Παρασκήνιο

Η παραίτηση Μπίνη , η κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ και η διαφάνεια που έκανε φτερά

Η παραίτηση Μπίνη , η κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ και η διαφάνεια που έκανε φτερά

Ο διοικητής της Αρχής Διαφάνειας  Άγγελος Μπίνης  και κουμπάρος του πρωθυπουργού εγκατέλειψε το τιμόνι της ΕΑΔ και τώρα ‘’πηδάνε’’ από το ‘’καράβι’’ και άλλοι συνεργάτες .

Μετά την παραίτηση του διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας το ‘’ καράβι ΄΄ εγκαταλείπουν σιγά σιγά και οι υπόλοιποι συνεργάτες κάνοντας την αρχή η δημοσιογράφος του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων ,σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της  Κυβερνήσεως.

Άγγελος Μπίνης

Να θυμίσουμε ότι  το ΦΕΚ της παραίτησης του κ. Μπίνη εκδόθηκε 15 Ιουλίου 2022 και η θέση έχει  καλυφθεί υπηρεσιακά από την Αλεξάνδρα Ρογκάκου που είναι στέλεχος της ΕΑΔ και αναπληρώνει κατά νόμο τον διοικητή. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι πολλά ερωτηματικά έχει δημιουργήσει η παραίτηση του διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) εν μέσω θέρους ,για να μετακομίσει στη Frontex  σύμφωνα με πληροφορίες και με την συγκατάθεση της κυβέρνησης.

Η αλήθεια είναι ότι η ίδρυση της ΕΑΔ σήμανε αυτόματα την κατάργηση των ουσιαστικών ελέγχων για τη διαφθορά ,δηλαδή  έλεγχο σε πλήθους σωμάτων ελεγκτών του Δημοσίου, όπως το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ), η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (ΓΕΓΚΑΔ), το Σώμα Ελεγκτών – Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Εργων (ΣΕΔΕ).

Αναρωτιόμαστε , τελικά η κυβέρνηση δεν θέλει να υπάρχουν εκλεκτικοί μηχανισμοί ,αφού με την  ίδρυση της ΕΑΔ χάθηκαν οι έλεγχοι στο δημόσιο τομέα και στην Υγεία και το ίδιο συμβαίνει και με την κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ ,αφού δύο μήνες μετά την κατάργηση της ,ο  έλεγχος στον ΕΟΠΥΥ είναι στον αέρα  και   ο νέος Προϊστάμενος, που εισηγήθηκε τις αρμοδιότητες και την διάρθρωση της νέας διεύθυνσης, υπέβαλλε την παραίτηση του από τη θέση, λίγες μόνο ημέρες από τον ορισμό του, όπως αποκλειστικά σας έχουμε γράψει . Τελικά, η Διοικήτρια  του ΕΟΠΥΥ δεν έκανε δεκτή την παραίτηση  του, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του www.healthweb.gr.

Ν.ΝΤΑΜΠΟΥ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το μεγάλο παρασκήνιο για την επιλογή Προέδρου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στο στόχαστρο των θεσμών

Στον αέρα ο έλεγχος στον ΕΟΠΥΥ μετά την κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Επιβεβαίωση του ΗealthWeb: Τελικά διαλύθηκε η ΥΠΕΔΥΦΚΑ και στην πράξη

Επιβεβαίωση του ΗealthWeb: Καταργείται η ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Επιβεβαίωση του ΗealthWeb:Ο υπουργός Υγείας συνόδεψε την Γκογκοζώτου στον ΕΟΠΥΥ και οι συσκέψεις

Οι λειτουργίες της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν αντικαθίστανται από real time ελέγχους ή  ηλεκτρονικών αρχείων

Η ‘μυστική΄ απάντηση της Καρποδίνη για κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ ,επιβεβαίωσε το  healthweb

Τα στοιχεία των ελεγκτών υγείας σχετικά με την τήρηση των μέτρων [πίνακες]

Πέτσας: Ένα βήμα πριν την απαγόρευση των πανηγυριών – Για ποιες χώρες ανοίγουν τα σύνορα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΚΑΠΥ: ‘’Βροχή’’ θα πέφτουν οι ενστάσεις στους διαγωνισμούς για  προμήθεια νοσοκομειακών φαρμάκων

ΕΚΑΠΥ : ‘’Βροχή’’ θα πέφτουν οι ενστάσεις στους διαγωνισμούς  για  προμήθεια νοσοκομειακών φαρμάκων . Ανεπίδεκτοι μαθήσεως οι υπεύθυνοι στο Υπουργείο Υγείας για το Φάρμακο .

Δικαίωση του healthweb.gr ότι οι ασθενείς θα πληρώνουν τα ιατροτεχνολογικά

Τελικά δικαιωθήκαμε στο www.healthweb.gr όταν γράφαμε πριν λίγο καιρό ότι οι ασθενείς θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα εάν επιλέξουν  κάτι άλλο από αυτό που προσφέρει το νοσοκομείο.

Το νόμιμο, το ηθικό για διοικητές νοσοκομείων & τον νέο Γεν. Γραμματέα του Υπ. Υγείας

Στο healthweb.gr έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό ότι οι τοποθετήσεις των διοικητών στα νοσοκομεία δεν είναι νόμιμες αφού δεν έγιναν με τον νόμο ν.4622/2019 .Παρ’όλο που εμμέσως το υπουργείο υγείας το αποδέχθηκε αντί να διορίσει τους νέους διοικητές με βάση το νόμο (άρα νόμιμα), απλά τους άλλαξε όνομα και τους ονόμασε προσωρινούς διοικητές!