Αυτοφροντίδα

5 λόγοι να αγαπήσεις και εσύ τη θάλασσα

5 λόγοι να αγαπήσεις και εσύ τη θάλασσα

5 λόγοι να αγαπήσεις και εσύ τη θάλασσα. Οι θάλασσες μας είναι ένας απίστευτος φυσικός πόρος, που δεν μπορούμε να τον θεωρούμε δεδομένο. Χρειαζόμαστε υγιείς ωκεανούς για να διασφαλίσουμε την επιβίωσή μας όσο και για την επιβίωση της ζωής που ευδοκιμεί στον ωκεανό.

Οι κύριες απειλές κατά των ωκεανών μας περιλαμβάνουν: ρύπανση από πλαστικά που προκαλεί βλάβη στη θαλάσσια ζωή και στους κοραλλιογενείς υφάλους, κλιματική αλλαγή, αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών, τήξη παγόβουνων, οξίνιση των ωκεανών και λεύκανση κοραλλιών. Ένας θαυμαστός υποθαλάσσιος κόσμος που αφιερώνεται στην εξερεύνηση. Ίσως, ο μεγαλύτερος λόγος για να αγαπήσουμε τους ωκεανούς μας είναι το γεγονός ότι οι ωκεανοί μας είναι η καρδιά αυτού του πλανήτη. Οι ωκεανοί είναι το μεγαλύτερο σύστημα υποστήριξης της ζωής μας.

  • Είναι ένας απίστευτος φυσικός πόρος. Ο ωκεανός εκτείνεται πάνω από το 70% της επιφάνειας του πλανήτη μας. Είμαστε ένας μπλε πλανήτης. Το νερό είναι ζωή, το νερό είναι τα πάντα.
  • Μας δίνει τον αέρα που αναπνέουμε. Κάθε δεύτερη ανάσα που παίρνουμε προέρχεται από τον ωκεανό. Το Φυτοπλαγκτόν παράγει οξυγόνο που εισέρχεται στην ατμόσφαιρα μας.
  • Είναι μέρος που πολλοί αποκαλούν σπίτι. Εκτιμάται ότι το 50-80% όλης της ζωής στη γη βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού.

  • Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι θεωρούνται ισοδύναμοι με ένα υποβρύχιο τροπικό δάσος. Οι ύφαλοι είναι απίστευτα βιοποικίλα οικοσυστήματα. Παρέχουν ενδιαιτήματα και πηγή τροφής για μια σειρά θαλάσσιων ζωών.
  • Είναι ο παράδεισος στη γη. Η θάλασσα είναι ο παράδεισος στη γη. Για πολλούς, θεωρείται καταφύγιο. Ποτέ μην υποτιμάς τα θεραπευτικά οφέλη της κολύμβησης στον ωκεανό. Ο ωκεανός έχει αυτή τη μοναδική ικανότητα να χαλαρώσει το μυαλό σας και να σας επιτρέψει να είστε πλήρως παρόντες αυτή τη στιγμή, αφήνοντας όλες τις ανησυχίες σας να εξαφανιστούν. Έχει τη δύναμη να ανανεώσει το μυαλό και το πνεύμα σου. Επιπλέον, ο υποθαλάσσιος κόσμος είναι ένα μαγευτικό μέρος για να εξερευνήσουμε.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα βρύα της θάλασσας μπορούν να σας βοηθήσουν να μείνετε έγκυος

Τι να προσέξεις στο σεξ μέσα στη θάλασσα

Αυτές είναι οι πιο καθαρές παραλίες στον κόσμο

Αν νιώθεις χαμένος θέσε κάποιες ερωτήσεις στον εαυτό σου για να δεις πού βρίσκεσαι

Αισθάνομαι χαμένος: Οι ερωτήσεις που πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου. Όταν αισθάνεστε χαμένοι, μπορούν να σας συνοδεύσουν σπασμωδικά συναισθήματα για το ποιοι είστε ή για το πού πηγαίνετε. Αυτές οι κρίσεις μπορούν να προκαλέσουν φουρτούνες που νομίζατε ότι ήταν ήρεμες. Ωστόσο, η καλύτερη απάντηση μπορεί να ξεκινήσει με την υποβολή μερικών ερωτήσεων.

Δείτε την απάντηση στο δίλημμα "καρδιά ή λογική"

Πολλές φορές η καρδιά είναι τυφλωμένη από έρωτα και αρνείται να δει το αυτονόητο. Αν για παράδειγμα η συμπεριφορά του συντρόφου μας μάς ταπεινώνει σαν άτομο, η λογική πρέπει να μπει μπροστά και να βάλουμε ένα τέλος.

Πώς να διατηρήσεις την χαρά σου σε μία αγχωτική ζωή

Πώς να είμαι χαρούμενος: Όταν η ζωή είναι αγχωτική εσύ μείνε δυνατός. Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ευέξαπτοι, συγκλονισμένοι, και απλά όχι με τον καλύτερο τρόπο όταν αισθάνονται υπερφορτωμένοι από τις απαιτήσεις στη ζωή τους. Και ενώ μερικά από τα πράγματα που με κάνουν ευτυχισμένο μπορεί να μην είναι όλα πράγματα που σε κάνουν ευτυχισμένο, υπάρχουν κάποια πράγματα που τείνουν να δημιουργούν μια μεγαλύτερη εμπειρία ευτυχίας σχεδόν στη ζωή όλων.