Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα άνδρας: Κάτι παραπάνω από το “αισθάνομαι καλά”

Αυτοφροντίδα άνδρας: Κάτι παραπάνω από το “αισθάνομαι καλά”

Αυτοφροντίδα άνδρας: Κάτι παραπάνω από το “αισθάνομαι καλά”. Αυτή η χρονιά ήταν εύκολα η πιο αγχωτική και δύσκολη χρονιά για όλους. Επαγγελματικά, προσωπικά όλα έχουν επηρεαστεί και σίγουρα υπήρξαν στιγμές που νιώσαμε αδύναμοι. 

Σε αυτές τις περιόδους υψηλού στρες, η λανθασμένη λογική λέει:” Κάντε περισσότερα”, “Καταλαβέ το.”, “Αντιμετωπίστε τα προβλήματα”. Μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο για να μετακινήσετε το σώμα σας, να ξεκουραστείτε και να επαναφορτίσετε όταν όλα είναι καθαρά. Το πρόβλημα με αυτήν τη λογική είναι ότι δεν λειτουργεί ποτέ με αυτόν τον τρόπο. Αντ ‘αυτού, ο κύκλος διαρκεί ατέλειωτα επειδή υπάρχουν πάντα περισσότερα να κάνουμε.

Εδώ υπάρχει ένας διαδεδομένος κοινωνικός κανόνας σύμφωνα με τον οποίο οι άνδρες τοποθετούν τη δική τους υγεία και ευεξία στο κάτω μέρος της λίστας προτεραιότητας. Ένας λόγος είναι ότι το 65% των ανδρών δηλώνουν ότι αποφεύγουν να πάνε στο γιατρό για όσο το δυνατόν περισσότερο και πηγαίνουν μόνο όταν φοβούνται σοβαρή ασθένεια. Είναι ακόμη πιο τρομερό όσον αφορά την ψυχική υγεία. Η κατάθλιψη και η αυτοκτονία είναι η κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των ανδρών και οι άνδρες είναι λιγότερο πιθανό να φτάσουν. Εάν έχετε πάει ποτέ σε αεροπλάνο, γνωρίζετε ότι πρέπει να ασφαλίσετε τη δική σας μάσκα οξυγόνου προτού βοηθήσετε άλλους.

Οι προθέσεις σας υπολογίζονται λιγότερο από τις ενέργειές σας. Ελέγξτε με τη λίστα των προβλεπόμενων και επιθυμητών ενεργειών. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ήδη τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε υγιείς και να αισθανόμαστε καλύτερα. Ίσως να μπορείτε να ζήσετε με το άγχος που ασκείτε, αλλά αφιερώστε λίγο χρόνο για να δείτε πώς επηρεάζει τους γύρω σας. Αξίζετε να νιώθετε καλά. Αυτό είναι βαθύ – και όχι πολλοί άντρες έχουν την ικανότητα να το αφήσουν να βυθιστεί.

Ένα κάλεσμα για αυτοφροντίδα. Αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα που πηγαίνει βαθύτερα από το να αισθάνεσαι καλά ή να βελτιώνεις τη ζωή ενός άνδρα. Έχει να κάνει με το πώς οι άνδρες επηρεάζουν τους άλλους γύρω τους. Ένας άντρας που φροντίζει τον εαυτό του μπορεί να είναι μια ριζοσπαστική πράξη εξυπηρέτησης των άλλων, και μια γενική κίνηση υγιών ανδρών θα μπορούσε κυριολεκτικά να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ρουτίνα της αυτοφροντίδας σου είναι το μυστικό για όλα

Φροντίστε το σώμα σας επειδή το αγαπάτε και όχι επειδή το μισείτε!

Πως να απαλλαγείτε από το άγχος μέσα στο σπίτι

Πνίγεστε από το στρες; Δείτε τι πρέπει να κάνετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε διαλογισμό

Διαλογισμός: Ο διαλογισμός αφορά επίσης την καλλιέργεια μιας πιο ήπιας, πιο συμπονετικής στάσης. Λέγεται συχνά ότι η πραγματική απόδειξη της αποτελεσματικότητας του διαλογισμού είναι όταν παρατηρείτε ότι έχετε γίνει λιγότερο αντιδραστικοί σε περισπασμούς στην καθημερινή ζωή, όταν δεν κάνετε διαλογισμό.

Η δύναμη των εναλλακτικών θεραπειών στην καθημερινότητά σας

Ρέικι: Το Ρέικι είναι μια τεχνική ενεργειακής θεραπείας που προάγει τη χαλάρωση, μειώνει το στρες και το άγχος μέσω του απαλού αγγίγματος και βοηθά τους ανθρώπους να γίνουν ενεργειακά ισορροπημένοι σωματικά, συναισθηματικά, διανοητικά και πνευματικά. 

Απαλλαγείτε από τους πόνους της πλάτης με μερικά tips αυτοφροντίδας

Πλάτη πόνος: Όπως καταλαβαίνουμε η αυτοφροντίδα για πόνους στην πλάτη ακόμα και χρόνιους είναι μονόδρομος. Ξεκλέψτε πάντα λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και φροντίστε τον όσο το δυνατόν καλύτερα για να αποκτήσετε μια ποιότητα ζωής που θα ζήλευαν πολλοί.

Η αυτοφροντίδα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών επιπλοκών στις γυναίκες

Αυτοφροντίδα: Οι γυναίκες που είναι ευγενικές με τον εαυτό τους έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιακές παθήσεις σε σύγκριση με τις γυναίκες που δυσκολεύονται να φροντίσουν εαυτές, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. 

Τι τρώμε και πίνουμε όταν είμαστε κρυωμένοι;

Αυτοφροντίδα κρυολόγημα: Όταν είστε άρρωστοι, το σώμα σας χρειάζεται θρεπτικές τροφές περισσότερο από ποτέ. Το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι η άμυνα του σώματός σας ενάντια σε εισβολείς.