Παρασκήνιο

Ιδού η υποεπιτροπή αξιολόγησης για χορήγηση κατ’ εξαίρεση φαρμάκων

Ιδού η υποεπιτροπή αξιολόγησης για χορήγηση κατ’ εξαίρεση φαρμάκων

Συγκροτήθηκε και ορίστηκαν τα μέλη της ειδικής υποεπιτροπής αξιολόγησης για την εξέταση των κατεξαίρεση χορηγούμενων φαρμάκων.

Αποκλειστικό έργο της ειδικής υποεπιτροπής αξιολόγησης είναι η γνωμοδότηση για χορήγηση κατ’ εξαίρεση φαρμάκων που δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο αποζημιούμενων φαρμάκων (θετικό κατάλογο), τα οποία δεν έχουν αξιολογηθεί και ζητείται να χορηγηθούν για νόσους ή παθολογικές καταστάσεις, άμεσα απειλητικές για τη ζωή ή ικανές να προκαλέσουν ανήκεστο βλάβη στην υγεία, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περίπτωση δ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 265 του ν. 4512/2018 (Α΄5).

Πρόεδρος της ειδικής Υποεπιτροπής αξιολόγησης ορίστηκε η κ. Μαρία Τσιντή. Επικουρική ιατρός, Α ́Παιδιατρική Κλινική Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και Μονάδα Παιδιατρικής Ρευματολογίας, Α ́Παιδιατρική Κλινική Νοσοκομείο Παίδων.Ενώ τα μέλη είναι τα εξής :

  • Μαρίνα Φουστέρη . Προϊσταμένη Φαρμακοποιός στο ΤμήμαΦαρμακαποθήκης του Εθνικού Οργανισμού ΠαροχήςΥπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) Πειραιά.
  • Κλεοπάτρα Πλέσσα -Φαρμακοποιός στο Τμήμα Σχεδιασμού και Παρακολούθησης Χορήγησης Φαρμάκων της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγεί-ας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).
  • Αθανάσιος Καραγιάννης Παθολόγος Ογκολόγος.
  • Βασίλειος Παππάς
  • Παππάς Βασίλειος Νευρολόγος Υπεύθυνος Ιατρείου Μνήμης Κέντρου Ημέρας Αμαρουσίου, Εταιρείας Νόσου Alzheimer και συναφών Διαταραχών Αθηνών.

Η θητεία της Ειδικής Υποεπιτροπής Αξιολόγησης είναι τριετής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Θεόδωρος Παπαϊωάννου πρόεδρος της επιτροπής διαπραγμάτευσης ιατροτεχνολογικών του ΕΟΠΥΥ

Προσαυξημένο κατά 136 εκ € το Clawback στα φάρμακα το 2020

Με τροπολογία πρόσληψη επικουρικού προσωπικού και ιδιώτες γιατροί στο ΕΣΥ

Οι στρατηγικοί στόχοι και το όραμα του Υπουργείου Υγείας για 2021-2023

Στρατηγικοί στόχοι Υπουργείο Υγείας 2021: Η εξάλειψη παραγόντων κίνδυνου για την υγεία, (κοινωνικο-οικονομικών και συμπεριφοράς) αλλά και η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για όλους της πολίτες, με παράλληλη εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αποτελούν το όραμα του Υπουργείου Υγείας για την χρονική περίοδο εφαρμογής την τριετία 2021-2023.

Απόρριψη ένταξης φαρμάκου στον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων

Αρνητική ήταν η εισήγηση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων για την ένταξη φαρμάκου για το καρδιαγγειακό σύστημα στον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων. , λόγω αρνητικής επίπτωσης στον προϋπολογισμό.

ΙΦΕΤ ιατρικός εξοπλισμός: Πραγματοποιεί γρήγορες προμήθειες αλλά όχι νόμιμες και όχι φθηνές

Η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή έχει δημιουργήσει στο πλαίσιο του μηχανισμού rescEU , ένα στρατηγικό απόθεμα ιατρικού εξοπλισμού για παράδειγμα αναπνευστήρων και προστατευτικών μασκών, ώστε να βοηθήσει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της πανδημίας της COVID 19.

Νέα σύνθεση της επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας

Προστέθηκε ένα ακόμα μέλος  ο κ. Βασίλειος Μποζίκας, Καθηγητής Ψυχιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

Διέρρευσε η μυστική τοποθεσία των ψυγείων για τα εμβόλια με ευθύνη των συνεργατών του Κικίλια  

Η μυστική τοποθεσία όπου φυλάγονται τα ψυγεία για τα εμβόλια CoViD-19, διέρρευσε με ευθύνη των συνεργατών του υπουργού υγείας Βασίλη Κικίλια στο Γραφείο Τύπου καθώς πήραν πάνω από 20 άτομα και τα πήγαν εκδρομή να δουν τα ψυγεία ,χωρίς καμία γραπτή δέσμευση να κρατήσουν το απόρρητο .

Διαβλητούς καθιστά τους διαγωνισμούς το κατεπείγον νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Διαβλητούς καθιστούν τους διαγωνισμούς οι διατάξεις στο κατεπείγον νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που ψηφίζεται σήμερα στην Βουλή ‘’ Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κωρονοϊού COVID-19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις».