Παρασκήνιο

Χορήγηση κολχικίνης κορωνοϊός: Γιατί τόση βιασύνη να ανακοινωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο;

Χορήγηση κολχικίνης κορωνοϊός: Γιατί τόση βιασύνη να ανακοινωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο;

Θετική η ανακοίνωση του ΕΟΦ για την χορήγηση κολχικίνης σε ασθενείς με COVID-19 , μετά τα θεαματικά αποτελέσματα μεγάλης καναδικής μελέτης η οποία υποδεικνύει σημαντικό όφελος, καθώς παρατηρήθηκε μείωση κατά 44% της θνητότητας, 25% της νοσηλείας και 50% της ανάγκης διασωλήνωσης, όμως οι προβληματισμοί είναι μεγάλοι .

Τα ερωτήματα που γεννώνται είναι γιατί τόση βιασύνη να ανακοινωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο η δυνατότητα  χορήγησης της κολχικίνης σε ασθενείς με COVID-19;  Μήπως γιατί τα εμβόλια καθυστερούν να έρθουν; Μήπως γιατί τα εμβόλια κοστίζουν ακριβά και θα πρέπει να χορηγούνται κάθε χρόνο ;

  • Μήπως γιατί  θα πρέπει να ανοίξει η αγορά και η εστίαση και επιβάλλεται να υπάρχει το ‘’ φάρμακο ‘’ για τις διαμαρτυρίες όσων αντιδρούν σε όλα αυτά τα ανοίγματα;
  • Τώρα που υπάρχει ένα φάρμακο που μειώνει κατά 44% την θνητότητα , πόσο μεγάλη είναι η πίεση για το εμβόλιο ;
  • Μελέτες  όπως  αυτή του Καναδά γίνονται δεκάδες χιλιάδες , όλες αυτές θα τις υιοθετήσει η Ελλάδα τα επόμενα Σαββατοκύριακα ;
  • Φάρμακα κατά του COVID-19 τα οποία η Ελλάδα δεν είχε αποδεχθεί να τα εισάγει και να τα χορηγήσει σε ασθενείς, υπάρχουν σε άλλες χώρες όπως στην Γερμανία και την  Κύπρο  οι οποίες τα εισάγουν .

Ν.ΝΤΑΜΠΟΥ

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Στο πρωτόκολλο θεραπείας για ασθενείς covid -19 η ελληνικής έμπνευσης κολκιχίνη στην Ελλάδα

Η ELPEN χρηματοδοτεί την κλινική μελέτη GRECCO-19

Εγκρίθηκε η κολχικίνη ως φάρμακο στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Δοκιμή με χάπι με τη δραστική ουσία Κολκιχίνη σε 300 ασθενείς στην Ελλάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ιδού η νέα επιτροπή για προμήθειες αντιμετώπισης της COVID-19

Νέα ειδική Τριμελής Επιτροπή συγκροτήθηκε σήμερα από το Υπουργείο Υγείας  με σκοπό την  παρακολούθηση και παραλαβή για διαγωνισμούς  που αφορούν την Διεύθυνση Επιχειρησιακής Ετοιμότητας Εκτάκτων Καταστάσεων Δημόσιας Υγείας, για έκτακτες καταστάσεις αντιμετώπισης αναγκών δημόσιας υγείας από την εμφάνιση και διασπορά του κορωνοϊού COVID-19.

Υπουργείο Υγείας : 125.000,00 € για δράσεις αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων της COVID 19

Eκατόν είκοσι πέντε χιλιάδας ευρώ ( 125.000,00 €) θα δαπανήσει το Υπουργείο Υγείας για τον Μηχανισμό Υποστήριξης για τον συντονισμό, υλοποίηση και παρακολούθηση εφαρμογής δράσεων για την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων από την COVID-19.

Υπουργός Υγείας: Επέκταση της σύμβασης για νομική υποστήριξη της δομής ΕΣΠΑ

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλειος Κικίλιας αποφάσισε  την χρονική  επέκτασης της σύμβασης του έργου «Υπηρεσίες συμβούλου νομικής υποστήριξης της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας».

Ιδού η ομάδα συντονισμού διαχείρισης ασθενών με Covid19 στα Νοσοκομεία

Στην συγκρότηση και ορισμό μελών Ομάδας Παρακολούθησης και Συντονισμού της Διαχείρισης Ασθενών με Covid-19 στα Νοσοκομεία , προχώρησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας . Πρόεδρος είναι ο Ιωάννης Κωστιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

ΠΦΣ: Κακώς δώσαμε clawback για το aerochamber

Απαιτούνται αλλαγές στη συλλογική σύμβαση των ιατροτεχνολογικών προϊόντωνΜερίδα φαρμακοποιών φαίνεται να κατέθεσε εσφαλμένα clawback των ετών 2018 και 2019 για το ιατροτεχνολογικό προϊόν aerochamber προς τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος κακώς το επέβαλε και το εισέπραξε.