Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα Αυτοεκτίμηση: Πέντε ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να θυμάστε ότι είστε σημαντικοί, ανεξάρτητα από τα επιτεύγματά σας

Αυτοφροντίδα Αυτοεκτίμηση: Πέντε ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να θυμάστε ότι είστε σημαντικοί, ανεξάρτητα από τα επιτεύγματά σας

Αυτοφροντίδα Αυτοεκτίμηση: Όταν επιβραδύνουμε, μπαίνουμε σε αυτόν τον χώρο που είναι η απλή ύπαρξη. Είναι στην ευρυχωρία αυτής της εμπειρίας, που μπορούμε να ανακαλύψουμε την ηρεμία και την αυθεντικότητα του ποιοι πραγματικά είμαστε, με ή χωρίς τα επιτεύγματά μας δεν έχει σημασία.

Ζούμε ξεκάθαρα σε κοινωνίες που τείνουν να προσδιορίζουν την αξία μας ανάλογα με την επιτυχία μας να τσεκάρουμε, καθημερινά, υποχρεώσεις στην to-do list. Και παρά το ότι μπορεί να συνειδητοποιούμε πως είμαστε πολλά περισσότερα από αυτά που παράγουμε, όταν τα πράγματα γίνονται “δύστροπα” είναι εύκολο να ξεχάσουμε την αξία μας. Ακολουθούν μερικές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να συνδεθείτε με το ποιοι είστε, ανεξάρτητα από το πόσο παραγωγικοί ή μη αισθάνεστε τη δεδομένη στιγμή.

1. Δημιουργήστε μια λίστα με πέντε άτομα που αγαπάτε

Περιγράψτε πώς αισθάνεστε όταν βρίσκεστε κοντά σε αυτά τα άτομα. Τι είναι σε αυτούς αυτούς που αγαπάτε; Παρατηρήστε πώς κάθε ένας από αυτούς τους ανθρώπους δεν κάνει τίποτα αυτή τη στιγμή – παρά μόνον υπάρχει στην καρδιά και το μυαλό σας. Αναγνωρίστε πώς απλά και μόνο η ύπαρξή τους στον κόσμο σας επηρεάζει και σας χαροποιεί. Παρόμοια, κι εσείς μπορείτε να έχετε αυτό το αντίκτυπο στις ζωές των άλλων.

2. Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε τον εαυτό μας μέσα από το βλέμμα του αγαπημένου σας κατοικίδιου ή ενός παιδιού που σας αγαπά

Φανταστείτε να μπαίνουν στο δωμάτιο που κάθεστε. Παρατηρήστε πώς αυτό το παιδί θα ήθελε να μπει στην αγκαλιά σας ή πώς το κατοικίδιό σας έρχεται σε σας για χάδια και τρυφερότητα, απλώς και μόνο, εξαιτίας του ποιοι είστε και όχι για αυτά που έχετε επιτύχει.

3. Ζητήσετε από στενούς σας φίλους ή μέλη της οικογένειάς σας να μοιραστούν μαζί σας τι αγαπούν και εκτιμούν σε εσάς

Προσκαλέστε τους να σας μιλήσουν για όσα βλέπουν σε σας. Ρωτήστε τους πώς αισθάνονται όταν είναι μαζί σας. Τι νιώθουν όταν απλώς σας φέρνουν στο νου τους; Παρατηρήστε πώς εμφανίζονται οι εκδοχές του εαυτού σας στα λόγια τους.

4. Γράψτε στον εαυτό σας ένα γράμμα αγάπης

Αριθμήστε τι είναι αυτό που αγαπάτε σε εσάς. Ορισμένες ιδιότητες που βρίσκετε σημαντικές και όμορφες στη ζωή σας. Ευχαριστήστε τον εαυτό σου για αυτό που είναι. Αφιερώστε σας λέξεις ή δηλώσεις αγάπης που έχετε ανάγκη να ακούτε.

5. Μη βιάζεστε. Η αγάπη είναι μια μακροχρόνια διαδικασία

Όταν επιβραδύνουμε, μπαίνουμε σε αυτόν τον χώρο που είναι η απλή ύπαρξη. Είναι στην ευρυχωρία αυτής της εμπειρίας, που μπορούμε να ανακαλύψουμε την ηρεμία και την αυθεντικότητα του ποιοι πραγματικά είμαστε, με ή χωρίς τα επιτεύγματά μας δεν έχει σημασία.

Όταν παίρνουμε χρόνο για να απολαύσουμε αυτήν την επίγνωση, ό,τι κάνουμε ή δημιουργούμε έρχεται έναν τόπο αγάπης και απόλαυσης. Κάνουμε ό,τι κάνουμε φυσικά και όχι από ανάγκη να αποδείξουμε ότι αξίζουμε, σε εμάς ή στους άλλους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Συναισθηματική απώθηση: Όταν τα συναισθήματά μας δεν είναι συνειδητά προσβάσιμα

Το πληγωμένο παιδάκι μέσα μου: Πώς εκδηλώνεται στη σχέση μου με το σύντροφό μου

Πέντε tips που θα σας βοηθήσουν να θέσετε καλύτερα όρια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τσάι από βότανα για να καταπραΰνετε το άγχος

Άγχος Βότανα: Να θυμάστε πως πέραν των ευεργετικών και αγχολυτικών συστατικών που περιέχουν ορισμένα βότανα και αφεψήματα, εξίσου χαλαρωτική είναι και η διαδικασία παρασκευής τους.

Εξουθένωση : Τρόποι να την αποτρέψετε

Εξουθένωση : Η εξάντληση είναι μια κατάσταση πνευματικής και σωματικής εξάντλησης που μπορεί να χαροποιήσει τη χαρά από την καριέρα σας, τις φιλίες και τις οικογενειακές αλληλεπιδράσεις.

Αμέθυστος : Οι θεραπευτικές του ιδιότητες

Αμέθυστος : Οι επαγγελματίες συμπληρωματικής και εναλλακτικής ιατρικής χρησιμοποιούν συχνά κρύσταλλους για να βοηθήσουν στη θεραπεία του νου και του σώματος.

Self care tips για τις ημέρες περιόδου

Περίοδος Αυτοφροντίδα: Η αυτοφροντίδα είναι πρακτική κλειδί για μια πιο αισιόδοξη, ευήμερη και ανθεκτική ζωή. Η συμβολή της δε είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Αυτοφροντίδα : Τονώστε την αυτοπεποίθηση σας

Αυτοφροντίδα : Σου βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε ένα άρθρο το οποίο σου δίνει χρήσιμε συμβουλές προκειμένου να στραφείς στις εσωτερικές σου δεξιότητες και να χτίσεις την αυτοπεποίθηση σου.

Αντιμετώπισε έγκαιρα και αποτελεσματικά την έλλειψη σιδήρου με τα συμπληρώματα της Active Iron

Active Iron: Η έλλειψη σιδήρου αποτελεί τη συχνότερη μορφή δυσθρεψίας σήμερα, επηρεάζοντας περίπου το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά και περισσότερες από τις μισές γυναίκες ηλικίας 18-50 ετών στην Ελλάδα. Η καινοτόμος σύνθεση της σειράς συμπληρωμάτων διατροφής Active Iron επιτρέπει στον σίδηρο να μεταφέρεται ακέραιος στο πιο ενεργό σημείο απορρόφησης του, δηλαδή στο ανώτερο τμήμα του λεπτού εντέρου, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τον ερεθισμό του στομάχου.