Παρασκήνιο

Το ”καυτό” παρασκήνιο & η εμπλοκή της ΝΔ στην καθυστέρηση της εκλογής προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Το ”καυτό” παρασκήνιο & η εμπλοκή της ΝΔ στην καθυστέρηση της εκλογής προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

 Της Νικολέτας Ντάμπου

Η πολύ μεγάλη καθυστέρηση της εκλογής του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που έχει προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στο χώρο της Υγείας , οφείλεται καθ άρα στον ‘’πόλεμο ΄΄που έχει ξεσπάσει εσωτερικά λόγω της εμμονής της Νέας Δημοκρατίας να επιβάλει έναν υψηλόβαθμο συνδικαλιστή και πρόεδρο μεγάλης βορειοελλαδίτικης πόλης.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013, αναμένεται να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) για την αντικατάσταση του νυν προέδρου κ. Θεώδορου Αμπατζόγλου.Να Θυμίσουμε, ότι ο κ. Αμπατζόγλου διορίστηκε διοικητής του ΟΑΕΔ στις 20 Μαΐου 2013, και λίγες ημέρες αργότερα σε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου (15 Ιουνίου 2013) είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την θέση του προέδρου του ΠΦΣ λόγω του διορισμού του στον ΟΑΕΔ.

Το παρασκήνιο στην υπόθεση αυτή είναι πλούσιο ήδη από πολύ νωρίς. Ήδη πριν από τον διορισμό του νυν προέδρου στον ΟΑΕΔ άλλοι υψηλόβαθμοι συνδικαλιστές , σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Νικολέτας Ντάμπου και του www.Life2day.gr, όπως ο νυν αντιπρόεδρος του ΠΦΣ και πρόεδρος μεγάλης βορειοελλαδίτικης πόλης(θεσσαλονίκη), έσπευδαν να πιέσουν να γίνει το ταχύτερο δυνατόν το άδειασμα της θέσης του προέδρου του ΠΦΣ ώστε να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία.

Ο συγκεκριμένος όμως συνδικαλιστής είναι ταυτόχρονα και σκληρός κομματικός της Νέας Δημοκρατίας και έτσι έχει πολλές φορές στο παρελθόν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους συναδέλφους του, καθώς του προσάπτουν ότι θυσιάζει συστηματικά αλλά υπογείως το δίκαιο των συναδέλφων του για να κάνει το χατήρι του κόμματός του ή για να προωθήσει τον εαυτό του, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες .Έχει μείνει μάλιστα παροιμιώδες το υπονοούμενο που του ξέφυγε πολύ πρόσφατα, υπό την πίεση των συναδέλφων του, ότι πρώτο και κύριο μέλημά του είναι “να μη βγει άλλο κόμμα στην εξουσία”, δίνοντας έτσι ακόμα μία λαβή σε όσους δεν τον εμπιστεύονται ότι δεν είναι κατάλληλος για να εκπροσωπεί τον κλάδο του, αφού δεν πείθει ότι τον έχει σαν κύρια προτεραιότητά του.

Εξ’ ου και οι έντονες παρασκηνιακές κινήσεις που μεθοδεύονται να αποφευχθεί πάσει θυσία να γίνει η εκλογή προέδρου μέσω ευρείας συλλογικής διαδικασίας, και αντί αυτού εξωθείται η λύση της λήψης απόφασης μέσω του μόλις 15μελούς ΔΣ του ΠΦΣ, εφόσον μόνο έτσι φαίνεται να έχει πιθανότητες ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής να επιβάλει την παρουσία του , στους φαρμακοποιούς, έστω και προσωρινά, σύμφωνα με πληροφορίες του www.Life2day.gr . Όπως και να έχει, οι φαρμακοποιοί πανελλαδικά δεν δείχνουν να τον αποδέχονται. Συνεπώς ακόμα και αν καταφέρει τώρα να πάρει τελικά τη θέση του προέδρου του ΠΦΣ, το πιθανότερο είναι ότι τότε το ανώτατο συλλογικό όργανο των φαρμακοποιών θα βρεθεί πολυδιασπασμένο και αποδυναμωμένο.

Την ίδια ώρα , προκρίνονται το ίδιο ισχυρά και άλλες πιο  κοινά αποδεκτές επιλογές, όπως ο έτερος βορειοελλαδίτης και έμπειρος συνδικαλιστής κ. Δημήτρης Καραγεωργίου νυν Γ.Γραμματέας του ΠΦΣ ή υψηλόβαθμοι συνδικαλιστές από νοτιότερες περιοχές όπως ο κ. Μακρυγιάννης Γιάννης νυν πρόεδρος του Φ Σ Λάρισας ή Κων/νος Κούβαρης νυν πρόεδρος του ΦΣΠειραιά, και σε αυτή την κατεύθυνση φαίνεται τελικά να συσπειρώνονται ισχυρά τον τελευταίο καιρό στελέχη των φαρμακοποιών απ όλη την Ελλάδα,σύμφωνα με πληροφορίες.Όποια πάντως και αν είναι η τελική επιλογή αυτή θα είναι βραχύβια.Το φθινόπωρο που μας έρχεται διεξάγονται σ’ όλη την Ελλάδα οι προγραμματισμένες εκλογές για τους νέους εκπροσώπους των φαρμακοποιών που στη συνέχεια (τον Ιούνιο του 2014) θα εκλέξουν τη νέα διοίκηση του ΠΦΣ.Είναι βέβαιο ότι εκεί θα υπάρξουν δραματικές ανατροπές, καθώς οι φαρμακοποιοί σ’ όλη την Ελλάδα θεωρούν σε μεγάλο βαθμό συνυπεύθυνη την τωρινή διοίκηση του ΠΦΣ και τους ατυχείς χειρισμούς της για μεγάλο μέρος των δεινών που έχει υποστεί ο κλάδος τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ξεκινούν οι ιατρικές πράξεις με νοσοκομειακά φάρμακα στις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας

Ιδού η νέα επιτροπή προστασίας δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών

ΕΟΠΥΥ ΔΣ: Για παράβαση των αρχών του Υπαλληλικού Κώδικα κατηγορεί τον  Κικίλια

Έντονη ανησυχία έχει προκληθεί στους εργαζομένους του ΕΟΠΥΥ καθώς και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κάποιοι από τους οποίους εκπροσωπούν φορείς, για το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και συμπεριλαμβάνει επιπλέον τροπολογίες που αφορούν στον οργανισμό . Η επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ στον Βασίλη Κικίλια.

ΕΟΠΥΥ: Το Διοικητικό Συμβούλιο  θα μείνει ξεκρέμαστο μετά τις αλλαγές με νέο νομοσχέδιο ;

Το αυτοτελές Τμήμα Νομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ θα υπάγεται απευθείας στον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ, με τις αλλαγές που επρόκειτο να φέρει η τροπολογία του Βασίλη Κίκιλια . Προκύπτει όμως ένα σημαντικό ερώτημα .

ΟΔΙΠΥ : Ιδού ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο

ΟΔΙΠΥ διοικητικό συμβούλιο: Συγκροτήθηκε το  διοικητικό  συμβούλιο και ορίστηκαν τα  μέλη   του   οργανισμού διασφάλισης της ποιότητας στην Υγεία Α.Ε. (Ο.ΔΙ.Π.Υ.) Η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου είναι  η κ. Καϊτελίδου Δάφνη αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας ΕΚΠΑ και υπεύθυνη τουΕργαστηρίου Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας και διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε  ο  κ. Βασίλειος Μπαλάνης  -κάτοχος διεθνούς μεταπτυχιακού […]

Διαγωνισμός της περιφέρειας Αττικής ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού: Ολοκληρώθηκε μετά από 3 χρόνια

Της Νικολέτας Ντάμπου Διαγωνισμός της περιφέρειας Αττικής ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού: Ολοκληρώθηκε επιτέλους ο διαγωνισμός των 33.970.000,00 ευρώ  της περιφέρειας Αττικής για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των νοσοκομείων που είχε προκηρυχθεί πριν από τρία χρόνια και στον οποίο αρχικά είχαν παρατηρηθεί πολλά λάθη. Συγκεκριμένα , στις 15-9-2020 εκδόθηκε η απόφαση της οικονομικής επιτροπής για την ανάθεση μειοδοτών του εν λόγω διαγωνισμού . Από τις είκοσι εταιρίες […]

ΕΟΦ : Νέος ‘ φωτογραφικός ‘ διαγωνισμός

Της Νικολέτας Ντάμπου ΕΟΦ :Για ακόμη μία φορά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων προκήρυξε διαγωνισμό για την ανάθεση υπηρεσιών παρόχων διαδικτύου (cpv: 72411000-4) για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους από την υπογραφή της σύμβασης προϋπολογισθείσας δαπάνης (49.910,00)€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά μόνο βάσει τιμής, με φωτογραφικές τεχνικές […]

ΕΚΑΠΥ: Πως δικαιολογεί τους μισθούς σε σχέση με την εξοικονόμηση που έχει κάνει μέχρι σήμερα;

Της Νικολέτας Ντάμπου Οι προμήθειες των νοσοκομείων αλλά και η εφοδιαστική αλυσίδα έχουν επηρεαστεί σημαντικά σε παγκόσμιο επίπεδο από την πανδημία του COVID-19 δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα . Η λύση βρίσκεται στην συνεργασία με τους άμεσα εμπλεκόμενους, για την διερεύνηση των τρόπων διαχείρισης των αποθεμάτων, την επικοινωνία με τους κατασκευαστές και τους πελάτες και τις μελλοντικές […]