Παρασκήνιο

Χορήγηση κολχικίνης κορωνοϊός: Γιατί τόση βιασύνη να ανακοινωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο;

Χορήγηση κολχικίνης κορωνοϊός: Γιατί τόση βιασύνη να ανακοινωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο;

Θετική η ανακοίνωση του ΕΟΦ για την χορήγηση κολχικίνης σε ασθενείς με COVID-19 , μετά τα θεαματικά αποτελέσματα μεγάλης καναδικής μελέτης η οποία υποδεικνύει σημαντικό όφελος, καθώς παρατηρήθηκε μείωση κατά 44% της θνητότητας, 25% της νοσηλείας και 50% της ανάγκης διασωλήνωσης, όμως οι προβληματισμοί είναι μεγάλοι .

Τα ερωτήματα που γεννώνται είναι γιατί τόση βιασύνη να ανακοινωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο η δυνατότητα  χορήγησης της κολχικίνης σε ασθενείς με COVID-19;  Μήπως γιατί τα εμβόλια καθυστερούν να έρθουν; Μήπως γιατί τα εμβόλια κοστίζουν ακριβά και θα πρέπει να χορηγούνται κάθε χρόνο ;

  • Μήπως γιατί  θα πρέπει να ανοίξει η αγορά και η εστίαση και επιβάλλεται να υπάρχει το ‘’ φάρμακο ‘’ για τις διαμαρτυρίες όσων αντιδρούν σε όλα αυτά τα ανοίγματα;
  • Τώρα που υπάρχει ένα φάρμακο που μειώνει κατά 44% την θνητότητα , πόσο μεγάλη είναι η πίεση για το εμβόλιο ;
  • Μελέτες  όπως  αυτή του Καναδά γίνονται δεκάδες χιλιάδες , όλες αυτές θα τις υιοθετήσει η Ελλάδα τα επόμενα Σαββατοκύριακα ;
  • Φάρμακα κατά του COVID-19 τα οποία η Ελλάδα δεν είχε αποδεχθεί να τα εισάγει και να τα χορηγήσει σε ασθενείς, υπάρχουν σε άλλες χώρες όπως στην Γερμανία και την  Κύπρο  οι οποίες τα εισάγουν .

Ν.ΝΤΑΜΠΟΥ

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Στο πρωτόκολλο θεραπείας για ασθενείς covid -19 η ελληνικής έμπνευσης κολκιχίνη στην Ελλάδα

Η ELPEN χρηματοδοτεί την κλινική μελέτη GRECCO-19

Εγκρίθηκε η κολχικίνη ως φάρμακο στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Δοκιμή με χάπι με τη δραστική ουσία Κολκιχίνη σε 300 ασθενείς στην Ελλάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Υπουργός Υγείας: Επέκταση της σύμβασης για νομική υποστήριξη της δομής ΕΣΠΑ

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλειος Κικίλιας αποφάσισε  την χρονική  επέκτασης της σύμβασης του έργου «Υπηρεσίες συμβούλου νομικής υποστήριξης της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας».

Ιδού η ομάδα συντονισμού διαχείρισης ασθενών με Covid19 στα Νοσοκομεία

Στην συγκρότηση και ορισμό μελών Ομάδας Παρακολούθησης και Συντονισμού της Διαχείρισης Ασθενών με Covid-19 στα Νοσοκομεία , προχώρησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας . Πρόεδρος είναι ο Ιωάννης Κωστιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

ΠΦΣ: Κακώς δώσαμε clawback για το aerochamber

Απαιτούνται αλλαγές στη συλλογική σύμβαση των ιατροτεχνολογικών προϊόντωνΜερίδα φαρμακοποιών φαίνεται να κατέθεσε εσφαλμένα clawback των ετών 2018 και 2019 για το ιατροτεχνολογικό προϊόν aerochamber προς τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος κακώς το επέβαλε και το εισέπραξε.

Οι στρατηγικοί στόχοι και το όραμα του Υπουργείου Υγείας για 2021-2023

Στρατηγικοί στόχοι Υπουργείο Υγείας 2021: Η εξάλειψη παραγόντων κίνδυνου για την υγεία, (κοινωνικο-οικονομικών και συμπεριφοράς) αλλά και η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για όλους της πολίτες, με παράλληλη εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αποτελούν το όραμα του Υπουργείου Υγείας για την χρονική περίοδο εφαρμογής την τριετία 2021-2023.

Απόρριψη ένταξης φαρμάκου στον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων

Αρνητική ήταν η εισήγηση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων για την ένταξη φαρμάκου για το καρδιαγγειακό σύστημα στον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων. , λόγω αρνητικής επίπτωσης στον προϋπολογισμό.

ΙΦΕΤ ιατρικός εξοπλισμός: Πραγματοποιεί γρήγορες προμήθειες αλλά όχι νόμιμες και όχι φθηνές

Η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή έχει δημιουργήσει στο πλαίσιο του μηχανισμού rescEU , ένα στρατηγικό απόθεμα ιατρικού εξοπλισμού για παράδειγμα αναπνευστήρων και προστατευτικών μασκών, ώστε να βοηθήσει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της πανδημίας της COVID 19.