Παρασκήνιο

Ιδού η υποεπιτροπή αξιολόγησης για χορήγηση κατ’ εξαίρεση φαρμάκων

Ιδού η υποεπιτροπή αξιολόγησης για χορήγηση κατ’ εξαίρεση φαρμάκων

Συγκροτήθηκε και ορίστηκαν τα μέλη της ειδικής υποεπιτροπής αξιολόγησης για την εξέταση των κατεξαίρεση χορηγούμενων φαρμάκων.

Αποκλειστικό έργο της ειδικής υποεπιτροπής αξιολόγησης είναι η γνωμοδότηση για χορήγηση κατ’ εξαίρεση φαρμάκων που δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο αποζημιούμενων φαρμάκων (θετικό κατάλογο), τα οποία δεν έχουν αξιολογηθεί και ζητείται να χορηγηθούν για νόσους ή παθολογικές καταστάσεις, άμεσα απειλητικές για τη ζωή ή ικανές να προκαλέσουν ανήκεστο βλάβη στην υγεία, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περίπτωση δ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 265 του ν. 4512/2018 (Α΄5).

Πρόεδρος της ειδικής Υποεπιτροπής αξιολόγησης ορίστηκε η κ. Μαρία Τσιντή. Επικουρική ιατρός, Α ́Παιδιατρική Κλινική Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και Μονάδα Παιδιατρικής Ρευματολογίας, Α ́Παιδιατρική Κλινική Νοσοκομείο Παίδων.Ενώ τα μέλη είναι τα εξής :

  • Μαρίνα Φουστέρη . Προϊσταμένη Φαρμακοποιός στο ΤμήμαΦαρμακαποθήκης του Εθνικού Οργανισμού ΠαροχήςΥπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) Πειραιά.
  • Κλεοπάτρα Πλέσσα -Φαρμακοποιός στο Τμήμα Σχεδιασμού και Παρακολούθησης Χορήγησης Φαρμάκων της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγεί-ας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).
  • Αθανάσιος Καραγιάννης Παθολόγος Ογκολόγος.
  • Βασίλειος Παππάς
  • Παππάς Βασίλειος Νευρολόγος Υπεύθυνος Ιατρείου Μνήμης Κέντρου Ημέρας Αμαρουσίου, Εταιρείας Νόσου Alzheimer και συναφών Διαταραχών Αθηνών.

Η θητεία της Ειδικής Υποεπιτροπής Αξιολόγησης είναι τριετής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Θεόδωρος Παπαϊωάννου πρόεδρος της επιτροπής διαπραγμάτευσης ιατροτεχνολογικών του ΕΟΠΥΥ

Προσαυξημένο κατά 136 εκ € το Clawback στα φάρμακα το 2020

Με τροπολογία πρόσληψη επικουρικού προσωπικού και ιδιώτες γιατροί στο ΕΣΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αναστασία Κοτανίδου: Προτάθηκε για Υπουργός Υγείας στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση

Αναστασία Κοτανίδου: Η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και Εντατικολόγος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» έχει προταθεί για τη θέση της Υπηρεσιακής Υπουργού Υγείας.

ΕΟΠΥΥ: Τι απαντά στο πρόβλημα ότι ‘Δεν αποζημιώνει το οξυγόνο στους ασθενείς με πνευμονική υπέρταση’

Άμεση ήταν η απάντηση του ΕΟΠΥΥ για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με πνευμονική υπέρταση και αφορά στην μη  αποζημίωση του υγρού οξυγόνου από τον Οργανισμό .

ΕΟΠΥΥ δεύτερη συνεδρίαση του νέου ΔΣ : Στο επίκεντρο η νέα Επιτροπή Ενστάσεων Φαρμακείων και Παρόχων Υγείας

Συνεχίζονται οι εργασίες στο νέο 7 μελές ΔΣ του ΕΟΠΥΥ το οποίο συνεδριάζει , όπως μαθαίνουμε, με βαριά ατζέντα...Στο επίκεντρο της ημερήσιας διάταξης, η νέα Επιτροπή Ενστάσεων Φαρμακείων και Παρόχων Υγείας.