Παρασκήνιο

Ο Υπουργός Υγείας έκανε «ντου» στην Επιτροπή διαπραγμάτευσης φαρμάκων

Ο Υπουργός Υγείας έκανε «ντου» στην Επιτροπή διαπραγμάτευσης φαρμάκων

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έκανε «ντου» στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής διαπραγμάτευσης τιμών φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας .

Παραβρέθηκε σήμερα  στις 09:45 ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στη συνεδρίαση της Επιτροπής διαπραγμάτευσης τιμών φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας .

O Υπουργός ενημερώθηκε από την πρόεδρο της επιτροπής κυρία Βασιλική -Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου αλλά και από τα μέλη όπως τον κύριο Μπάμπη Καραθάνο αλλά και τον Β΄Αντιπρόεδρο του ΕΟΦ κ.α, για το έργο τους και σε ποια φάση βρίσκονται καθώς και τη πορεία των διαπραγματεύσεων στις  τιμές των φαρμάκων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας,η οδηγία του υπουργού Υγείας προς την επιτροπή είναι να προχωρήσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα οι διαπραγματεύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου .

  • Σήμερα εγκαινιάστηκε και η νέα αίθουσα που θα δουλεύει η  επιτροπή διαπραγματεύσης  των φαρμάκων και βρίσκεται δίπλα από το κεντρικό κτίριο του ΕΟΠΠΥ . Επιτέλους θα κάνουν τη δουλειά τους σε μία κανονική αίθουσα συνεδριάσεων , με ερκοντίσιον γιατί πρίν θύμιζε …. Κουζινάκι !
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτήν την εβδομάδα οι υπουργικές για το φάρμακο και τις επιτροπές

Αυτή είναι η νέα επιτροπή διαπραγμάτευσης τιμών των φαρμάκων. Εκδόθηκε το ΦΕΚ

ΕΟΠΥΥ: Διορίστηκε η μη εκτελεστική Προέδρος K. Γκογκοζώτου. Τι αναφέρει η απόφαση

Κατατέθηκε η τροπολογία για την φαρμακευτική δαπάνη

Κώστας Αθανασάκης στο Healthweb: Το ‘’Κλειδί’’ στην αξιολόγηση των τεχνολογιών υγείας είναι η διαφανής διαδικασία

ΕΟΠΥΥ: Νέα σύμβαση για την παροχή εξετάσεων σε ασθενείς με καρκίνο μαστού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφιακές προμήθειες στο υπουργείο υγείας

Σαν ανέκδοτο ακούγεται ότι το υπουργείο υγείας θα πραγματοποιήσει ψηφιακές προμήθειες. Ωραίο  ακούγεται να το λέει κανείς σε κάποιο συνέδριο ( αφού δεν θα ρωτήσουν σίγουρα από κάτω οι παριστάμενοι) , να το γράφεις σε καμιά εφημερίδα για να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο σ’ αυτή αλλά μέχρι εκεί.

Το ΚΕΤΕΚΝΥ θα παρουσιάσει επίσημο απολογισμό έργου και των ΚΕΝ ;

Όλοι οι ειδικοί επιστήμονες για τον κορωνοϊό συμφωνούν ότι τα κρούσματα του COVID θα αυξηθούν δραματικά τους αμέσως επόμενους μήνες, κάτι το οποίο θα επιβαρύνει το σύστημα υγείας σε όλα τα επίπεδα( Προσωπικού, υποδομών, οικονομικά.)  Το ΚΕΤΕΚΝΥ δεν μας έχει ενημερώσει μετά από εννιά μήνες πόσο είναι το ΚΕΝ για τον COVID. 

Η παραίτηση Μπίνη , η κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ και η διαφάνεια που έκανε φτερά

Ο διοικητής της Αρχής Διαφάνειας  Άγγελος Μπίνης  και κουμπάρος του πρωθυπουργού εγκατέλειψε το τιμόνι της ΕΑΔ και τώρα ‘’πηδάνε’’ από το ‘’καράβι’’ και άλλοι συνεργάτες .

Μήπως έρχεται και δεύτερη μείωση στις αποζημιώσεις παρόχων υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ ;

Μήπως έρχεται νέο «Κούρεμα» στις αποζημιώσεις των υπηρεσιών υγείας, ιατροτεχνολογικών προϊόντων και υλικών (πάροχοι υγείας) , λόγω των διαπραγματεύσεων  που θα κάνει ο ΕΟΠΥΥ μαζί τους όπως και στα φάρμακα ;