Αυτοφροντίδα

Άσκηση: 5 Συμβουλές για εσάς που απολαμβάνετε τις προπονήσεις σας

Άσκηση: 5 Συμβουλές για εσάς που απολαμβάνετε τις προπονήσεις σας

Άσκηση: Eδώ είναι 5 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βρείτε την ισορροπία, την αγάπη και την προσέγγιση που πρέπει να ακολουθήσετε για το ταξίδι της φυσικής σας κατάστασης.

Εάν είστε κάποιος που χάνει μια προπόνηση εδώ και εκεί, φοράει διστακτικά τα ενεργά ρούχα σας και μερικές φορές αναγκάζει τον εαυτό σας να ασκηθεί, τότε μπορεί να χρειαστείτε περισσότερη αυτοφροντίδα στη ρουτίνα της φυσικής σας κατάστασης. Η αυτοφροντίδα είναι να κάνετε ενέργειες που σας βοηθούν να παραμείνετε καλά σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά. Και, στη σημερινή κοινωνία, όπου η εξάντληση, το στρες και το άγχος βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να συνειδητοποιήσετε και να εμπλακείτε σε μια ρουτίνα αυτοφροντίδας που θα σας βοηθήσει να μην κάψετε το κερί και στα δύο άκρα. Λοιπόν, εδώ είναι 5 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βρείτε την ισορροπία, την αγάπη και την προσέγγιση που πρέπει να ακολουθήσετε για το ταξίδι της φυσικής σας κατάστασης.

Αγνοήστε την καύση θερμίδων και κάντε προπονήσεις που απολαμβάνετε

Η γυμναστική και η τακτική άσκηση δεν πρέπει να είναι βάρος για εσάς. Υποτίθεται ότι είναι προκλητικό, κίνητρο και κάτι που ανυπομονείτε. Έτσι, αν διαπιστώσετε ότι χάνετε μια προπόνηση επειδή δεν σας αρέσει η ρουτίνα ή κάνετε μια προπόνηση απλά για να κάψετε θερμίδες, τότε αναζητήστε κάτι που σας ικανοποιεί περισσότερο και μπορεί να ενθουσιαστείτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε συνεπείς και η συνέπεια θα σας φέρει τα αποτελέσματα! Εναλλακτικές ασκήσεις που πρέπει να δοκιμάσετε:

– Κολύμπι

– Χορός

– Πολεμικές τέχνες

– Ποδηλασία

– Γιόγκα

– Πιλάτες

– Ομαδικά αθλήματα (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ κ.λπ.)

– Σχοινάκι

Ξεκινήστε νωρίς

Εάν επιδιώκετε τη συνέπεια, τα πρωινά είναι μια από τις καλύτερες στιγμές για να ξεκινήσετε την προπόνησή σας. Είστε πιο ξεκούραστοι, έχετε πιο καθαρό κεφάλι, ελάχιστους περισπασμούς και λιγότερες διακοπές. Είναι επίσης πιο εύκολο να ενταχθεί στη ρουτίνα σας, ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας και τέλειος για μια ώθηση ενέργειας. Εάν δεν έχετε συνηθίσει να προπονείστε το πρωί, σας προτείνουμε να ξεκινήσετε αργά για να προσαρμοστείτε και να προσέχετε αν χρειάζεται να τρώτε πριν ή μετά τη συνεδρία σας.

Διατάσεις πριν και μετά την προπόνηση

Μην παραμελείτε μια καλή ρουτίνα διατάσεων πριν και μετά την προπόνηση! Η εκτέλεση δυναμικών διατάσεων πριν από την προπόνησή σας βοηθά στη σωστή προθέρμανση των μυών σας καθώς και στην πρόληψη τραυματισμών κατά τη διάρκεια της άσκησης. Αυξάνει την κυκλοφορία, στέλνει περισσότερα θρεπτικά συστατικά στους μύες σας και σας βάζει στη ζώνη, έτοιμο για προπόνηση! Από την άλλη πλευρά, οι διατάσεις στο τέλος της προπόνησής σας είναι επίσης εξαιρετικά ευεργετικές.

Η εκτέλεση στατικών διατάσεων σε ολόκληρο το σώμα στο τέλος της προπόνησής σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε τους μύες σας, να μειώσετε τη συσσώρευση γαλακτικού οξέος, να περιορίσετε τον πόνο των μυών μετά την προπόνηση, να αυξήσετε την ευλυγισία σας και να βελτιώσετε το συνολικό εύρος κίνησής σας. Παραδείγματα Dynamic Stretch:

– Reverse Lunge με περιστροφή στο πάνω μέρος του σώματος

– Περπάτημα από το γόνατο στο στήθος

– Κύκλοι ισχίων

– Κύκλοι χεριού και ώμων

Πάρτε Ημέρες Ξεκούρασης

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι εμποδίζουν τα αποτελέσματά τους εάν χάσουν μια συνεδρία ή δεν προπονούνται καθημερινά. Αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Οι μέρες ξεκούρασης είναι απαραίτητες! Δίνουν στους μύες σας χρόνο να ανακάμψουν, να αναδομηθούν και να αναπτυχθούν. Ακολουθούν μερικά σημάδια ότι χρειάζεστε μια ή δύο μέρες ξεκούρασης:

– Επίμονος μυϊκός πόνος ή πόνος

– Επίμονη κόπωση ή νωθρότητα μετά από προηγούμενη προπόνηση

– Τραυματισμός ή αίσθημα εξάντλησης που μοιάζει με γρίπη

– Η υπερβολική κατανάλωση τροφών άνεσης

– Αλλαγή διάθεσης ή συμπεριφοράς

Πώς να προγραμματίσετε τις ημέρες ανάπαυσης;

Μας αρέσει να προγραμματίζουμε τις ημέρες ξεκούρασης μετά από δύο συνεχόμενες ημέρες προπόνησης. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ακούτε το σώμα σας και να ξεκουράζεστε όταν σας το λέει.

Επιβραδύνετε τις κινήσεις σας

Είμαστε τεράστιοι θαυμαστές των πιο αργών επαναλήψεων! Με την επιβράδυνση, έχετε μεγαλύτερο έλεγχο, καλύτερη φόρμα και μπορείτε να συνδεθείτε με το σώμα σας, όλα αυτά κάνουν μια πιο αποτελεσματική προπόνηση. Επιπλέον, η πιο αργή κίνηση τοποθετεί τους μύες σας υπό ένταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι εξαιρετικό για την ανάπτυξη των μυών και πιο ασφαλές για τις αρθρώσεις σας.

Την επόμενη φορά που θα κάνετε squat, deadlift ή push-up, δοκιμάστε να επιβραδύνετε την κίνηση και δείτε πόσο διαφορετικά νιώθετε μέχρι το τέλος της προπόνησής σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κοιμηθείτε καλά και θα τηρήσετε τη διατροφή σας

Πόσο περπάτημα πρέπει να κάνετε στα 70 σας;

Συμβουλές για να απολαμβάνετε τον χρόνο στην εργασία σας

Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας καθημερινά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η ιδανική διάρκεια προπόνησης;

Άσκηση: Μην ψάχνεις για την τέλεια διάρκεια αλλά βρες το δικό σου ρυθμό, προσαρμόσου το πρόγραμμα στα μέτρα σου και κάνε τη γυμναστική ευχάριστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου. Καλή προπόνηση!

Λόγοι για τους οποίους η προπόνηση Hollow Hold είναι η καλύτερη για τον κορμό σας

Hollow Hold: Ενώ όλες αυτές οι ασκήσεις που σας βοηθούν να αποκτήσετε μια καλή σωματική διάπλαση έχουν κάποιο ρόλο και στους μύες του πυρήνα σας, δεν είναι ακόμα το θεμέλιο ενός δυνατού και υγιούς σώματος.