τι μπορείς να κάνεις όσο μένεις σπίτι;

15 υπέροχα πράγματα που έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με σένα και θα σου προσφέρουν χαρά! Εάν αισθάνεσαι κι εσύ ότι σπαταλάς τον ελεύθερο χρόνο σου και έχεις χάσει την επαφή με το παιδί που κρύβεται μέσα σου, αυτές οι δραστηριότητες θα σε κάνουν να γεμίσεις με χαρά και θα σου ανεβάσουν την διάθεση.

15 χαρούμενες δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις όσο μένεις στο σπίτι

 1. Μια γαλλική πλεξούδα, όπως όταν έκανες μικρή!
 2. Ξαναδές ένα αγαπημένο animation που έβλεπες ως παιδί.
 3. Scrabble… ντάξει σε αυτό χρειάζεσαι και συμπαίκτη, αλλά αν μένεις μόνη σου μπορείς να παίξεις online!
 4. Δοκίμασε ρούχα στην ντουλάπα σου που έχεις πολύ καιρό να βάλεις και πειραματίσου με νέα looks.
 5. Παίξε PlayStation ή παιχνίδια στον υπολογιστή. Θα νιώσεις υπέροχα!
 6. Ξεκίνα να ζωγραφίζεις και δοκίμασε τις δυνατότητές σου στο σχέδιο.
 7. Φτιάξε μια απολαυστική, ζεστή σοκολάτα με ό,τι μπορείς να φανταστείς μέσα!
 8. Βάλε δυνατά μουσική και χόρεψε μέχρι να ξεδώσεις!
 9. Διάβασε ξανά το αγαπημένο σου βιβλίο.
 10. Ασχολήσου με το κατοικίδιό σου και κάντε μαζί δραστηριότητες που δεν κάνετε καθημερινά.
 11. Hula hoop: Ναι! Γιατί όχι;
 12. Φτιάξε ένα παζλ. Ο στόχος του να το τελειώσεις θα σε γεμίσει αδρεναλίνη.
 13. Πάρε το κινητό ή την φωτογραφική σου κι άρχισε να φωτογραφίζεις από διάφορες οπτικές γωνίες πράγματα που έχεις ήδη στο σπίτι σου.
 14. Παίξε με τα καλλυντικά σου σαν να είσαι παιδί και κάνε διαφορετικά looks.
 15. Μαγείρεψε με υλικά που δεν συνηθίζεις να κάνεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τρεις "ευφάνταστοι" πυλώνες της αυτοφροντίδας

Παραδείγματα φυσικών αναγκών και τρόποι να τις φροντίσουμε

Συμβουλές αυτοφροντίδας όταν εργάζεστε από το σπίτι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να αντιμετωπίσετε φυσικά τον πονοκέφαλο

Πονοκέφαλος Φυσική Αντιμετώπιση: Για πολλούς ανθρώπους, ο πονοκέφαλος είναι μια δυσφορική κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά με αποτέλεσμα ο πόνος να επηρεάζει συνολικά τη ζωή τους. Στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε τρόπους να απαλλαγείτε από τους ενοχλητικούς πονοκεφάλους φυσικά.

Αυτοφροντίδα: Πρακτικές για να την πετύχετε

Αυτοφροντίδα: Αυτό-φροντίδα είναι οποιαδήποτε σκόπιμη ενέργεια που αναλαμβάνεται για την κάλυψη των σωματικών, διανοητικών, πνευματικών ή συναισθηματικών αναγκών ενός ατόμου . Δηλαδή είναι όλοι οι μικροί τρόποι που φροντίζουμε τον εαυτό μας για να αποφύγουμε μια βλάβη στους αντίστοιχους τομείς της υγείας.

Η άσκηση στη φύση είναι ηρεμιστική

Αθλητισμός στη φύση: Οι ζωές μας είναι γεμάτες άγχος. Η προσπάθεια να διατηρηθεί μια ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής μας ζωής, των κοινωνικών και οικογενειακών υποχρεώσεων μπορεί να μην είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση. Τα καλά νέα είναι πώς η σύνδεση με τη φύση και ειδικότερα η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να σας βοηθήσει να αποσυνδεθείτε από το άγχος και να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας, ενώ παραμένετε fit.

Αυτοφροντίδα επιστήμη: Συμβουλές για την καλύτερη φροντίδα σας

Αυτοφροντίδα επιστήμη: Αυτο-φροντίδα είναι οποιαδήποτε ενέργεια ή συμπεριφορά που βοηθά ένα άτομο να αποφύγει προβλήματα υγείας. Το υπερβολικό στρες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων. Έτσι, να έχει την ανάγκη να ανακούφιστεί από το άγχος.

Απελευθερώστε την καταπιεσμένη σας ενέργεια μέσω των πολεμικών τεχνών

Αθλητισμός Οφέλη Υγεία: Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική σας υγεία, αλλά έχει επίσης ορατές επιπτώσεις στο σώμα. Εάν είστε συνεχώς σε κατάσταση άγχους, οι μύες και το μυαλό σας είναι συνεχώς σε ένταση. Τα καλά νέα είναι πώς μπορείτε να κάνετε κάτι γι' αυτό. Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους η εξάσκηση πολεμικών τεχνών μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε το άγχος στη ζωή σας.

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Λύσεις για να την πετύχεις

Αυτοφροντίδα συμβουλές: Αν και εσείς ανήκετε στα άτομα με μείζονα κατάθλιψη και γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, και νιώθετε ότι έχετε προσπαθήσει να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Τότε διαβάστε συμβουλές για να το επιτύχετε.

10 συμβουλές για να απελευθερωθείτε από τους τοξικούς γονείς

Τοξικοί Γονείς: Οι τοξικοί γονείς μπορεί να ελέγχουν τη ζωή σας και να σας προκαλέσουν σημαντική ψυχολογική βλάβη. Δεν είναι ασυνήθιστο για πολλά ενήλικα παιδιά να είναι δυσλειτουργικά, αλκοολικά ή να νιώθουν παγιδευμένα από τους τοξικούς γονείς, χωρίς να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και να προσπαθούν μάταια να καθησυχάσουν τους γονείς τους.