Παρασκήνιο

Τα ληξιπρόθεσμα των νοσοκομείων και το Πόθεν Έσχες Διοικητών & Προέδρων   

Τα ληξιπρόθεσμα των νοσοκομείων και το Πόθεν Έσχες Διοικητών & Προέδρων   

Τα ληξιπρόθεσμα των νοσοκομείων αυξάνονται συνεχώς. Η αξιολόγηση των διοικητών δεν έρχεται ποτέ και την ίδια ώρα … διοικητές και Πρόεδροι Οργανισμών γίνονται πλουσιότεροι …. χωρίς ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ !

Τα ληξιπρόθεσμα των νοσοκομείων αυξάνονται συνεχώς χωρίς να υπάρχει μία λογική εξήγηση , όλοι μιλάνε για ελλιπή χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας αλλά κανείς δεν προσπαθεί να αναλύσει τις αιτίες των ελλειμμάτων και των ληξιπρόθεσμων στα νοσοκομεία .

 

  • Μήπως θα έπρεπε το Υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει το ύψος των ληξιπρόθεσμων κάθε νοσοκομείου για να το γνωρίζουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι;. Μήπως θα έπρεπε να είναι το πιο σημαντικό για την αξιολόγηση των διοικητών, που δεν έχουμε δει ποτέ να γίνεται ,για να απομακρύνονται οι μη ικανοί ;

Και μία που διορίζονται νέοι διοικητές για την αντικατάσταση των παραιτηθέντων , θα θέλαμε να ρωτήσουμε είναι νόμιμοι οι διορισμοί τους αφού δεν έχει γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για αυτές τις θέσεις; .

  • Οι διοικητές και οι  υποδιοικητές των  νοσοκομείων υποβάλουν Πόθεν Έσχες όταν τοποθετούνται και να ένα χρόνο μετά που αποχωρούν ;  Γιατί πολλοί όταν διορίζονται έχουν Porche , BMW και ακριβά σπίτια και μετά δηλώνουν πενήτες . Όπως και πρόεδροι -αντιπρόεδροι οργανισμών που  από ένα σπιτάκι …. τώρα ανεγείρουν πολυώροφες οικοδομές.

  • Είναι σίγουρο ότι ακούνε και διαβάζουν και η Αρχή Διαφάνειας και η ΑΑΔΕ .
  • Οποίος διαλαλεί την διαφάνεια πρέπει και να την τεκμηριώνει . Θα πρέπει να δοθούν στην δημοσιότητα οι αξιολογήσεις των διοικητών και εάν έκαναν ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ  και πόσο μείωσαν ή αύξησαν τα ληξιπρόθεσμα των νοσοκομείων που διοικούν .

Ν.ΝΤΑΜΠΟΥ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δημόσια Νοσοκομεία: Τι συμβαίνει με τα οικονομικά τους;

Γ. Λειβαδάς στο Healthweb: Οι παράνομες προμήθειες στα νοσοκομεία συνεχίζονται κυρίως στο ‘Ιπποκράτειο’ και ’ Ευαγγελισμό ‘

Επιτακτική η ανάγκη αλλαγής του συστήματος προμηθειών στα νοσοκομεία

‘’Ασκληπιείο’’ Βούλας: Στον αέρα το Ταμείο από τα εξωσυμβατικά τιμολόγια

Απάντηση Γεωργιάδη σε Κουρουμπλή για υπερχρεωμένα νοσοκομεία & ανασφάλιστους

Παύλος Πολάκης : Το 2018 θα κλείσει με θετικό πρόσημο για τα νοσοκομεία  

Αποκάλυψη του healthweb: Παίρνει διδακτορικό ο ΕΟΦ στις απευθείας αναθέσεις

Παρασκήνιο: Τα ληξιπρόθεσμα των νοσοκομείων αυξήθηκαν στα 409 εκατομμύρια εύρω

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΚΑΠΥ: ‘’Βροχή’’ θα πέφτουν οι ενστάσεις στους διαγωνισμούς για  προμήθεια νοσοκομειακών φαρμάκων

ΕΚΑΠΥ : ‘’Βροχή’’ θα πέφτουν οι ενστάσεις στους διαγωνισμούς  για  προμήθεια νοσοκομειακών φαρμάκων . Ανεπίδεκτοι μαθήσεως οι υπεύθυνοι στο Υπουργείο Υγείας για το Φάρμακο .

Δικαίωση του healthweb.gr ότι οι ασθενείς θα πληρώνουν τα ιατροτεχνολογικά

Τελικά δικαιωθήκαμε στο www.healthweb.gr όταν γράφαμε πριν λίγο καιρό ότι οι ασθενείς θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα εάν επιλέξουν  κάτι άλλο από αυτό που προσφέρει το νοσοκομείο.

Το νόμιμο, το ηθικό για διοικητές νοσοκομείων & τον νέο Γεν. Γραμματέα του Υπ. Υγείας

Στο healthweb.gr έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό ότι οι τοποθετήσεις των διοικητών στα νοσοκομεία δεν είναι νόμιμες αφού δεν έγιναν με τον νόμο ν.4622/2019 .Παρ’όλο που εμμέσως το υπουργείο υγείας το αποδέχθηκε αντί να διορίσει τους νέους διοικητές με βάση το νόμο (άρα νόμιμα), απλά τους άλλαξε όνομα και τους ονόμασε προσωρινούς διοικητές!