Αυτοφροντίδα

Ανακύκλωση: Πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση για εμάς;

Ανακύκλωση: Πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση για εμάς;

Ανακύκλωση: Υπάρχουν λίγα υλικά που δεν μπορούν να ανακυκλωθούν. Τα πιο κοινά ανακυκλώσιμα υλικά περιλαμβάνουν χαρτί, μπαταρίες, πλαστικά και γυαλί.

ADMAN

Το ποσοστό ανακύκλωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε από λιγότερο από 7% το 1960 σε πάνω από 34% το 2015. Αν και η πρόοδος είναι πολλά υποσχόμενη, έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε. Αυτός ο πόρος θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε, ώστε να μπορείτε να ανακυκλώνετε στην εργασία, στο σπίτι και στο σχολείο.

Γιατί πρέπει να ανακυκλώνουμε;

Όταν μεταμορφώνετε κάτι παλιό σε κάτι νέο, ωφελεί το περιβάλλον με διάφορους τρόπους. Τα υλικά και οι φυσικοί πόροι δεν σπαταλούνται. Εξοικονομείται ενέργεια κατά τη διαδικασία παραγωγής. Υπάρχουν λιγότερα απόβλητα που πηγαίνουν στις χωματερές. Για να μην αναφέρουμε, βοηθά στη διατήρηση της άγριας ζωής ασφαλή. Η ανακύκλωση βοηθά επίσης στη δημιουργία καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Μια μελέτη το 2016 διαπίστωσε ότι οι δραστηριότητες ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσώπευαν 757.000 θέσεις εργασίας. Όλοι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά ασκώντας τη σωστή ανακύκλωση. Όπως λέει ο ιστότοπος σκουπιδιών και ανακύκλωσης της κομητείας του Άρλινγκτον της Βιρτζίνια, «Τα ανακυκλώσιμα υλικά συλλέγονται τοπικά, αλλά επηρεάζονται παγκοσμίως».

Πώς να ανακυκλώσετε

Το κύριο εμπόδιο στην ανακύκλωση είναι η κατανόηση της διαδικασίας. Αυτό σημαίνει να ξέρεις πού και τι να ανακυκλώσεις. Κάθε πόλη έχει τους δικούς της κανονισμούς και διαδικασίες για την ανακύκλωση. Φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας. Πού να ανακυκλωθεί Υπάρχουν πολλά μέρη που μπορείτε να ρυθμίσετε για εύκολη ανακύκλωση. Το σπίτι σας θα βασίζεται στους τοπικούς κανονισμούς της πόλης. Επικοινωνήστε με το τμήμα ανακύκλωσης για να μάθετε πράγματα όπως: Τι είδους δοχείο πρέπει να χρησιμοποιήσετε; Πότε και πώς συλλέγονται τα υλικά; Ποια είδη γίνονται δεκτά; Χρειάζεται να προγραμματίσετε μια ειδική παραλαβή (ηλεκτρονικά απόβλητα ή μέταλλα); Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία που θα αποτρέψουν την ανακύκλωση των αντικειμένων σας; Μπορεί επίσης να θέλετε να περιηγηθείτε στην πιο εκτεταμένη βάση δεδομένων ανακύκλωσης στη Βόρεια Αμερική. Εισαγάγετε το αντικείμενο που θέλετε να ανακυκλώσετε και τον ταχυδρομικό σας κώδικα για να βρείτε κοντινά κέντρα παράδοσης. Η γνώση των επιλογών ανακύκλωσής σας μπορεί να μειώσει το άγχος και να αυξήσει την πιθανότητα παρακολούθησης.

Τι να Ανακυκλώσετε

Υπάρχουν λίγα υλικά που δεν μπορούν να ανακυκλωθούν. Τα πιο κοινά ανακυκλώσιμα υλικά περιλαμβάνουν χαρτί, μπαταρίες, πλαστικά και γυαλί.

  • Χαρτί: Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της EPA, τα προϊόντα χαρτιού αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό (26%) όλων των απορριμμάτων υλικών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή είναι μια ανοδική τάση που μπορεί να συνεχίσει να βελτιώνεται. Φροντίστε να κρατάτε τα περιοδικά, τα χαρτόκουτα και την αλληλογραφία μακριά από τα σκουπίδια.
  • Πλαστική ύλη: Η πρόοδος στην ανακύκλωση πλαστικών ήταν αργή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 1970 λιγότερο από το 1% των πλαστικών απορριμμάτων ανακυκλωνόταν και ο αριθμός αυτός 45 χρόνια αργότερα ήταν μόνο 9%. Το πλαστικό τοποθετεί έναν πρόσθετο στρεσογόνο παράγοντα στις χωματερές καθώς μπορεί να χρειαστούν από πέντε έως 600 χρόνια για να διαλυθεί.
  • Ποτήρι: Μόνο το 1% του γυαλιού στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακυκλώθηκε το 1970. Αυτός ο αριθμός αυξήθηκε αργά στο 26% το 2015. Τώρα, παρουσιάζει μια ευκαιρία για επιπλέον ανάπτυξη. Μπορεί να έχετε βάζα μαρμελάδας, δοχεία σάλτσας ή μπουκάλια ποτών που μπορούν όλα να ξεπλυθούν και να ανακυκλωθούν. μέταλλα Μπορείτε να ανακυκλώσετε αυτά τα κουτιά σούπας, τα κουτιά σόδας, ακόμα και το αλουμινόχαρτο! Φροντίστε να καθαρίσετε τυχόν σωματίδια τροφής προτού τα πετάξετε στον κάδο ανακύκλωσης. Οι Αμερικανοί απορρίπτουν σήμερα περίπου 2,7 εκατομμύρια τόνους αλουμινίου κάθε χρόνο και μόνο το 50% περίπου ανακυκλώνεται.
  • Μπαταρίες: Γνωρίζατε ότι οι μπαταρίες αυτοκινήτων είναι το πιο ανακυκλωμένο προϊόν στην Αμερική; Δεν είναι ο μόνος τύπος μπαταρίας που μπορείτε να ανακυκλώσετε. Προσδιορίστε τον τύπο μπαταρίας που έχετε και βρείτε μια τοποθεσία ανακύκλωσης. 
  • Ηλεκτρονικά είδη. Μια μελέτη των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε ότι παγκοσμίως, μόνο το 20% των ηλεκτρονικών αποβλήτων ανακυκλώθηκε το 2016. Αυτά τα ηλεκτρονικά απόβλητα περιλαμβάνουν ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, όπως: φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και τηλεοράσεις. Αυτά τα προϊόντα μπορεί να περιέχουν τοξικές ουσίες, επομένως η σωστή απόρριψή τους είναι ακόμη πιο σημαντική για τον πλανήτη.

Συμβουλές για την ανακύκλωση

Ακόμη και οι κύριοι της ανακύκλωσης μπορούν να βρουν περιθώρια βελτίωσης. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για πιο αποτελεσματική και αποτελεσματική ανακύκλωση. Βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρό! Ένα μόνο βρώμικο προϊόν μπορεί να μολύνει μια ολόκληρη μπάλα. Μπορεί τελικά να προκαλέσει την ανακατεύθυνση ανακυκλώσιμων αντικειμένων σε χώρο υγειονομικής ταφής. Ισιώστε το χαρτόνι. Αυτό θα εξοικονομήσει χώρο στον κάδο σας και θα δημιουργήσει χώρο για περισσότερη ανακύκλωση. Τοποθετήστε καθορισμένα δοχεία ανακύκλωσης στο σπίτι, τη δουλειά και το σχολείο. Αναζητήστε προϊόντα κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά όταν ψωνίζετε. Προσδιορίστε ποιους τύπους πλαστικού θα δεχτεί το κτίριο και η γειτονιά σας. Προτού ανακυκλώσετε, σκεφτείτε να μειώσετε τα απόβλητά σας και να επαναχρησιμοποιήσετε τα αντικείμενα με νέο τρόπο. Οι τοπικοί καλλιτέχνες και τα σχολεία ενδέχεται να μπορούν να χρησιμοποιήσουν το υλικό σας για τη δουλειά και τα μαθήματά τους. Διέδωσέ το! Ενθαρρύνετε τους άλλους να ανακυκλώνουν μαζί σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

"Αλλάζω συσκευή": Αναρτήθηκαν οι δικαιούχοι & ξεκινούν οι ενστάσεις στην πλατφόρμα

Επενδύσεις στην οικολογία και τη βιοποικιλότητα από την L'Oréal Hellas

Διαλείπουσα νηστεία: Ίσως μειώνει τις σοβαρές επιπλοκές από την COVID-19

Γιατί είναι σημαντική η ανακύκλωση για τη ζωή μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες υγιεινές συνήθειες πρέπει να αποκτήσουμε;

Προσδόκιμο ζωής: Οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα σχετικά με τη διατροφή, τη σωματική δραστηριότητα, το σωματικό βάρος, το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ που είχαν συλλεχθεί από τακτικά χορηγούμενα, επικυρωμένα ερωτηματολόγια.

10 Tips για καινούργιες μαμάδες

Αυτοφροντίδα: Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να θυμάστε να φροντίζετε τον εαυτό σας ακόμα και όταν η ζωή είναι λίγο τρελή.