Αυτοφροντίδα

Άγχος Θανάτου: Τα ιδιαίτερα γνωρίσματα της θανατοφοβίας

Άγχος Θανάτου: Τα ιδιαίτερα γνωρίσματα της θανατοφοβίας

Άγχος Θανάτου: Η Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία δεν αναγνωρίζει επίσημα τη θανατοφοβία ως διαταραχή. Αντ 'αυτού το άγχος που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος λόγω του φόβου θανάτου συχνά αποδίδεται στο γενικό άγχος.

Η θανατοφοβία αναφέρεται συνήθως ως ο φόβος του θανάτου. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να είναι φόβος θανάτου ή φόβος της διαδικασίας θανάτου. Είναι φυσικό για κάποιον να ανησυχεί για την υγεία του καθώς μεγαλώνει. Είναι επίσης κοινό για κάποιον να ανησυχεί για τους φίλους και την οικογένειά του.

Ωστόσο, σε μερικούς ανθρώπους, αυτές οι ανησυχίες μπορούν να εξελιχθούν σε πιο προβληματικές ανησυχίες και φόβους. Η Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία δεν αναγνωρίζει επίσημα τη θανατοφοβία ως διαταραχή. Αντ ‘αυτού, το άγχος που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος λόγω αυτού του φόβου συχνά αποδίδεται στο γενικό άγχος. Τα σημεία και τα συμπτώματα της θανατοφοβίας περιλαμβάνουν: ανησυχία, φόβο, δυσφορία, ενώ η θεραπεία επικεντρώνεται στον επαναπροσδιορισμό των φόβων μιλώντας για τα συναισθήματα και τις ανησυχίες.

Ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου; Μερικοί άνθρωποι είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν φόβο για τον θάνατο ή να φοβούνται τη σκέψη του θανάτου. Αυτές οι συνήθειες, συμπεριφορές ή παράγοντες προσωπικότητας μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης από θανατοφοβία:

Ηλικία

Το άγχος του θανάτου κορυφώνεται στα 20 του ατόμου. Ξεθωριάζει ωστόσο καθώς μεγαλώνουν.

Γένος

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες βιώνουν άγχος θανάτου στα 20 τους. Ωστόσο, οι γυναίκες εμφανίζουν δευτερογενή άνοδο της θανατοφοβίας τους στα 50 τους.

Γονείς κοντά στο τέλος της ζωής

Έχει προταθεί ότι τα ηλικιωμένα άτομα αντιμετωπίζουν λιγότερη θανατοφοβία από τους νεότερους. Ωστόσο, οι ηλικιωμένοι μπορεί να φοβούνται τη διαδικασία θανάτου ή να χάσουν την υγεία του. Τα παιδιά τους, ωστόσο, είναι πιο πιθανό να φοβούνται το θάνατο. Είναι επίσης πιο πιθανό να πουν ότι οι γονείς τους φοβούνται να πεθάνουν λόγω των δικών τους συναισθημάτων.

Ταπεινότητα

Οι άνθρωποι που είναι λιγότερο ταπεινοί είναι πιο πιθανό να ανησυχούν για το θάνατό τους. Τα άτομα με υψηλότερα επίπεδα ταπεινότητας αισθάνονται λιγότερη αυτο-σημασία και είναι πιο πρόθυμα να αποδεχτούν το ταξίδι της ζωής. Αυτό σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να έχουν άγχος θανάτου.

Προβλήματα υγείας

Άτομα με περισσότερα σωματικά προβλήματα υγείας αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο φόβο και άγχος όταν σκέφτονται το μέλλον τους.

Το να ανησυχείτε για το μέλλον σας ή το μέλλον ενός αγαπημένου σας προσώπου είναι φυσιολογικό. Ενώ μπορούμε να ζήσουμε τη στιγμή και να απολαύσουμε ο ένας τον άλλο, ο φόβος του θανάτου μπορεί ακόμα να μας ανησυχεί. Εάν η ανησυχία μετατραπεί σε πανικό ή αισθάνεστε υπερβολικά ακραία για να το αντιμετωπίσετε μόνοι σας, ζητήστε βοήθεια.

Ένας γιατρός ή θεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε τρόπους αντιμετώπισης αυτών των συναισθημάτων και πώς να ανακατευθύνετε τα συναισθήματά σας. Εάν οι ανησυχίες σας για το θάνατο σχετίζονται με μια πρόσφατη διάγνωση ή την ασθένεια ενός φίλου ή ενός μέλους της οικογένειας, η συζήτηση με κάποιον για αυτό που αντιμετωπίζετε μπορεί να είναι χρήσιμη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι τα βατόμουρα φιλικά προς την Κέτο διατροφή;

Είναι υγιής ο χυμός σέλινου; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Τρεις σημαντικοί κανόνες για τη σωστή περιποίηση των νυχιών

Χάστε βάρος με αυτά τα 6 λαχταριστά σνακ τυριού

Διαλύοντας τους μύθους για τη διατροφή μετά από επέμβαση καρδιάς

Η υψηλότερη πρόσληψη κρέατος συνδέεται με συμπτώματα παιδικού άσθματος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tips αυτοφροντίδας για εργαζόμενες μαμάδες

Αυτοφροντίδα εργαζόμενες μαμάδες: Νιώθετε συχνά πως τρέχετε, αλλά δε φτάνετε, κι όσο κι αν προσπαθείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, αυτό απλώς δεν είναι εφικτό; Αυτή είναι η πραγματικότητα για πολλές εργαζόμενες μαμάδες, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορεί να σας βοηθήσουν να ξεκλέψετε λίγο χρόνο από το καθημερινό ή εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα για να αφιερώσετε σε εσάς. Η αυτο-φροντίδα για τις μητέρες είναι πολύ σημαντική, εξίσου όσο και ο χρόνος μιας καλής ξεκούρασης. Αυτό, κάποιες φορές, σημαίνει ότι θα πρέπει στην πραγματικότητα να μάθετε να λέτε όχι σε κάποια πράγματα, αντί να ανησυχείτε για το πως θα βρείτε χρόνο να προσθέσετε νέες δραστηριότητες ή πρακτικές αυτοφροντίδας στη ζωή σας.

Τα σημαντικά οφέλη των διαλογιστικών περιπάτων

Περίπατος: Πόσο μπορεί να βελτιώσει την ψυχική και σωματική υγεία μας ένας απλός περίπατος; Όταν συνδυάζεται με το είδος της συγκέντρωσης και της συνειδητότητας που μας προσφέρει ο διαλογισμός, η απάντηση είναι περισσότερο από όσο φαντάζεστε.

Ασκήστε φαντασία και σώμα παίζοντας με τα παιδιά στο σπίτι

Άθλητισμός lockdown παιδιά: Μετατρέψτε το καθιστικό ή το σαλόνι του σπιτιού σας σε φανταστικό τόπο παραμυθιού. Μπορείτε να δοκιμάστε ασκήσεις εξισορρόπησης, υποδυόμενοι τους ακροβάτες ή ζογκλέρ. Γιατί όχι, βάλτε ακόμη και το κατοικίδιο ζώο σας στη δράση, αν φυσικά απολαμβάνει να πηδά από στεφάνι σε στεφάνι ή να συνοδεύει τους μικρούς σας "μάγους" την ώρα των παραστάσεων. Εάν μάλιστα το πάρετε στα σοβαρά, μπορείτε να το κάνετε μια εβδομαδιαία δραστηριότητα ποιοτικής συνεύρεσης με την οικογένειά σας. Αφήστε τη φαντασία σας να πάρει τα ηνία της δράσης και εξασκηθείτε στα κόλπα σας κάθε φορά που έχετε λίγο χρόνο, προσκαλώντας και τα υπόλοιπα μέλη του οικογενειακού "τσίρκου" να ακονίζουν τα ταλέντα τους τακτικά.

Εναλλακτικοί τρόπου για να αντιμετωπίσετε την κακή ψυχολογία λόγω καραντίνας

Η ανάπτυξη και εγκαθίδρυση ορισμένων πρωινών συνηθειών θα δημιουργήσει σταδιακά αυξημένη ενέργεια που θα διαρκεί περισσότερο. Και είναι σημαντικό να τονιστεί ότι μιλάμε για συνήθεια• αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται αρκετή εξάσκηση και επιμονή για να εγκαθιδρυθεί και χρειάζεται να συνίσταται σε ορισμένες καθημερινές κινήσεις και ακολουθίες δραστηριοτήτων.

Τι είναι ο chakra διαλογισμός

Διαλογισμός: Μπορεί να μην είναι ξεκάθαρο ποιος διαλογίστηκε πρώτος, ωστόσο ο διαλογισμός ως πρακτική χρησιμοποιείται εδώ και τουλάχιστον 3.000 χρόνια. Με δυσκολία ωστόσο θα φανταζόταν εκείνος που τον ανακάλυψε ότι όχι μόνο θα επιβίωνε, αλλά θα γνώριζε νέες δόξες, εν μέσω πανδημίας.

Πέντε πυλώνες αυτοεκτίμησης στην εφηβεία

Αυτοεκτίμηση Εφηβεία: Η υγιής αυτοεκτίμηση παίζει ρόλο σε όλα όσα κάνετε. Οι έφηβοι με υψηλή αυτοεκτίμηση έχουν καλύτερες σχέσεις με συνομηλίκους και ενήλικες, αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι για τα επιτεύγματά τους και βρίσκουν ευκολότερο να αντιμετωπίσουν απογοητεύσεις και αποτυχίες στη ζωή.

Θεραπευτικές ιδιότητες της Θάλασσας

Η θάλασσα προσφέρει θετική ενέργεια στους ανθρώπους και συμβάλλει στην γενικότερη ευεξία . Το θαλασσινό νερό έχει πολλέςΘεραπευτικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας .