Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα άγχος: Πώς η αυτοφροντίδα μπορεί να σε βοηθήσει να διαχειριστείς το άγχος σου

Αυτοφροντίδα άγχος: Πώς η αυτοφροντίδα μπορεί να σε βοηθήσει να διαχειριστείς το άγχος σου

Αυτοφροντίδα άγχος: Το διάλειμμα σε μια μπανιέρα με ζεστές φυσαλίδες ή κάτω από τα ζεστά χέρια ενός έμπειρου μασέρ μπορεί να σας βοηθήσει χαλαρώσετε και να ξεφύγετε για λίγο από την αγχωτική πραγματικότητα. Η χαλάρωση είναι σημαντική ώστε να επιστρέψετε στις υποχρεώσεις σας νιώθοντας αναζωογονημένοι και πιο δυνατοί.

Οι πολλές ευθύνες στη ζωή, μας κάνουν συχνά να ξεχνάμε να φροντίσουμε τις προσωπικές μας ανάγκες. Και ενώ είναι δύσκολο να δοθεί προτεραιότητα σε σας όταν έχετε τόσα πολλά να κάνετε για τους άλλους, η αυτοφροντίδα είναι μια σημαντική πτυχή της διαχείρισης του άγχους και του στες.

  • Η αυτοφροντίδα μπορεί να ενισχύσει τη σωματική υγεία

Η χαλάρωση που νιώθετε όταν φροντίζετε τον εαυτό σας μπορεί να ενεργοποιήσει το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, που με τη σειρά του, μπορεί να αποτρέψει το χρόνιο στρες που βλάπτει ποικιλοτρόπως την υγεία σας.

  • Μπορεί να βελτιώσει τη συναισθηματική σας υγεία

Το να αφιερώνετε χρόνο για να φροντίσετε τον εαυτό σας μπορεί να υπενθυμίσει σε εσάς και στους άλλους ότι εσείς και οι ανάγκες σας έχετε και έχουν σημασία. Ένα περιποιημένο σώμα μπορεί να σας κάνει να νιώθετε καλύτερα με τον εαυτό σας και τη ζωή και μεταδίδει στους άλλους ανθρώπους την αίσθηση ότι εκτιμάτε και φροντίζετε τον εαυτό σας. Αυτό μπορεί να συμβάλει σε μακροπρόθεσμα συναισθήματα ευημερίας.

  • Σας κάνει καλύτερο φροντιστή/τρια

Οι άνθρωποι που παραμελούν τις δικές τους ανάγκες και ξεχνούν να φροντίσουν τον εαυτό τους, κινδυνεύουν από χαμηλή αυτοεκτίμηση και αισθήματα δυσαρέσκειας. Εάν φροντίζετε μόνο τους άλλους, κάποια στιγμή θα εξαντληθείτε. Το να αφιερώνετε χρόνο για να φροντίζετε τον εαυτό σας τακτικά μπορεί να σας κάνει καλύτερο φροντιστή για τους άλλους μακροπρόθεσμα.

  • Αυτο-φροντίδα για τη διαχείριση του στρες

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να εστιάσετε στην αυτοφροντίδα. Για παράδειγμα, φροντίστε να κοιμάστε αρκετά, να τρώτε υγιεινά, να εξασφαλίζετε χρόνο για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας ανθρώπους.

  • Me time

Το διάλειμμα σε μια μπανιέρα με ζεστές φυσαλίδες ή κάτω από τα ζεστά χέρια ενός έμπειρου μασέρ μπορεί να σας βοηθήσει χαλαρώσετε και να ξεφύγετε για λίγο από την αγχωτική πραγματικότητα. Η χαλάρωση είναι σημαντική ώστε να επιστρέψετε στις υποχρεώσεις σας νιώθοντας αναζωογονημένοι και πιο δυνατοί.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτοφροντίδα: 4 Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά το άγχος

Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από το στρες

6 Συμβουλές για τη διαχείριση του στρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κοιμηθείτε καλύτερα ενώ έχει ζέστη;

Ύπνος: Η θερμοκρασία του σώματός μας πέφτει φυσιολογικά λίγο κατά τη διάρκεια του ύπνου και ένα δροσερό περιβάλλον ύπνου είναι ιδανικό για έναν καλό ύπνο.

Ξέρατε ότι το Feng Shui μπορεί να διατηρηθεί και στις διακοπές σας;

Feng Shui: Το Φενγκ Σούι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για να κάνετε αυτό το ονειρεμένο ταξίδι αλλά και κατά τη διάρκεια και μετά το ίδιο το ταξίδι. Σας εξηγούμε πώς χρησιμοποιείτε το Φενγκ Σούι στο ταξίδι.

Βελονισμός για την πρόληψη του διαβήτη

Βελονισμός: Ο βελονισμός χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών - και τώρα θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση μιας από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την υγεία του 21ου αιώνα.

Ποια είναι η Εθνική Ημέρα Οργάνωσης;

1η Αυγούστου: Όσοι ασχολείστε με την οργάνωση του προγράμματός τους, ξέρετε ότι δεν υπάρχει τίποτα τόσο ικανοποιητικό όσο να προγραμματίζουμε τη μέρα μας τακτοποιημένα στα ημερολόγιά μας.