Αυτοφροντίδα

Άγχος Αντιμετώπιση: Δύο αποτελεσματικές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε [vid]

Άγχος Αντιμετώπιση: Δύο αποτελεσματικές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε [vid]

Άγχος Αντιμετώπιση: Οι περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν άγχος κάποια στιγμή στη ζωή τους. Αυτές οι ασκήσεις μπορεί να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να βρείτε ανακούφιση όποτε το χρειάζεστε.

Το άγχος είναι μια τυπική ανθρώπινη αντίδραση. Αλλά το πολύ άγχος μπορεί να γίνει μία πρόκληση στη ζωή. Αν νιώθετε ότι σας έχει πιάσει άγχος, δοκιμάστε μία ή μερικές από τις παρακάτω ασκήσεις οποτεδήποτε και οπουδήποτε για να βρείτε ανακούφιση. Ο στόχος είναι να εκτελέσετε τις ασκήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν γρήγορα να χαλαρώσετε. Στην ουσία οι ασκήσεις στοχεύουν στο να ανακουφίσουν τις αντιδράσεις του σώματός σας στο στρες – όπως τον αυξημένο καρδιακό ρυθμό, τη γρήγορη αναπνοή και τους τεταμένους μύες.

  • Χαλαρώστε αναπνέοντας

Όταν αισθάνεστε ανήσυχοι, μπορεί να παρατηρήσετε ότι ο καρδιακός ρυθμός και η αναπνοή σας γίνονται λίγο πιο γρήγοροι. Μπορεί επίσης να αρχίσετε να ιδρώνετε και να αισθάνεστε ζάλη. Όταν είστε ανήσυχοι, το να ελέγχετε την αναπνοή σας μπορεί να χαλαρώσει τόσο το σώμα όσο και το μυαλό σας. Για να ελέγξετε την αναπνοή σας όταν έχετε άγχος, ακολουθήστε αυτά τα βήματα: Καθίστε σε ένα ήσυχο και άνετο μέρος. Βάλτε το ένα σας χέρι στο στήθος σας και το άλλο στο στομάχι σας. Το στομάχι σας πρέπει να κινείται περισσότερο από το στήθος σας όταν εισπνέετε βαθιά. Πάρτε μια αργή κανονική εισπνοή μέσα από τη μύτη σας. Νιώστε τα χέρια σας καθώς εισπνέετε. Το χέρι στο στήθος σας πρέπει να παραμείνει ακίνητο ενώ το χέρι στο στομάχι σας θα κινείται ελαφρώς. Εκπνεύστε αργά από το στόμα σας. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία τουλάχιστον 10 φορές ή μέχρι να αρχίσετε να νιώθετε το άγχος σας να μειώνεται.

  • Χαλαρώστε με τη δύναμη της οπτικοποίησης

Το να “ζωγραφίζεις” ψυχικά την εικόνα ενός τόπου που σε κάνει να νιώθεις χαλαρός μπορεί στην πραγματικότητα να ηρεμήσει τον εγκέφαλο και το σώμα σου. Όταν αρχίσετε να νιώθετε άγχος, καθίστε σε ένα ήσυχο και άνετο μέρος. Σκεφτείτε το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε. Ενώ μπορεί να είναι οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, πραγματικό ή φανταστικό, θα πρέπει να είναι μια εικόνα που θεωρείτε πολύ ήρεμη, χαρούμενη, ειρηνική και ασφαλή. Βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά εύκολο να την σκεφτείτε, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε σε αυτήν όταν αισθάνεστε ανησυχία για το μέλλον. Σκεφτείτε όλες τις μικρές λεπτομέρειες που θα εντοπίζατε αν ήσασταν εκεί. Σκεφτείτε πώς μυρίζει ο τόπος, πώς αισθάνεστε και τι θα ακούγατε. Οραματιστείτε τον εαυτό σας σε εκείνο το μέρος, να απολαμβάνει την ηρεμία. Μόλις έχετε μια καλή εικόνα του, κλείστε τα μάτια σας και πάρτε αργές και τακτικές αναπνοές από τη μύτη και από το στόμα σας. Έχετε επίγνωση της αναπνοής σας και συνεχίστε να εστιάζετε στο μέρος που έχετε φανταστεί στο μυαλό σας μέχρι να νιώσετε το άγχος σας να μειώνεται. Επισκεφτείτε αυτό το μέρος στο μυαλό σας όποτε νιώθετε ανήσυχοι.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πάρτε μια βαθιά ανάσα και ξεχάστε το εργασιακό άγχος

Διασκεδαστικές δραστηριότητες που μειώνουν το άγχος και μπορείτε να κάνετε στο σπίτι

Βότανα για άγχος: Πόσο αποτελεσματικά είναι;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φυσικές θεραπείες για το άγχος

Άγχος Αυτοφροντίδα: Η αντιμετώπιση του άγχους μπορεί να είναι πολύπλευρη. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ανακούφιση στη ψυχοθεραπεία. Ενώ άλλοι επωφελούνται από τη λήψη φαρμάκων, κι άλλοι από τις φυσικές θεραπείες. Με τις τελευταίες θα ασχοληθούμε στο κείμενο που ακολουθεί.

Ο διαλογισμός είναι το τέλειο εργαλείο φροντίδας του εαυτού

Αυτοφροντίδα διαλογισμός: Το να παρέχουμε στον εαυτό σας «χρόνο για μας» μας βοηθά να χαλαρώσουμε, μας επιτρέπει να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και τελικά βελτιώνουμε την ευτυχία και την ικανοποίησή μας από τη ζωή, επειδή συντονιζόμαστε με τον εαυτό μας και με αυτό που επιθυμούμε.