Αυτοφροντίδα

Άσκηση: Προσθέστε το stretching στην προπόνησή σας

Άσκηση: Προσθέστε το stretching στην προπόνησή σας

Άσκηση: Οι διατάσεις βελτιώνουν την κινητικότητα και μειώνουν τον κίνδυνο μελλοντικού τραυματισμού.

Οι περισσότεροι άνθρωποι σπάνια κάνουν τέντωμα μετά από τρέξιμο ή προπόνηση. Οι διατάσεις πρέπει να ενσωματώνονται σε κάθε προπόνηση. Εάν έχετε μόνο μία ώρα για να σηκώσετε, θα πρέπει να αφιερώσετε τουλάχιστον 10-15 λεπτά για να κάνετε σωστά τις διατάσεις μετά την προπόνηση. Είναι βασικό να κάνετε τέντωμα μετά, γιατί μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού και αυξάνει το συνολικό όφελος της προπόνησης. Οι στατικές διατάσεις, όπως το άγγιγμα των δακτύλων των ποδιών σας πριν από την άσκηση, έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνουν την απόδοση. Ωστόσο, οι διατάσεις μετά βελτιώνουν την κινητικότητα και μειώνουν τον κίνδυνο μελλοντικού τραυματισμού.


10 Οφέλη του Stretching

  • Μειώνει τη μυϊκή ακαμψία και αυξάνει το εύρος κίνησης. Οι διατάσεις βοηθούν στη βελτίωση του εύρους της κίνησής σας, το οποίο μπορεί επίσης να επιβραδύνει τον εκφυλισμό των αρθρώσεων σας.
  • Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού. Ένας εύκαμπτος μυς είναι λιγότερο πιθανό να τραυματιστεί αν χρειαστεί να κάνετε μια ξαφνική κίνηση. Αυξάνοντας το εύρος κίνησης σε μια συγκεκριμένη άρθρωση μέσω διατάσεων, μπορείτε να μειώσετε την αντίσταση στους μύες του σώματός σας κατά τη διάρκεια διαφόρων δραστηριοτήτων.
  • Βοηθά στην ανακούφιση των πόνων και των πόνων μετά την άσκηση. Μετά από μια σκληρή προπόνηση, το τέντωμα των μυών σας βοηθά να τους κρατήσετε χαλαρούς και μειώνει το αποτέλεσμα βράχυνσης και σύσφιξης που μπορεί να οδηγήσει σε πόνους και πόνους μετά την προπόνηση.
  • Βελτιώνει τη στάση του σώματος. Το τέντωμα των μυών του κάτω μέρους της πλάτης, των ώμων και του στήθους σας βοηθά να κρατήσετε την πλάτη σας σε καλύτερη ευθυγράμμιση και βελτιώνει τη στάση σας.
  • Βοηθά στη μείωση ή τη διαχείριση του στρες. Οι καλά τεντωμένοι μύες κρατούν λιγότερη ένταση και, ως εκ τούτου, μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε λιγότερο άγχος.
  • Μειώνει τη μυϊκή ένταση και ενισχύει τη μυϊκή χαλάρωση. Οι χρόνιοι τεντωμένοι μύες τείνουν να κόβουν τη δική τους κυκλοφορία, με αποτέλεσμα την έλλειψη οξυγόνου και βασικών θρεπτικών συστατικών. Οι διατάσεις επιτρέπουν στους μυς σας να χαλαρώσουν.
  • Βελτιώνει τη μηχανική απόδοση και τη συνολική λειτουργική απόδοση. Επειδή μια εύκαμπτη άρθρωση απαιτεί λιγότερη ενέργεια για να κινηθεί σε ένα ευρύτερο εύρος κίνησης, ένα εύκαμπτο σώμα βελτιώνει τη συνολική απόδοση δημιουργώντας πιο ενεργειακά αποδοτικές κινήσεις.

  • Προετοιμάζει το σώμα για το άγχος της άσκησης. Οι διατάσεις πριν από την άσκηση επιτρέπει στους μύες σας να χαλαρώσουν και να γίνουν καλύτερα ικανοί να αντέξουν τον αντίκτυπο της δραστηριότητας που επιλέγετε να κάνετε.
  • Προωθεί την κυκλοφορία. Οι διατάσεις αυξάνουν την παροχή αίματος στους μύες και τις αρθρώσεις σας, γεγονός που επιτρέπει μεγαλύτερη μεταφορά θρεπτικών συστατικών και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το σώμα σας.
  • Μειώνει τον κίνδυνο πόνου στη μέση. Η ευελιξία στους μηριαίους μηριαίους, στους καμπτήρες του ισχίου και στους μύες που συνδέονται με τη λεκάνη ανακουφίζει από το στρες στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης, γεγονός που με τη σειρά του μειώνει τον κίνδυνο οσφυαλγίας.

Για να επωφεληθείτε πλήρως από τις διατάσεις σας, θέλετε να είστε όσο το δυνατόν πιο χαλαροί. Όσο περισσότερη ένταση έχετε τόσο πιο δύσκολο θα είναι να αποκτήσετε το σωστό εύρος κίνησης και να μην λάβετε τα οφέλη της μέγιστης ευελιξίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα συμπτώματα της δυσπραξίας;

5 Τρόποι να διαχειριστείτε το άγχος σας

7 Tips για να γίνει διασκεδαστική η γυμναστική

Πώς να αξιοποιήσετε την άθληση για να τονώσετε τη διάθεσή σας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φτιάξτε τη δική σας κρέμα σώματος

DIY body lotion: Φτιάχνοντας τη δική σας λοσιόν σώματος, μπορείτε να θρέψετε και να περιποιηθείτε το δέρμα σας με φυσικά συστατικά αποφεύγοντας τις σκληρές χημικές ουσίες.