Αυτοφροντίδα

Αθλητισμός: Δεν αντισταθμίζει τις επιπτώσεις της ανθυγιεινής διατροφής-Μελέτη [vid]

Αθλητισμός: Δεν αντισταθμίζει τις επιπτώσεις της ανθυγιεινής διατροφής-Μελέτη [vid]

Αθλητισμός: Σύμφωνα με τα ευρήματα νέας μελέτης, είναι σημαντικό να συνδυάζετε υγιεινή διατροφή και έντονη άσκηση προκειμένου να ζήσετε μια μακρά ζωή!

Σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, τα υψηλά επίπεδα άσκησης δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τις συνέπειες των κακών διατροφικών επιλογών. Η επικεφαλής συγγραφέας της νέας μελέτης Melody Ding, ξεκίνησε να καλύψει ένα κενό στην έρευνα αφού διαπίστωσε μια σαφή έλλειψη μελετών που εξετάζουν τη μακροπρόθεσμη επίδραση της διατροφής και της άσκησης στη μακροζωία και την υγεία. Πολλές διαχρονικές έρευνες εξέτασαν μεμονωμένα τη διατροφή και την άσκηση, και υπήρξε βραχυπρόθεσμη έρευνα που υποδηλώνει ότι η υψηλής έντασης σωματική δραστηριότητα μπορεί να αντισταθμίσει ορισμένες από τις επιζήμιες συνέπειες της υπερφαγίας. Αλλά η Ding ήθελε να μάθει εάν η άσκηση θα μπορούσε να αντισταθμίσει τους κινδύνους μιας κακής διατροφής για την υγεία μακροπρόθεσμα.

Η νέα μελέτη διαπίστωσε ότι τα οφέλη της σωματικής δραστηριότητας μειώνονται όταν ακολουθείτε μια ανθυγιεινή διατροφή. «Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν τις επιπτώσεις μιας κακής διατροφής με υψηλά επίπεδα άσκησης ή να αντισταθμίσουν τις επιπτώσεις της χαμηλής σωματικής δραστηριότητας με μια δίαιτα υψηλής ποιότητας, αλλά τα δεδομένα δείχνουν ότι δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει», είπε η Ding. «Τόσο η τακτική σωματική δραστηριότητα όσο και η υγιεινή διατροφή παίζουν σημαντικό ρόλο στην προαγωγή της υγείας και της μακροζωίας».

Η μελέτη εξέτασε τη θνησιμότητα από όλες τις αιτίες, καθώς και πιο συγκεκριμένες μετρήσεις της θνησιμότητας από καρδιαγγειακά και καρκίνο. Σε όλες τις μετρήσεις οι άνθρωποι που ασκούνταν με συνέπεια και έκαναν δίαιτα υψηλής ποιότητας εμφάνισαν χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας σε σύγκριση με εκείνους που ήταν σωματικά ανενεργοί και είχαν κακή διατροφή. Η Ντινγκ τονίζει ότι τα ευρήματα δεν σημαίνουν ότι κάποιος που δεν ακολουθεί μια υγιεινή διατροφή θα πρέπει να εγκαταλείψει οποιαδήποτε μορφή άσκησης. Υπάρχουν ακόμα προφανή οφέλη από τη σωματική δραστηριότητα απουσία καλών διατροφικών επιλογών, αλλά η μελέτη επισημαίνει ότι η άσκηση δεν εξουδετερώνει πλήρως τις επιπτώσεις των ανθυγιεινών διατροφικών συνηθειών.

Η νέα μελέτη δημοσιεύτηκε στο British Journal of Sports Medicine.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ισχυρή η αντικαταθλιπτική δράση της άσκησης

H μουσική είναι σύμμαχός σας στην προπόνηση

Εάν ασκείστε μόνο τα ΣΚ είναι οκ, λέει νέα μελέτη, υπό μία προϋπόθεση..

4 λόγοι να ασκείσαι τακτικά [vid]

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

7 εκπληκτικά οφέλη για την ψυχική υγεία από τα παιχνίδια με χαρτιά

Επιτραπέζια: Τα παιχνίδια με κάρτες μπορεί να προσφέρουν πολλά εκπαιδευτικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά οφέλη, που κυμαίνονται από βελτιωμένες μαθηματικές δεξιότητες έως αυξημένη αίσθηση αυτοεκτίμησης.

Πώς να κοιμηθείτε καλύτερα ενώ έχει ζέστη;

Ύπνος: Η θερμοκρασία του σώματός μας πέφτει φυσιολογικά λίγο κατά τη διάρκεια του ύπνου και ένα δροσερό περιβάλλον ύπνου είναι ιδανικό για έναν καλό ύπνο.

Ξέρατε ότι το Feng Shui μπορεί να διατηρηθεί και στις διακοπές σας;

Feng Shui: Το Φενγκ Σούι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για να κάνετε αυτό το ονειρεμένο ταξίδι αλλά και κατά τη διάρκεια και μετά το ίδιο το ταξίδι. Σας εξηγούμε πώς χρησιμοποιείτε το Φενγκ Σούι στο ταξίδι.