Αυτοφροντίδα

Απολύμανση Covid: 5 τρόποι να απολυμάνεις και να καθαρίσεις το σπίτι από τον κορωνοϊό

Απολύμανση Covid: 5 τρόποι να απολυμάνεις και να καθαρίσεις το σπίτι από τον κορωνοϊό

Απολύμανση Covid: Μάθε πώς πρέπει να καθαρίσεις και να απολυμάνεις το σπίτι σου, αν έχεις έρθει σε επαφή με κρούσμα ή είσαι ο ίδιος θετικός στην Covid–19.

Η περίοδος της πανδημίας συνεχίζεται. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από την Covid–19 και τις διάφορες μεταλλάξεις. Κάνουμε τα πάντα για να μην κολλήσουμε…φοράμε μάσκες, πλένουμε συχνά τα χέρια μας, χρησιμοποιούμε αντισηπτικά, αλλά και πάλι… ο κορωνοϊός ξεκίνησε να χτυπάει την πόρτα σε κάθε σπίτι! Ο συγκεκριμένος ιός, όπως και άλλοι ιοί, δεν βρίσκονται μόνο πάνω μας, αλλά και στις επιφάνειες που ακουμπάμε. Ένα φτέρνισμα στο σαλόνι του σπιτιού ή ένας έντονος βήχας στο μπάνιο μας αποτελούν εστία μολύνσεων. Επομένως, εκτός από το σώμα μας, είναι απαραίτητη η καθαριότητα και απολύμανση όλων των επιφανειών του σπιτιού μας. Μάθε πώς πρέπει να καθαρίσεις και να απολυμάνεις το σπίτι σου, αν έχεις έρθει σε επαφή με κρούσμα ή είσαι ο ίδιος θετικός στην Covid–19.

5 Τρόποι για να απομακρύνεις τον κορονοϊό από το σπίτι σου

  • Αέρισε το σπίτι σου: Άνοιξε παράθυρα και μπαλκονόπορτες για να μπει καθαρός αέρας και φως στο σπίτι. Το ηλιακό φως μπορεί να σκοτώσει αρκετούς μικροοργανισμούς. Εκτός από αυτό, είναι απαραίτητο ο αέρας του δωματίου να εναλλάσσεται, καθώς ο καθένας μας μπορεί να αποτελεί πιθανό κρούσμα.
  • Απορρυπαντικά που πρέπει να χρησιμοποιήσεις: Αν δεν νιώθεις ικανοποιημένος /-η με το φυσικό σαπούνι, μπορείς να χρησιμοποιείς απορρυπαντικά ήπια χλωριούχα ή ακόμα κι εκείνα που απωθούν τα βακτήρια και τους μικροοργανισμούς. Πλέον στην αγορά κυκλοφορούν πολλά προϊόντα για απολύμανση κατά των ιών.
  • Πλύνε ρούχα και σεντόνια: Τα ρούχα και τα σεντόνια μπορείς να τα αερίσεις, βγάζοντάς τα στον ήλιο ή μπορείς να τα πλύνεις στο πλυντήριο σε υψηλή θερμοκρασία κι έπειτα στο στεγνωτήριο. Αν
    δε νιώθεις ασφαλής, μπορείς και να τα σιδερώσεις για να σκοτωθούν όλα τα μικρόβια.
  • Απολύμανε τις μολυσμένες επιφάνειες: Απολύμανε όλες τις επιφάνειες του σπιτιού, όπως επίσης και τις μικροεπιφάνειες (τηλεχειριστήρια, τραπεζάκια, βιβλία, κινητά τηλέφωνα κλπ.). Οι μικροοργανισμοί υπάρχουν σε όλες τις επιφάνειες που χρησιμοποιούμε και οι οποίοι μεταφέρονται
    και με τον αέρα.
  • Απολύμανε πιάτα και μαχαιροπίρουνα: Τα πιάτα, τα ποτήρια και τα μαχαιροπίρουνα βάλ’ τα στο πλυντήριο πιάτων για καλύτερη απολύμανση, αφού πλένονται σε υψηλή θερμοκρασία. Αν δεν έχεις πλυντήριο πιάτων, βράσε νερό στον βραστήρα και ρίξτο πάνω στα σκεύη. Πάρε τον ιό στα σοβαρά και προστατέψου όσο περισσότερο μπορείς!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μάθε πώς θα αισθάνεσαι πιο όμορφα μέσα στο σπίτι σου

Οργανώστε τις υποχρεώσεις και τους στόχους κάθε μήνα

Καθαρίζουμε το σπίτι μας με έξυπνα tips για να υποδεχτούμε το φθινόπωρο!

4 tips για την ανακούφιση του άγχους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να αντιμετωπίσετε την αϋπνία που σχετίζεται με το άγχος

Άγχος αϋπνία: Μια ανασκόπηση 47 δοκιμών, η οποία περιελάμβανε συνολικά 3.515 συμμετέχοντες, διαπίστωσε ότι ο διαλογισμός Mindfulness οδήγησε σε μικρές έως μέτριες βελτιώσεις στο άγχος, την κατάθλιψη και το στρες. Η εξάσκηση της ενσυνειδητότητας για 10-30 λεπτά πριν πάτε για ύπνο θα μπορούσε να είναι μια αποτελεσματική μέθοδος μείωσης του άγχους και βελτίωσης του ύπνου.

Αυτοφροντίδα υστερεκτομή: Χρήσιμα tips από την επέμβαση στην ανάρρωση

Αυτοφροντίδα υστερεκτομή: Η υστερεκτομή ορισμένες φορές είναι αναπόφευκτη. Δείτε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, καθώς και την πορεία της ανάρρωσης από μια τέτοια χειρουργική επέμβαση.

Πώς να κάνετε διαλογισμό

Διαλογισμός: Ο διαλογισμός αφορά επίσης την καλλιέργεια μιας πιο ήπιας, πιο συμπονετικής στάσης. Λέγεται συχνά ότι η πραγματική απόδειξη της αποτελεσματικότητας του διαλογισμού είναι όταν παρατηρείτε ότι έχετε γίνει λιγότερο αντιδραστικοί σε περισπασμούς στην καθημερινή ζωή, όταν δεν κάνετε διαλογισμό.

Η δύναμη των εναλλακτικών θεραπειών στην καθημερινότητά σας

Ρέικι: Το Ρέικι είναι μια τεχνική ενεργειακής θεραπείας που προάγει τη χαλάρωση, μειώνει το στρες και το άγχος μέσω του απαλού αγγίγματος και βοηθά τους ανθρώπους να γίνουν ενεργειακά ισορροπημένοι σωματικά, συναισθηματικά, διανοητικά και πνευματικά. 

Απαλλαγείτε από τους πόνους της πλάτης με μερικά tips αυτοφροντίδας

Πλάτη πόνος: Όπως καταλαβαίνουμε η αυτοφροντίδα για πόνους στην πλάτη ακόμα και χρόνιους είναι μονόδρομος. Ξεκλέψτε πάντα λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και φροντίστε τον όσο το δυνατόν καλύτερα για να αποκτήσετε μια ποιότητα ζωής που θα ζήλευαν πολλοί.