Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: Πώς βοηθάει η αυτοφροντίδα στη διαχείριση χρόνου;

Αυτοφροντίδα: Πώς βοηθάει η αυτοφροντίδα στη διαχείριση χρόνου;

Αυτοφροντίδα: Αν και η ευεξία συνιστά βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, πολλοί είναι εκείνοι που αγωνίζονται, εξαιτίας των πολλαπλών υποχρεώσεων και της έλλειψης χρόνου για την φροντίδα του εαυτού.

Η αυτοφροντίδα είναι ένα καυτό θέμα των καιρών που σχετίζεται συχνά με δραστηριότητες όπως η εξερεύνηση ενός χόμπι ή η μετάβαση στο σπα. Τι συμβαίνει όμως όταν τα to-do’s γεμίζουν την ημέρα σας και η ζωή σας είναι τόσο πολυάσχολη που δεν μπορείτε καν να σταματήσετε για να απολαύσετε ένα θρεπτικό γεύμα; Εάν αισθάνεστε ότι δεν υπάρχει χρόνος για ξεκούραση στη ζωή σας, δεν είστε μόνοι. Αν και η ευεξία συνιστά βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, πολλοί είναι εκείνοι που αγωνίζονται, εξαιτίας των πολλαπλών υποχρεώσεων και της έλλειψης χρόνου για την φροντίδα του εαυτού.

Πόσο χρόνο κερδίζετε με την αυτοφροντίδα σας

Ωστόσο, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η αυτοφροντίδα δεν έχει να κάνει με την τελειότητα, αλλά με την πρόοδο, και δεν χρειάζεται να είναι κάτι περίπλοκο, χρονοβόρο ή ακριβό. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να σημαίνει απλώς και μόνο να μάθεις να βάζεις υγιή όρια και να λες όχι πιο συχνά. Γιατί όταν μπορείς να πεις όχι στους άλλους, αρχίζεις να λες ναι σε σένα. Τόσο απλά και καθαρά.

Αλλά ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορείτε να ξεκινήσετε μια ουσιαστική ρουτίνα αυτοφροντίδας, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στο προσωπικό σας ταξίδι ευεξίας. Για αρχή, μπορείτε να ξεκινήσετε κάνοντας ένα καθημερινό check-in με τον εαυτό σας προκειμένου να δείτε πώς νιώθετε το σώμα σας και πού βρίσκεται ο νους σας σήμερα. Το να παίρνετε μια μέρα για σας είναι επίσης απαραίτητο. Η αυτοφροντίδα μπορεί να φαίνεται πρόκληση, αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Εκτός από τα καθημερινά check-in με τον εαυτό σας, τα ακόλουθα βήματα μπορεί να σας βοηθήσουν.

  • Αναπνεύστε. Κάντε ένα διάλειμμα και εισπνεύστε βαθιά από τη μύτη σας και μετά εκπνεύστε αργά από το στόμα σας. Μερικές βαθιές αναπνοές προσφέρουν ένα χώρο για να χαλαρώσετε και να αναθεωρήσετε αντί να αντιδράσετε σε μια αγχωτική και συντριπτική κατάσταση. Αυτός είναι ένας απλός αλλά ισχυρός τρόπος επαναφοράς στο παρόν.

  • Τεντωθείτε. Σταθείτε όρθιοι, σηκώστε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι σας και απλώστε τα προς τα πάνω. Αφήστε τα χέρια σας να παρασυρθούν αργά προς τα κάτω και να ξεκουραστούν δίπλα στο σώμα σας. Ανασηκώστε τους ώμους σας πάνω-κάτω. Επαναλάβετε μέχρι να νιώσετε την ένταση να εξατμίζεται.
  • Κλείστε τα μάτια σας. Κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε ένα μέρος που σας γεμίζει με μια αίσθηση ηρεμίας. Εισπνεύστε αργά και εκπνεύστε καθώς οραματίζεστε αυτό το μέρος γαλήνης. Σκεφτείτε πώς επηρεάζει τις αισθήσεις σας. Αφήστε το σώμα σας να χαλαρώσει σε αυτό το ιδιαίτερο μέρος.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αποτελεσματικές στρατηγικές ανακούφισης από το άγχος

10 Tips για καλύτερη προσωπική υγιεινή

5 Tips αυτοφροντίδας για όταν βαριέστε στο σπίτι

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα σεντόνια σας;

Πώς το χρώμα του δωματίου επηρεάζει τη διάθεσή σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι η πρόπολη ποιες οι ιδιότητες και τα οφέλη της;

Πρόπολη οφέλη: Η πρόπολη περιέχει μια ποικιλία ενώσεων, όπως φλαβονοειδή, φαινολικά οξέα και τερπένια, τα οποία συμβάλλουν στις αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και ανοσοτροποποιητικές της ιδιότητες.

5 απροσδόκητες αιτίες απώλειας μνήμης 

Μνήμη: Όταν βρίσκεστε υπό στρες, το σώμα σας απελευθερώνει ορμόνες που μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα του εγκεφάλου να σχηματίζει και να ανακτά αναμνήσεις.

Ποια ροφήματα δρουν ως κατασταλτικά της όρεξης;

Διαχείριση βάρους: Ενώ ο καφές και το νερό με ανθρακικό μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της όρεξης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν αποτελούν μαγικές λύσεις για την απώλεια βάρους.

Πώς να ξεφορτωθείτε ρούχα που κρατάτε για συναισθηματικούς λόγους;

Ρούχα συναισθήματα: Το να απαλλαγείτε από ρούχα που έχουν συναισθηματική αξία μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά υπάρχουν στοχαστικοί τρόποι να τα αποχωριστείτε διατηρώντας τις αναμνήσεις τους.

Πιτυρίδα ή ξηρότητα: Πώς τα ξεχωρίζουμε; 

Οι νιφάδες πιτυρίδας είναι συνήθως μεγαλύτερες, κίτρινου ή λευκού χρώματος και μπορεί να συνοδεύονται από λιπαρές, λιπαρές κηλίδες στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ οι ξηρές νιφάδες είναι μικρότερες και πιο πούδρες στην υφή.

Close Icon