Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: Πώς θα δείξεις στον εαυτό σου ότι τον αγαπάς;

Αυτοφροντίδα: Πώς θα δείξεις στον εαυτό σου ότι τον αγαπάς;

Αυτοφροντίδα: Αυτοπεποίθηση είναι όταν πιστεύεις στον εαυτό σου και στις ικανότητές σου.

ADMAN

Αυτοπεποίθηση είναι όταν πιστεύεις στον εαυτό σου και στις ικανότητές σου. Ακούγεται απλό, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να το φτιάξεις. Και φυσικά υπάρχει το γεγονός ότι η αντιμετώπιση προβλημάτων ψυχικής υγείας μπορεί να επηρεάσει το πώς αισθάνεστε για τον εαυτό σας. Συγκεντρώσαμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να σας βοηθήσουμε. Εάν δυσκολεύεστε με αυτές τις συμβουλές, είναι καλή ιδέα να ζητήσετε βοήθεια από έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας.

Αγάπα τον εαυτό σου

1. Κοιτάξτε τι έχετε ήδη πετύχει. Κάντε μια λίστα με όλα τα πράγματα για τα οποία είστε περήφανοι στη ζωή σας, για τα οποία μπορεί να έχετε καλό βαθμό σε μια πρόσφατη εξέταση ή να μάθετε να κάνετε σερφ ή κάποιο άλλο επίτευγμα. Γιορτάστε τις επιτυχίες σας, είτε μεγάλες είτε μικρές. Κρατήστε τη λίστα σας κοντά και προσθέστε σε αυτήν κάθε φορά που κάνετε κάτι για το οποίο είστε περήφανοι. Όταν δεν έχετε αυτοπεποίθηση, τραβήξτε τη λίστα και χρησιμοποιήστε την για να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας όλα τα καταπληκτικά πράγματα που έχετε κάνει. Θυμηθείτε: τα επιτεύγματά σας είναι μοναδικά για εσάς. Προσπαθήστε να μην συγκρίνετε τα επιτεύγματά σας με άλλα άτομα.

2. Σκεφτείτε πράγματα στα οποία είστε καλός. Όλοι έχουν δυνάμεις και ταλέντα. Ποια είναι τα δικά σας; Γράψτε μια λίστα. Το να αναγνωρίσετε σε τι είστε καλοί και να προσπαθήσετε να αξιοποιήσετε αυτά τα πράγματα, θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας. Ρωτήστε άλλους ανθρώπους σε τι πιστεύουν ότι είστε καλός και προσθέστε αυτά τα δυνατά σημεία και τα ταλέντα στη λίστα σας.

3. Βάλτε κάποιους στόχους. Θέστε κάποιους στόχους και στη συνέχεια επεξεργαστείτε τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να τους πετύχετε. Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλοι στόχοι. Απλώς στοχεύστε αρχικά σε μικρά επιτεύγματα που μπορείτε να σημειώσετε από μια λίστα για να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε εμπιστοσύνη στην ικανότητά σας να κάνετε πράγματα. Μπορούν ακόμη και να είναι πράγματα όπως το ψήσιμο ενός κέικ ή ο προγραμματισμός μιας βραδιάς με φίλους.

4. Συζητήστε τον εαυτό σας. Δεν πρόκειται ποτέ να νιώσετε σίγουροι αν έχετε αρνητικό σχόλιο στο μυαλό σας που σας λέει ότι δεν είστε καλοί. Σκεφτείτε την αυτοομιλία σας και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την αυτοπεποίθησή σας. Αντιμετωπίστε τον εαυτό σας όπως θα κάνατε τον καλύτερό σας φίλο και επευφημήστε τον εαυτό σας.

5. Αποκτήστε ένα χόμπι. Προσπαθήστε να βρείτε κάτι για το οποίο είστε πραγματικά παθιασμένοι. Θα μπορούσε να είναι φωτογραφία, αθλητισμός, μαγειρική ή οτιδήποτε άλλο! Όταν καταλάβετε ποιο είναι το πάθος σας, δεσμευτείτε να αφιερώσετε χρόνο για να το κάνετε. Οι πιθανότητες είναι ότι, εάν ενδιαφέρεστε ή είστε παθιασμένοι με μια συγκεκριμένη δραστηριότητα, θα έχετε κίνητρα και θα αναπτύξετε δεξιότητες πιο γρήγορα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς αποκτάται η ευημερία στη ζωή μας;

Συμβουλές για μια καλύτερη ζωή

5 Συμβουλές για μαμάδες με δύσκολο πρόγραμμα

Γιατί η αυτοφροντίδα είναι σημαντική για την υγεία σας

Πόσες κατηγορίες αυτοφροντίδας υπάρχουν;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απαλλάξτε τον οργανισμό σας από την κατακράτηση

Κατακράτηση: Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού έχει πολλές συνέπειες - αυξάνει την αρτηριακή πίεση, κάνει την καρδιά σας να δουλεύει πιο σκληρά και αυτό το έντονο φούσκωμα δεν είναι διασκεδαστικό.

Χάστε βάρος φροντίζοντας τον εαυτό σας

Selfcare tips: Συμπεριλάβετε αυτά τα hacks στη βραδινή σας ρουτίνα για να αυξήσετε την επιτυχία σας στην απώλεια βάρους και να αισθάνεστε το απόλυτο καλύτερο κάθε μέρα.