Αυτοφροντίδα

Απολύμανση Covid: 5 τρόποι να απολυμάνεις και να καθαρίσεις το σπίτι από τον κορωνοϊό

Απολύμανση Covid: 5 τρόποι να απολυμάνεις και να καθαρίσεις το σπίτι από τον κορωνοϊό

Απολύμανση Covid: Μάθε πώς πρέπει να καθαρίσεις και να απολυμάνεις το σπίτι σου, αν έχεις έρθει σε επαφή με κρούσμα ή είσαι ο ίδιος θετικός στην Covid–19.

Η περίοδος της πανδημίας συνεχίζεται. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από την Covid–19 και τις διάφορες μεταλλάξεις. Κάνουμε τα πάντα για να μην κολλήσουμε…φοράμε μάσκες, πλένουμε συχνά τα χέρια μας, χρησιμοποιούμε αντισηπτικά, αλλά και πάλι… ο κορωνοϊός ξεκίνησε να χτυπάει την πόρτα σε κάθε σπίτι! Ο συγκεκριμένος ιός, όπως και άλλοι ιοί, δεν βρίσκονται μόνο πάνω μας, αλλά και στις επιφάνειες που ακουμπάμε. Ένα φτέρνισμα στο σαλόνι του σπιτιού ή ένας έντονος βήχας στο μπάνιο μας αποτελούν εστία μολύνσεων. Επομένως, εκτός από το σώμα μας, είναι απαραίτητη η καθαριότητα και απολύμανση όλων των επιφανειών του σπιτιού μας. Μάθε πώς πρέπει να καθαρίσεις και να απολυμάνεις το σπίτι σου, αν έχεις έρθει σε επαφή με κρούσμα ή είσαι ο ίδιος θετικός στην Covid–19.

5 Τρόποι για να απομακρύνεις τον κορονοϊό από το σπίτι σου

  • Αέρισε το σπίτι σου: Άνοιξε παράθυρα και μπαλκονόπορτες για να μπει καθαρός αέρας και φως στο σπίτι. Το ηλιακό φως μπορεί να σκοτώσει αρκετούς μικροοργανισμούς. Εκτός από αυτό, είναι απαραίτητο ο αέρας του δωματίου να εναλλάσσεται, καθώς ο καθένας μας μπορεί να αποτελεί πιθανό κρούσμα.
  • Απορρυπαντικά που πρέπει να χρησιμοποιήσεις: Αν δεν νιώθεις ικανοποιημένος /-η με το φυσικό σαπούνι, μπορείς να χρησιμοποιείς απορρυπαντικά ήπια χλωριούχα ή ακόμα κι εκείνα που απωθούν τα βακτήρια και τους μικροοργανισμούς. Πλέον στην αγορά κυκλοφορούν πολλά προϊόντα για απολύμανση κατά των ιών.
  • Πλύνε ρούχα και σεντόνια: Τα ρούχα και τα σεντόνια μπορείς να τα αερίσεις, βγάζοντάς τα στον ήλιο ή μπορείς να τα πλύνεις στο πλυντήριο σε υψηλή θερμοκρασία κι έπειτα στο στεγνωτήριο. Αν
    δε νιώθεις ασφαλής, μπορείς και να τα σιδερώσεις για να σκοτωθούν όλα τα μικρόβια.
  • Απολύμανε τις μολυσμένες επιφάνειες: Απολύμανε όλες τις επιφάνειες του σπιτιού, όπως επίσης και τις μικροεπιφάνειες (τηλεχειριστήρια, τραπεζάκια, βιβλία, κινητά τηλέφωνα κλπ.). Οι μικροοργανισμοί υπάρχουν σε όλες τις επιφάνειες που χρησιμοποιούμε και οι οποίοι μεταφέρονται
    και με τον αέρα.
  • Απολύμανε πιάτα και μαχαιροπίρουνα: Τα πιάτα, τα ποτήρια και τα μαχαιροπίρουνα βάλ’ τα στο πλυντήριο πιάτων για καλύτερη απολύμανση, αφού πλένονται σε υψηλή θερμοκρασία. Αν δεν έχεις πλυντήριο πιάτων, βράσε νερό στον βραστήρα και ρίξτο πάνω στα σκεύη. Πάρε τον ιό στα σοβαρά και προστατέψου όσο περισσότερο μπορείς!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μάθε πώς θα αισθάνεσαι πιο όμορφα μέσα στο σπίτι σου

Οργανώστε τις υποχρεώσεις και τους στόχους κάθε μήνα

Καθαρίζουμε το σπίτι μας με έξυπνα tips για να υποδεχτούμε το φθινόπωρο!

4 tips για την ανακούφιση του άγχους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς η αυτοφροντίδα βοηθά στην σκέψη και στον έλεγχο του άγχους;

Φροντίδα: Πρόσφατη έρευνα αναφέρει ότι η καθημερινή επαφή με τη φροντίδα του εαυτού μας μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε το άγχος και την κατάθλιψη, ενώ παράλληλα μας βοηθά να βελτιώσουμε την υγεία μας

Είστε εξ αποστάσεως εργαζόμενος; 5 έξυπνοι τρόποι για να παραμένετε συνδεδεμένοι και παραγωγικοί

«Με τη συνεχή καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, οι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να προσφέρουν εξαιρετική δουλειά, να υπερασπίζονται καινοτόμες ιδέες και να είναι ο καλύτερος εαυτός τους», εξήγησε ο Tipton. Επαινέστε δημόσια, δώστε σχόλια ιδιωτικά

6 Συμβουλές για όμορφη επιδερμίδα

Επιδερμίδα: Εάν θέλετε να εξομαλύνετε τον τόνο του δέρματός σας, υπάρχουν διάφορες θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών συμπεριφοράς και φυσικών συστατικών.

7 εκπληκτικά οφέλη για την ψυχική υγεία από τα παιχνίδια με χαρτιά

Επιτραπέζια: Τα παιχνίδια με κάρτες μπορεί να προσφέρουν πολλά εκπαιδευτικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά οφέλη, που κυμαίνονται από βελτιωμένες μαθηματικές δεξιότητες έως αυξημένη αίσθηση αυτοεκτίμησης.