Αυτοφροντίδα

Αυτοφροντίδα: 4 καθημερινές συνήθειες για εσάς που παθαίνετε συχνά burnout

Αυτοφροντίδα: 4 καθημερινές συνήθειες για εσάς που παθαίνετε συχνά burnout

Αυτοφροντίδα: Αυτές είναι οι καθημερινές συνήθειες που ακολουθούμε για να αναπληρώσουμε τον εαυτό μας.

Προκειμένου να ενισχύσουμε με επιτυχία την ανθεκτικότητά μας και να αποκαταστήσουμε την ενέργειά μας πριν τη χρειαστούμε, μπορούμε να καθιερώσουμε τελετουργίες για ανανέωση και αναπλήρωση και στις τέσσερις ζώνες ανθεκτικότητας: σωματική, διανοητική, συναισθηματική και πνευματική. Αυτές είναι οι καθημερινές συνήθειες που ακολουθούμε για να αναπληρώσουμε τον εαυτό μας.

Self care Tips

  • Η κίνηση είναι θεραπευτική. Απλές πράξεις, όπως οι διατάσεις και η άσκηση μπορούν να κάνουν πολλά και για τις τέσσερις ζώνες ανθεκτικότητας. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος να διακόψετε μια σπείρα ή αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε κακή συμπεριφορά.
  • Ο καθαρός αέρας αναζωογονεί. Το να βγαίνετε έξω, να κάνετε μια γρήγορη βόλτα ή να κάνετε μια δραστηριότητα που απολαμβάνετε έξω, διεγείρει αυτές τις χημικές ουσίες στον εγκέφαλό σας για να αισθανθείτε καλά που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε την εξάντληση. Οι ημερήσιες δόσεις καθαρού αέρα, έξω από την καμπίνα ή τους τοίχους του γραφείου, δημιουργούν επίσης χώρο για ένα διανοητικό διάλειμμα — με διπλό καθήκον για την ανθεκτικότητά σας.
  • Η σιωπή είναι πραγματικά χρυσός. Ο διαλογισμός και τα μικρά αλλά ουσιαστικά διαλείμματα καθ’ όλη τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας διακόπτουν τον θόρυβο και τη συνεχή υπερφόρτωση πληροφοριών που υποβάλλονται όλοι σε καθημερινή βάση. Αντί να περιμένετε να ξεκουραστείτε για να κάνετε ένα διάλειμμα, προγραμματίστε αυτές τις στιγμές σκόπιμα κατά τη διάρκεια της ημέρας σας. Εάν είναι στο ημερολόγιό σας, είναι πολύ πιο πιθανό να το ακολουθήσετε, κάτι που είναι η μισή μάχη όταν πρόκειται για την αυτοφροντίδα.
  • Είναι σημαντικό να τροφοδοτείτε τον εγκέφαλό σας. Δεν δίνουμε αρκετή πίστη στο πώς οι νέες προοπτικές και η ανάπτυξη μπορούν να δημιουργήσουν ένα ηρεμιστικό αποτέλεσμα στη ζωή μας. Όταν διαβάζουμε, επενδύουμε χρόνο στη μάθηση ή αφιερώνουμε χρόνο στην προσωπική μας ανάπτυξη, δημιουργείται επίσης περισσότερος χώρος στη ζωή μας για να αντιμετωπίζουμε δύσκολες καταστάσεις με πιο αποτελεσματικούς τρόπους.

Με την εξάσκηση, μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιδρούμε σε στρεσογόνες, απροσδόκητες καταστάσεις. Δημιουργώντας και εξασκώντας τελετουργίες για ανάκαμψη κατά τη διάρκεια της ημέρας σας, είναι λιγότερο πιθανό να εξαντληθείτε και να είστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να είστε υπομονετικοί, ευγενικοί και συμπονετικοί — και, φυσικά, να πάρετε καλύτερες αποφάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

8 Τρόποι για να φροντίσετε τον εαυτό σας όσο το δυνατόν καλύτερα

Συμβουλές αυτοφροντίδας για να επιβιώσετε τον χειμώνα

H αυτοφροντίδα δεν είναι εγωιστική, αλλά απαραίτητη

5 Συμβουλές για εσάς που ψάχνετε τρόπους να χαλαρώσετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τρόποι για να διατηρήσετε την κουζίνα σας καθαρή χωρίς μικρόβια

Κουζίνα καθαριότητα: Η κουζίνα σε κάθε νοικοκυριό είναι συνήθως το μέρος του σπιτιού που χρειάζεται πιο εντεταμένη καθαριότητα. Η σημασία της υγιεινής διατροφής επίσης δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί, ειδικά σε μια εποχή που οι γαστρονομικές μας προσπάθειες τείνουν να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Πώς να κοιμηθείτε καλά και να απαλλαγείτε από την παράνοια;

Νυχτερινός ύπνος: Η παράνοια, που χαρακτηρίζεται από αδικαιολόγητα συναισθήματα συνεχούς απειλής, μπορεί να επηρεάσει την ψυχική, κοινωνική και σωματική ευεξία. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν άγχος, δυσπιστία, αίσθηση θυματοποίησης και απομόνωση. 

Οι ευεργετικές επιδράσεις της αυτοαγάπης στη ζωή μας

Αυτοαγάπη: Ας αφιερώσουμε χρόνο για να αναπτύξουμε και να ενισχύσουμε αυτήν την πολύτιμη σχέση με τον εαυτό μας και ας αφήσουμε την αυτοαγάπη να οδηγήσει τον δρόμο προς μια πιο φωτεινή και ικανοποιητική ζωή.

Φυσικοί τρόποι για την αύξηση σεροτονίνης

Σεροτονίνη: Καταστήστε αυτούς τους φυσικούς τρόπους ενίσχυσης της σεροτονίνης μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας για έναν πιο ισορροπημένο και χαρούμενο τρόπο ζωής.

Πώς να αντιμετωπίσετε τους κιρσούς φυσικά;

Πόδια: Πόνος; Κνησμός; Αίσθημα βάρους και κούρασης στα πόδια; Nυχτερινές κράμπες και οίδημα; Οι κιρσοί μπορούν να κάνουν την ενοχλητική τους εμφάνιση με διάφορους τρόπους.