Αυτοφροντίδα

Αθλητισμός: Η άσκηση που ανακουφίζει τα ενοχλητικά συμπτώματα πριν την περίοδο [vid]

Αθλητισμός: Η άσκηση που ανακουφίζει τα ενοχλητικά συμπτώματα πριν την περίοδο [vid]

Αθλητισμός: Τα PMS συμπτώματα - συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου - ποικίλουν από γυναίκα σε γυναίκα. Κάθε μήνα την εβδομάδα που προηγείται της περιόδου σας μπορεί να έχετε παρατηρήσει σημαντικές συναισθηματικές αλλαγές, όπως προβλήματα με τη διάθεσή σας, τον ύπνο ή τη συγκέντρωση και/ή φυσικές αλλαγές, κόπωση, φούσκωμα, αύξηση της όρεξης για φαγητό.

Η άσκηση είναι ένας σημαντικός τρόπος για να παραμείνετες δυνατές και σε φόρμα, να διατηρήσετε το βάρος σας υπό έλεγχο και να μειώσετε τις πιθανότητες να νοσήσετε από ασθένειες όπως ο διαβήτης. Εάν έχετε συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS), η σωματική δραστηριότητα μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη διαχείρισή τους.

Τα PMS συμπτώματα – συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου – ποικίλουν από γυναίκα σε γυναίκα. Κάθε μήνα την εβδομάδα που προηγείται της περιόδου σας μπορεί να έχετε παρατηρήσει σημαντικές συναισθηματικές αλλαγές, όπως προβλήματα με τη διάθεσή σας, τον ύπνο ή τη συγκέντρωση και/ή φυσικές αλλαγές, κόπωση, φούσκωμα, αύξηση της όρεξης για φαγητό.

Όσον αφορά τη διαχείριση αυτών των συμπτωμάτων, υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές που λειτουργούν ανάλογα με την περίπτωση. Για πολλές γυναίκες ωστόσο η άσκηση φαίνεται να βοηθά πολύ.

Ποιες ασκήσεις βοηθούν;

  • Έρευνες δείχνουν ότι η αερόβια άσκηση μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση των συμπτωμάτων του PMS, όπως η κατάθλιψη και η κόπωση. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έκαναν αερόβιες προπονήσεις των 60 λεπτών τρεις φορές την εβδομάδα για 8 εβδομάδες αισθάνθηκαν διαφορά θετικά στο σώμα και τα συναισθήματά τους.

Οτιδήποτε αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό θεωρείται αερόβια άσκηση. Το γρήγορο περπάτημα, το τρέξιμο, η ποδηλασία και το κολύμπι είναι όλες καλές επιλογές. Η άσκηση βοηθά στη βελτίωση της διάθεσής σας, καθώς ενισχύει την εκροή σημαντικών χημικών ουσιών του εγκεφάλου που ονομάζονται ενδορφίνες. Οι αυξημένες ενδορφίνες μπορεί επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της ποσότητας του πόνου που συχνά συνοδεύουν το σύνδρομο PMS.

  • Η γιόγκα είναι μια άλλη δραστηριότητα που μπορεί να βοηθήσει. Μπορεί να συμβάλει στη μείωση του στρες και αυτό αποτελεί μεγάλο κομμάτι της διαχείρισης των συμπτωμάτων σας. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι πολλές γυναίκες που συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα γιόγκα 12 εβδομάδων είχαν λιγότερους εμμηνορροϊκούς πόνους, κράμπες και φούσκωμα. Είχαν επίσης περισσότερη ενέργεια και καλύτερη διάθεση. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι ορισμένες στάσεις γιόγκα – «κόμπρα», «γάτα» και «ψάρι» – βοήθησαν στην ανακούφιση της δυσμηνόρροιας.

 

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σπιτικές θεραπείες ακμής με θαλασσινό αλάτι

Σεξ λίμπιντο : Ο έλεγχος των γεννήσεων επηρεάζει την ορμή

Αλόη Βέρα : Τα οφέλη της στην επιδερμίδα του προσώπου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σε ποιες βιταμίνες & συμπληρώματα διατροφής στραφήκαμε το 2021 για το ανοσοποιητικό;

Βιταμίνες συμπληρώματα διατροφής: Μεγάλη αύξηση παρατηρείται το 2021 σε σκευάσματα, τα οποία στοχεύουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Εν μέσω πανδημίας, αυτή η τάση φαίνεται ότι θα συνεχιστεί.

Η εσωτερική και εξωτερική φροντίδα του εαυτού μας φέρνει ισορροπία

Η αυτοφροντίδα είναι μια πολύ σημαντική συνθήκη που βοηθάει στη διατήρηση και ενίσχυση της ψυχικής υγείας. Όταν μιλάει κανείς για την αυτοφροντίδα, αναφέρεται σε όλους εκείνους τους τρόπους που αξιοποιεί προκειμένου να ενισχύσει την ισορροπία, την ευεξία και τη καλή σωματική και ψυχική κατάσταση για τον ίδιο.