Παρασκήνιο

Γιατί δεν εκδόθηκε το ΦΕΚ για την αντικατάσταση του προέδρου στον ΕΟΦ

Γιατί δεν εκδόθηκε το ΦΕΚ για την αντικατάσταση του προέδρου στον ΕΟΦ

Καμία σταθερότητα και συνέχεια δεν υπάρχει στις  αποφάσεις του υπουργείου υγείας καθώς με παρεμβάσεις καταρρέουν. 

Αναφέρομαι στην αντικατάσταση του προέδρου του ΕΟΦ Δημήτρη Φιλίππου καθώς την περασμένη εβδομάδα θα έβγαινε το ΦΕΚ το όποιο θα όριζε ότι νέος πρόεδρος του οργανισμού  θα αναλάμβανε  ο κύριος Δημήτρης κοντός, όπως αποκλειστικά σας γράψετε στο healthweb.gr .

Γιατί η απόφαση κατέρρευσε ;

Το παρασκήνιο έχει ως εξής όταν δημοσιεύσαμε την είδηση 24.02.2023 ο πρόεδρος του ΕΟΦ έλλειπε σε ταξίδι όπως συνηθίζει -αρκετό καιρό τώρα και σε μεγάλη συχνότητα- την επόμενη ημέρα όταν επέστρεψε στον οργανισμό είχαν ΔΣ και ο ίδιος είπε στα μέλη ,γιατί να σας λύσω εγώ τα προβλήματα αφού θα φύγω, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας . Στην συνέχεια κίνησε ‘’γη και ουρανό’’ για να αποτρέψει την απόφαση αυτή φτάνοντας μέχρι στο Μαξίμου  και προς το παρόν τα έχει καταφέρει διότι έχει ‘’ παγώσει ‘’  η υπογραφή της απόφασης και η έκδοση του ΦΕΚ.  Άρα ‘’τρίζουν ‘’ οι αποφάσεις του υπουργείου υγείας καμία σοβαρότητα καμία σταθερότητα.

Παράνομες οι αποφάσεις  που λαμβάνει και υπογράφει ο κύριος Φίλιππου

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από 9 Νοεμβρίου έχει λήξει η θητεία του προέδρου του ΕΟΦ και δεν έχει ανανεωθεί και ούτε έχει αναλάβει κάποιος αντικαταστάτης,  οπότε αυτή τη στιγμή οι αποφάσεις  που λαμβάνει και υπογράφει ο κύριος Φίλιππου είναι παράνομες διότι επίσημα  δεν μπορεί να είναι στη θέση του .  Παράλληλα , ο κύριος Φιλίππου εχει  φροντίσει να μην δοθούν αρμοδιότητες στους δύο αντιπροέδρους, οπότε στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει. Έχουμε λοιπόν  στον ΕΟΦ τρεις (3) που πληρώνονται και στην πραγματικότητα αυτή την στιγμή δεν φέρνει  αποτέλεσμα κανένας.

  • Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα αφήσει τον ΕΟΦ να σέρνεται μέχρι τις εκλογές;
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αποκλειστικό healthweb: Νέος πρόεδρος του ΕΟΦ ο Δημήτρης Κοντός

ΣΚΑΝΔΑΛΟ στην ΧΡΩΠΕΙ: Η Καθυστέρηση τριών ετών και ο υπερδιπλασιασμός του κόστους

ΕΚΑΠΥ: ‘’Βροχή’’ θα πέφτουν οι ενστάσεις στους διαγωνισμούς για  προμήθεια νοσοκομειακών φαρμάκων

Ίδρυμα Νιάρχος: Ακυρώνει διαγωνισμό για κατασκευή τριών νοσοκομείων

Το έκλεισε το « μαγαζί» η επιτροπή Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΙΦΕΤ: Έφυγε ο φαρμακαποθηκάριος σύμβουλος και ήρθε ο φαρμακοποιός, με ιδιωτικό φαρμακείο στα Δυτικά Προάστια

Τελικά μερικά πράγματα στην Ελλάδα δεν αλλάζουν, στο ΙΦΕΤ έφυγε ένας φαρμακαποθηκάριος σύμβουλος και πήγε ένας φαρμακοποιός ως σύμβουλος,  ο οποίος διατηρεί και το ιδιωτικό  φαρμακείο στα Δυτικά Προάστια.

Πωλήσεις των φαρμάκων: Ο ΕΟΦ διόρθωσε το λάθος μετά το δημοσίευμα του healthweb

Ο ΕΟΦ μετά το δημοσίευμα του healthweb το οποίο ανέδειξε ότι τα στοιχεία για τις πωλήσεις των φαρμάκων που ανακοινώθηκαν είναι λάθος , διόρθωσε το σφάλμα , όπως η διοίκηση μας επιβεβαίωσε  και παραδέχθηκε  ότι η παρέμβαση μας τους βοήθησε να το εντοπίσουν . Τελικά οι πωλήσεις φαρμάκων αυξήθηκαν κατά 17,66 % για το 2020 […]

Αποκλεισμός των  ικανών διοικητών για ΥΠΕ και νοσοκομεία

Το healthweb.gr είχε επισημάνει πολύ πριν ψηφιστεί ο νόμος για τις διοικήσεις των δημόσιων οργανισμών και νοσοκομείων ότι δεν θα έχει τις ασφαλιστικές δικλείδες που απαιτούνται για να μην επιλέγουν και επανατοποθετηθούν όλοι όσοι κακοδιοίκησαν τους οργανισμούς και τα νοσοκομεία.

Τα εμβόλια και φάρμακα για COVID στην αρμοδιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη

Ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τα παίρνει όλα πάνω του με την υπουργική απόφαση για τον ορισμό αποφαινόμενου οργάνου για τις δημόσιες συμβάσεις προμήθειας μονοκλωνικών αντισωμάτων ή λοιπών φαρμάκων για την αντιμετώπιση της νόσου COVID 19.

Πότε θα λειτουργήσει η λίστα αναμονής χειρουργείων ;

Πριν ένα χρόνο το healthweb.gr είχε προτείνει στο υπουργείο υγείας να ελέγξει τηλεφωνικά τις λίστες των χειρουργείων για το πρόβλημα που είχε προκύψει με τα 2925 παιδιά που δεν μπορούσαν να χειρουργηθούν λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Αποδείχτηκε ότι τελικά αντί για 2925 παιδάκια ήταν λιγότερα από 1500.

Ολόκληρο το κόστος των διαγνωστικών εξετάσεων πληρώνουν οι ασθενείς και όχι μόνο την συμμετοχή

Ο υπουργός υγείας ,την άνοιξη, περιόρισε  τον αριθμό των διαγνωστικών εξετάσεων όπως προβλεπόταν από τις εισηγήσεις ειδικών και τα ιατρικά πρωτόκολλα.  Αν είναι σωστό και αποτελεσματικό θα φανεί στην πράξη.