Παρασκήνιο

Αυτή είναι η νέα επιτροπή διαπραγμάτευσης τιμών των φαρμάκων. Εκδόθηκε το ΦΕΚ

Αυτή είναι η νέα επιτροπή διαπραγμάτευσης τιμών των φαρμάκων. Εκδόθηκε το ΦΕΚ

Η νέα επιτροπή Διαπραγμάτευσης Τιμών των Φαρμάκων είναι πλέον γεγονός και πρόεδρος είναι η κ.  Βασιλική-Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου , σύμφωνα με την απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της  Κυβερνήσεως

Συγκροτήθηκε , επιτέλους και ορίστηκαν τα  μέλη  της νέας  Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων που εδρεύει στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας , αλλαγή που αναμένονταν να γίνει μήνες τώρα, όπως γράφαμε στο www.healthweb.gr. Συγκεκριμένα, πρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης ορίστηκε  η Βασιλική-Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου. Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης παρίσταται η ΠΕΡΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ -Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία υπηρετεί στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

  • Γραμματέας της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης ορίζεται η ΤΣΙΜΠΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ -του κλάδου ΠΕ Διοικητικού, η οποία υπηρετεί στη Διεύθυνση Επιστημονικής Τεκμηρίωσης, Διοικητικής και Γραμματειακής Υποστήριξης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, με αναπληρώτρια τη ΒΑΡΣΟΥ ΕΛΕΝΗ ,του κλάδου ΤΕ Πληροφορικής, η οποία υπηρετεί στο Γραφείο Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Αναλυτικότερα , μέλη της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης είναι ο κ. ΓΚΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ- Β’ Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.).

  • ΠΑΝΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, του Ιωάννη Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με γνωστικό αντικείμενο «Φυσιολογία του Ανθρώπου».
  • ΣΚΑΛΤΣΑ ΕΛΕΝΗ, Καθηγήτρια, Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με γνωστικό αντικείμενο «Φαρμακογνωστική μελέτη δρογών και Ιστορία της Φαρμακευτικής».
  • ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, Φαρμακοποιός, Σύμβουλος Υπουργού Υγείας.
  • ΑΛΕΞΑΝΙΑΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, του Παντελή Νοσοκομειακός Φαρμακοποιός Ε.Σ.Υ. του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας -Πειραιά «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»-Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ».
  • ΛΙΤΣΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, του κλάδου ΠΕ Φαρμακοποιών, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).
  • ΚΟΥΡΑΦΑΛΟΣ ΒΣΙΛΕΙΟΣ, του Νικολάου του κλάδου ΠΕ Φαρμακοποιών, Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού, Παρακολούθησης Χορήγησης Θεραπευτικών Μέσων και Αξιοποίησης Ελέγχων της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).
  • ΚΟΥΤΡΑΦΟΥΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, του Γεωργίου Προϊσταμένη του Τμήματος Τιμολόγησης Φαρμάκων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.).

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αυτήν την εβδομάδα οι υπουργικές για το φάρμακο και τις επιτροπές

Κατατέθηκε η τροπολογία για την φαρμακευτική δαπάνη

Κώστας Αθανασάκης στο Healthweb: Το ‘’Κλειδί’’ στην αξιολόγηση των τεχνολογιών υγείας είναι η διαφανής διαδικασία

Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου : Θα εργαστούμε για να καταστεί ο ΕΟΠΥΥ ένας σύγχρονος ασφαλιστικός φορέας

Ολύμπιος Παπαδημητρίου στο healthweb: Το 2022 δεν προδιαγράφεται αισιόδοξο για την είσοδο νέων φαρμάκων στην Ελλάδα

ΕΟΠΥΥ: Νέα σύμβαση για την παροχή εξετάσεων σε ασθενείς με καρκίνο μαστού

ΕΟΠΥΥ: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις προμήθειας του ραδιοφαρμάκου F-18 FDG

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η παραίτηση Μπίνη , η κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ και η διαφάνεια που έκανε φτερά

Ο διοικητής της Αρχής Διαφάνειας  Άγγελος Μπίνης  και κουμπάρος του πρωθυπουργού εγκατέλειψε το τιμόνι της ΕΑΔ και τώρα ‘’πηδάνε’’ από το ‘’καράβι’’ και άλλοι συνεργάτες .

ΕΟΠΥΥ: Διορίστηκε η μη εκτελεστική Προέδρος K. Γκογκοζώτου. Τι αναφέρει η απόφαση

Διορίστηκε  επίσημα η μη εκτελεστική Προέδρος του ΕΟΠΥΥ κ.  Βασιλική-Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου μετά από την έκδοση της απόφασης που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της  Κυβερνήσεως.

Μήπως έρχεται και δεύτερη μείωση στις αποζημιώσεις παρόχων υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ ;

Μήπως έρχεται νέο «Κούρεμα» στις αποζημιώσεις των υπηρεσιών υγείας, ιατροτεχνολογικών προϊόντων και υλικών (πάροχοι υγείας) , λόγω των διαπραγματεύσεων  που θα κάνει ο ΕΟΠΥΥ μαζί τους όπως και στα φάρμακα ;