Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα Αυτοεκτίμηση: Πέντε ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να θυμάστε ότι είστε σημαντικοί, ανεξάρτητα από τα επιτεύγματά σας

Αυτοφροντίδα Αυτοεκτίμηση: Πέντε ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να θυμάστε ότι είστε σημαντικοί, ανεξάρτητα από τα επιτεύγματά σας

Αυτοφροντίδα Αυτοεκτίμηση: Όταν επιβραδύνουμε, μπαίνουμε σε αυτόν τον χώρο που είναι η απλή ύπαρξη. Είναι στην ευρυχωρία αυτής της εμπειρίας, που μπορούμε να ανακαλύψουμε την ηρεμία και την αυθεντικότητα του ποιοι πραγματικά είμαστε, με ή χωρίς τα επιτεύγματά μας δεν έχει σημασία.

Ζούμε ξεκάθαρα σε κοινωνίες που τείνουν να προσδιορίζουν την αξία μας ανάλογα με την επιτυχία μας να τσεκάρουμε, καθημερινά, υποχρεώσεις στην to-do list. Και παρά το ότι μπορεί να συνειδητοποιούμε πως είμαστε πολλά περισσότερα από αυτά που παράγουμε, όταν τα πράγματα γίνονται “δύστροπα” είναι εύκολο να ξεχάσουμε την αξία μας. Ακολουθούν μερικές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να συνδεθείτε με το ποιοι είστε, ανεξάρτητα από το πόσο παραγωγικοί ή μη αισθάνεστε τη δεδομένη στιγμή.

1. Δημιουργήστε μια λίστα με πέντε άτομα που αγαπάτε

Περιγράψτε πώς αισθάνεστε όταν βρίσκεστε κοντά σε αυτά τα άτομα. Τι είναι σε αυτούς αυτούς που αγαπάτε; Παρατηρήστε πώς κάθε ένας από αυτούς τους ανθρώπους δεν κάνει τίποτα αυτή τη στιγμή – παρά μόνον υπάρχει στην καρδιά και το μυαλό σας. Αναγνωρίστε πώς απλά και μόνο η ύπαρξή τους στον κόσμο σας επηρεάζει και σας χαροποιεί. Παρόμοια, κι εσείς μπορείτε να έχετε αυτό το αντίκτυπο στις ζωές των άλλων.

2. Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε τον εαυτό μας μέσα από το βλέμμα του αγαπημένου σας κατοικίδιου ή ενός παιδιού που σας αγαπά

Φανταστείτε να μπαίνουν στο δωμάτιο που κάθεστε. Παρατηρήστε πώς αυτό το παιδί θα ήθελε να μπει στην αγκαλιά σας ή πώς το κατοικίδιό σας έρχεται σε σας για χάδια και τρυφερότητα, απλώς και μόνο, εξαιτίας του ποιοι είστε και όχι για αυτά που έχετε επιτύχει.

3. Ζητήσετε από στενούς σας φίλους ή μέλη της οικογένειάς σας να μοιραστούν μαζί σας τι αγαπούν και εκτιμούν σε εσάς

Προσκαλέστε τους να σας μιλήσουν για όσα βλέπουν σε σας. Ρωτήστε τους πώς αισθάνονται όταν είναι μαζί σας. Τι νιώθουν όταν απλώς σας φέρνουν στο νου τους; Παρατηρήστε πώς εμφανίζονται οι εκδοχές του εαυτού σας στα λόγια τους.

4. Γράψτε στον εαυτό σας ένα γράμμα αγάπης

Αριθμήστε τι είναι αυτό που αγαπάτε σε εσάς. Ορισμένες ιδιότητες που βρίσκετε σημαντικές και όμορφες στη ζωή σας. Ευχαριστήστε τον εαυτό σου για αυτό που είναι. Αφιερώστε σας λέξεις ή δηλώσεις αγάπης που έχετε ανάγκη να ακούτε.

5. Μη βιάζεστε. Η αγάπη είναι μια μακροχρόνια διαδικασία

Όταν επιβραδύνουμε, μπαίνουμε σε αυτόν τον χώρο που είναι η απλή ύπαρξη. Είναι στην ευρυχωρία αυτής της εμπειρίας, που μπορούμε να ανακαλύψουμε την ηρεμία και την αυθεντικότητα του ποιοι πραγματικά είμαστε, με ή χωρίς τα επιτεύγματά μας δεν έχει σημασία.

Όταν παίρνουμε χρόνο για να απολαύσουμε αυτήν την επίγνωση, ό,τι κάνουμε ή δημιουργούμε έρχεται έναν τόπο αγάπης και απόλαυσης. Κάνουμε ό,τι κάνουμε φυσικά και όχι από ανάγκη να αποδείξουμε ότι αξίζουμε, σε εμάς ή στους άλλους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Συναισθηματική απώθηση: Όταν τα συναισθήματά μας δεν είναι συνειδητά προσβάσιμα

Το πληγωμένο παιδάκι μέσα μου: Πώς εκδηλώνεται στη σχέση μου με το σύντροφό μου

Πέντε tips που θα σας βοηθήσουν να θέσετε καλύτερα όρια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανακουφίστε τα συμπτώματα του άγχους σε 5'

Ψυχική Υγεία Άγχος: Χαλαρώστε. Το αξίζετε, είναι καλό για εσάς και το περιβάλλον σας, ενώ παίρνει λιγότερο χρόνο από ό,τι νομίζετε. Δεν χρειάζεστε ένα σαββατοκύριακο στο σπα ή βουνίσια πεζοπορία στο καταφύγιο για να περιορίσετε το άγχος στη ζωη σας. Κάθε μία από τις συμβουλές που ακολουθούν για την ανακούφιση του στρες μπορεί να σας μεταφέρει από την αίσθηση "πανικού" σε κατάσταση ommm σε λιγότερο από 15 λεπτά!

Tips αυτοφροντίδας για εργαζόμενες μαμάδες

Αυτοφροντίδα εργαζόμενες μαμάδες: Νιώθετε συχνά πως τρέχετε, αλλά δε φτάνετε, κι όσο κι αν προσπαθείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, αυτό απλώς δεν είναι εφικτό; Αυτή είναι η πραγματικότητα για πολλές εργαζόμενες μαμάδες, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορεί να σας βοηθήσουν να ξεκλέψετε λίγο χρόνο από το καθημερινό ή εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα για να αφιερώσετε σε εσάς. Η αυτο-φροντίδα για τις μητέρες είναι πολύ σημαντική, εξίσου όσο και ο χρόνος μιας καλής ξεκούρασης. Αυτό, κάποιες φορές, σημαίνει ότι θα πρέπει στην πραγματικότητα να μάθετε να λέτε όχι σε κάποια πράγματα, αντί να ανησυχείτε για το πως θα βρείτε χρόνο να προσθέσετε νέες δραστηριότητες ή πρακτικές αυτοφροντίδας στη ζωή σας.

Τα σημαντικά οφέλη των διαλογιστικών περιπάτων

Περίπατος: Πόσο μπορεί να βελτιώσει την ψυχική και σωματική υγεία μας ένας απλός περίπατος; Όταν συνδυάζεται με το είδος της συγκέντρωσης και της συνειδητότητας που μας προσφέρει ο διαλογισμός, η απάντηση είναι περισσότερο από όσο φαντάζεστε.

Ασκήστε φαντασία και σώμα παίζοντας με τα παιδιά στο σπίτι

Άθλητισμός lockdown παιδιά: Μετατρέψτε το καθιστικό ή το σαλόνι του σπιτιού σας σε φανταστικό τόπο παραμυθιού. Μπορείτε να δοκιμάστε ασκήσεις εξισορρόπησης, υποδυόμενοι τους ακροβάτες ή ζογκλέρ. Γιατί όχι, βάλτε ακόμη και το κατοικίδιο ζώο σας στη δράση, αν φυσικά απολαμβάνει να πηδά από στεφάνι σε στεφάνι ή να συνοδεύει τους μικρούς σας "μάγους" την ώρα των παραστάσεων. Εάν μάλιστα το πάρετε στα σοβαρά, μπορείτε να το κάνετε μια εβδομαδιαία δραστηριότητα ποιοτικής συνεύρεσης με την οικογένειά σας. Αφήστε τη φαντασία σας να πάρει τα ηνία της δράσης και εξασκηθείτε στα κόλπα σας κάθε φορά που έχετε λίγο χρόνο, προσκαλώντας και τα υπόλοιπα μέλη του οικογενειακού "τσίρκου" να ακονίζουν τα ταλέντα τους τακτικά.

Εναλλακτικοί τρόπου για να αντιμετωπίσετε την κακή ψυχολογία λόγω καραντίνας

Η ανάπτυξη και εγκαθίδρυση ορισμένων πρωινών συνηθειών θα δημιουργήσει σταδιακά αυξημένη ενέργεια που θα διαρκεί περισσότερο. Και είναι σημαντικό να τονιστεί ότι μιλάμε για συνήθεια• αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται αρκετή εξάσκηση και επιμονή για να εγκαθιδρυθεί και χρειάζεται να συνίσταται σε ορισμένες καθημερινές κινήσεις και ακολουθίες δραστηριοτήτων.

Τι είναι ο chakra διαλογισμός

Διαλογισμός: Μπορεί να μην είναι ξεκάθαρο ποιος διαλογίστηκε πρώτος, ωστόσο ο διαλογισμός ως πρακτική χρησιμοποιείται εδώ και τουλάχιστον 3.000 χρόνια. Με δυσκολία ωστόσο θα φανταζόταν εκείνος που τον ανακάλυψε ότι όχι μόνο θα επιβίωνε, αλλά θα γνώριζε νέες δόξες, εν μέσω πανδημίας.

Πέντε πυλώνες αυτοεκτίμησης στην εφηβεία

Αυτοεκτίμηση Εφηβεία: Η υγιής αυτοεκτίμηση παίζει ρόλο σε όλα όσα κάνετε. Οι έφηβοι με υψηλή αυτοεκτίμηση έχουν καλύτερες σχέσεις με συνομηλίκους και ενήλικες, αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι για τα επιτεύγματά τους και βρίσκουν ευκολότερο να αντιμετωπίσουν απογοητεύσεις και αποτυχίες στη ζωή.