Παρασκήνιο

Γιατί δεν εκδόθηκε το ΦΕΚ για την αντικατάσταση του προέδρου στον ΕΟΦ

Γιατί δεν εκδόθηκε το ΦΕΚ για την αντικατάσταση του προέδρου στον ΕΟΦ

Καμία σταθερότητα και συνέχεια δεν υπάρχει στις  αποφάσεις του υπουργείου υγείας καθώς με παρεμβάσεις καταρρέουν. 

Αναφέρομαι στην αντικατάσταση του προέδρου του ΕΟΦ Δημήτρη Φιλίππου καθώς την περασμένη εβδομάδα θα έβγαινε το ΦΕΚ το όποιο θα όριζε ότι νέος πρόεδρος του οργανισμού  θα αναλάμβανε  ο κύριος Δημήτρης κοντός, όπως αποκλειστικά σας γράψετε στο healthweb.gr .

Γιατί η απόφαση κατέρρευσε ;

Το παρασκήνιο έχει ως εξής όταν δημοσιεύσαμε την είδηση 24.02.2023 ο πρόεδρος του ΕΟΦ έλλειπε σε ταξίδι όπως συνηθίζει -αρκετό καιρό τώρα και σε μεγάλη συχνότητα- την επόμενη ημέρα όταν επέστρεψε στον οργανισμό είχαν ΔΣ και ο ίδιος είπε στα μέλη ,γιατί να σας λύσω εγώ τα προβλήματα αφού θα φύγω, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας . Στην συνέχεια κίνησε ‘’γη και ουρανό’’ για να αποτρέψει την απόφαση αυτή φτάνοντας μέχρι στο Μαξίμου  και προς το παρόν τα έχει καταφέρει διότι έχει ‘’ παγώσει ‘’  η υπογραφή της απόφασης και η έκδοση του ΦΕΚ.  Άρα ‘’τρίζουν ‘’ οι αποφάσεις του υπουργείου υγείας καμία σοβαρότητα καμία σταθερότητα.

Παράνομες οι αποφάσεις  που λαμβάνει και υπογράφει ο κύριος Φίλιππου

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από 9 Νοεμβρίου έχει λήξει η θητεία του προέδρου του ΕΟΦ και δεν έχει ανανεωθεί και ούτε έχει αναλάβει κάποιος αντικαταστάτης,  οπότε αυτή τη στιγμή οι αποφάσεις  που λαμβάνει και υπογράφει ο κύριος Φίλιππου είναι παράνομες διότι επίσημα  δεν μπορεί να είναι στη θέση του .  Παράλληλα , ο κύριος Φιλίππου εχει  φροντίσει να μην δοθούν αρμοδιότητες στους δύο αντιπροέδρους, οπότε στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει. Έχουμε λοιπόν  στον ΕΟΦ τρεις (3) που πληρώνονται και στην πραγματικότητα αυτή την στιγμή δεν φέρνει  αποτέλεσμα κανένας.

  • Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα αφήσει τον ΕΟΦ να σέρνεται μέχρι τις εκλογές;
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αποκλειστικό healthweb: Νέος πρόεδρος του ΕΟΦ ο Δημήτρης Κοντός

ΣΚΑΝΔΑΛΟ στην ΧΡΩΠΕΙ: Η Καθυστέρηση τριών ετών και ο υπερδιπλασιασμός του κόστους

ΕΚΑΠΥ: ‘’Βροχή’’ θα πέφτουν οι ενστάσεις στους διαγωνισμούς για  προμήθεια νοσοκομειακών φαρμάκων

Ίδρυμα Νιάρχος: Ακυρώνει διαγωνισμό για κατασκευή τριών νοσοκομείων

Το έκλεισε το « μαγαζί» η επιτροπή Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΚΑΠΥ : Έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για ψηφιακές προμήθειες του ΕΣΥ

Έτοιμη είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας ( Ε.Κ.Α.Π.Υ. ) για ψηφιακές προμήθειες του ΕΣΥ και  η οποία πρόκειται να ξεκινήσει να  λειτουργεί  στις 3 Απριλίου 2023 .

Δικαίωση του healthweb.gr ότι οι ασθενείς θα πληρώνουν τα ιατροτεχνολογικά

Τελικά δικαιωθήκαμε στο www.healthweb.gr όταν γράφαμε πριν λίγο καιρό ότι οι ασθενείς θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα εάν επιλέξουν  κάτι άλλο από αυτό που προσφέρει το νοσοκομείο.

Το νόμιμο, το ηθικό για διοικητές νοσοκομείων & τον νέο Γεν. Γραμματέα του Υπ. Υγείας

Στο healthweb.gr έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό ότι οι τοποθετήσεις των διοικητών στα νοσοκομεία δεν είναι νόμιμες αφού δεν έγιναν με τον νόμο ν.4622/2019 .Παρ’όλο που εμμέσως το υπουργείο υγείας το αποδέχθηκε αντί να διορίσει τους νέους διοικητές με βάση το νόμο (άρα νόμιμα), απλά τους άλλαξε όνομα και τους ονόμασε προσωρινούς διοικητές!