Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα στον γάμο: Tips αυτοφροντίδας για χαρούμενα παντρεμένα ζευγάρια

Αυτοφροντίδα στον γάμο: Tips αυτοφροντίδας για χαρούμενα παντρεμένα ζευγάρια

Αυτοφροντίδα στον γάμο: Μην ξεχνάτε ποτέ ότι τα συναισθήματα παίζουν τον ουσιαστικότερο ρόλο σε μια σχέση γάμου. Αγαπήστε ξανά τον εαυτό σας και θα δείτε ότι θα ερωτευτείτε εκ νέου τον σύντροφό σας.

Η αυτοφροντίδα είναι μια συνήθεια που όλοι πρέπει να υιοθετήσουμε, είτε είμαστε single είτε παντρεμένοι. Η σωστή φροντίδα τους εαυτού μας μπορεί να επηρεάσει όλες μας τις σχέσεις είτε αυτές είναι φιλικές είτε είναι ερωτικές. Τα εμπόδια λοιπόν που μπορούμε να συναντήσουμε όταν δε φροντίζουμε τον εαυτό μας επηρεάζουν και τους γάμους επειδή ένας σύζυγος που δεν προσέχει τον εαυτό του, είναι σε έναν γάμο μόνιμα εξαντλημένος αντί να είναι έτοιμος να δώσει. Ένας γάμος ευδοκιμεί όταν κάθε σύζυγος αναζητά τη δική του φροντίδα. Πολλοί από εμάς δεν καταλαβαίνουμε πώς να φροντίζουμε τον εαυτό μας και αντίθετα, κολλάμε σε συμπεριφορές και μοτίβα που μας φθείρουν.

Tips αυτοφροντίδας για παντρεμένα ζευγάρια

Έχει παρατηρηθεί ότι πολλά ζευγάρια που είναι παντρεμένα για δεκαετίες παραμελούν τους εαυτούς τους. Αυτό έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερα στις συζύγους και μητέρες που αντιστέκονται στην αυτοφροντίδα γιατί θεωρούν ότι αν κάποιος που αγαπούν ή για τον οποίο είναι υπεύθυνες έχει κάποια ανάγκη, αυτή η ανάγκη πρέπει να είναι πιο σημαντική από τα δικά της θέλω. Υπάρχουν επίσης και οι σύζυγοι που ενώ περνούν χρόνο με το να φροντίζουν τον εαυτό τους αισθάνονται ενοχές και πιστεύουν ότι είναι μια πράξη αρκετά εγωιστική. Έχει επίσης παρατηρηθεί ότι οι άνδρες σε έναν γάμο μπορούν να προγραμματίσουν χρόνο για τον εαυτό τους, αλλά σπάνια δίνουν προσοχή στις πνευματικές και συναισθηματικές πτυχές της ζωής τους άρα και δεν φροντίζουν τον εαυτό τους.

Η ανάπτυξη ενός σχεδίου που θρέφει, αναζωογονεί και ζωντανεύει την ψυχή και το πνεύμα τους και ονομάζεται ουσιαστικά αυτοφροντίδα, δεν περιλαμβάνεται στις λίστες των υποχρεώσεών τους. Αυτά τα εμπόδια στην αυτοφροντίδα επηρεάζουν τους γάμους επειδή ένας σύζυγος που δεν προσέχει τον εαυτό του δεν είναι ικανός να φροντίζει κανέναν από τους ανθρώπους που είναι γύρω του και τους αγαπά. Ένας γάμος μπορεί να ευδοκιμήσει μόνο όταν κάθε σύζυγος αναζητά τη δική του φροντίδα. Το να νοιάζεσαι συναισθηματικά για τον εαυτό σου σημαίνει να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή στα συναισθήματα και στις πληροφορίες που αυτά σου δίνουν. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι τα συναισθήματα παίζουν τον ουσιαστικότερο ρόλο σε μια σχέση γάμου. Αγαπήστε ξανά τον εαυτό σας και θα δείτε ότι θα ερωτευτείτε εκ νέου τον σύντροφό σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

7 τρόποι να κάνεις μία άσχημη μέρα καλύτερη!

Φροντίστε την επιδερμίδα σας μετά από ένα τατουάζ

Απαλλαγείτε από τους πόνους της πλάτης με μερικά tips αυτοφροντίδας

Τι τρώμε και πίνουμε όταν είμαστε κρυωμένοι;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

6 λάθη οργάνωσης μπάνιου και πώς να τα διορθώσετε

Μπάνιο οργάνωση: Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού δεν δίνουν προτεραιότητα σε πρακτικές λύσεις αποθήκευσης που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την αισθητική και τη λειτουργικότητα του μπάνιου τους.

Βρείτε ανακούφιση από τον ίλιγγο και τη ζάλη με αποτελεσματικές θεραπείες

Ίλιγγος ζάλη: Ο ίλιγγος και η ζάλη είναι κοινές ανησυχητικές αισθήσεις που βιώνουν πολλοί, μπορεί να κυμαίνονται από ήπιες έως σοβαρές ανάλογα με διάφορους παράγοντες που έχουν προκαλέσει τη ζάλη. 

Cozy cardio: Ένας ήπιος και αποτελεσματικός τρόπος για να αρχίσετε να αθλείστε

Cozy cardio: Η αντικατάσταση 30 λεπτών ημερησίως καθιστικής δραστηριότητας με σωματική δραστηριότητα ελαφριάς έντασης συσχετίστηκε με 11% μείωση της θνησιμότητας από κάθε αιτία και 24% μείωση της καρδιαγγειακής θνησιμότητας.