Παρασκήνιο

Έρχονται αυξήσεις στις τιμές γενοσήμων. Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

Έρχονται αυξήσεις στις τιμές γενοσήμων. Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

Έρχεται αύξηση στις τιμές ορισμένων φθηνών φαρμάκων. Τον Σεπτέμβριο ξεκινάει η κατάθεση αιτήσεων από τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Στην αύξηση της τιμής των γενοσήμων κυρίως ελληνικών φαρμακευτικών εταιριών, που έχουν λιανική τιμή μέχρι δέκα ευρώ, προχωράει το υπουργείο Υγείας για να τα προστατέψει να μην βγουν από την αγορά και αντικατασταθούν με ακριβότερα, σύμφωνα πληροφορίες του healthweb.

Μέσα στον Σεπτέμβριο το Υπουργείο Υγείας πρόκειται να στείλει ενημέρωση στις φαρμακευτικές εταιρείες που διαθέτουν τα εν λόγω φθηνά φάρμακα ώστε να καταθέσουν αιτήσεις για αύξηση στις τιμές τους. Η νέα τιμή του κάθε φαρμάκου θα περάσει από τον ΕΟΦ και θα ενταχθεί στην νέα τιμολόγηση.

Ν. ΝΤΑΜΠΟΥ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αντώνης Δημόπουλος: Το φάρμακο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Clawback φαρμάκων : Προβλέπουμε νέες γκρίνιες, νέες ενστάσεις και νέους ευνοούμενους

Νέα συμφωνία της Gilead Sciences με την Ε.Ε για την ρεμδεσιβίρη

Tο 1ο γενόσημο φάρμακο στην Ελλάδα για την χρόνια υπερφόρτωση με σίδηρο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφιακές προμήθειες στο υπουργείο υγείας

Σαν ανέκδοτο ακούγεται ότι το υπουργείο υγείας θα πραγματοποιήσει ψηφιακές προμήθειες. Ωραίο  ακούγεται να το λέει κανείς σε κάποιο συνέδριο ( αφού δεν θα ρωτήσουν σίγουρα από κάτω οι παριστάμενοι) , να το γράφεις σε καμιά εφημερίδα για να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο σ’ αυτή αλλά μέχρι εκεί.

Το ΚΕΤΕΚΝΥ θα παρουσιάσει επίσημο απολογισμό έργου και των ΚΕΝ ;

Όλοι οι ειδικοί επιστήμονες για τον κορωνοϊό συμφωνούν ότι τα κρούσματα του COVID θα αυξηθούν δραματικά τους αμέσως επόμενους μήνες, κάτι το οποίο θα επιβαρύνει το σύστημα υγείας σε όλα τα επίπεδα( Προσωπικού, υποδομών, οικονομικά.)  Το ΚΕΤΕΚΝΥ δεν μας έχει ενημερώσει μετά από εννιά μήνες πόσο είναι το ΚΕΝ για τον COVID. 

Αυτή είναι η νέα επιτροπή διαπραγμάτευσης τιμών των φαρμάκων. Εκδόθηκε το ΦΕΚ

Η νέα επιτροπή Διαπραγμάτευσης Τιμών των Φαρμάκων είναι πλέον γεγονός και πρόεδρος είναι η κ.  Βασιλική-Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου , σύμφωνα με την απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της  Κυβερνήσεως

Η παραίτηση Μπίνη , η κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ και η διαφάνεια που έκανε φτερά

Ο διοικητής της Αρχής Διαφάνειας  Άγγελος Μπίνης  και κουμπάρος του πρωθυπουργού εγκατέλειψε το τιμόνι της ΕΑΔ και τώρα ‘’πηδάνε’’ από το ‘’καράβι’’ και άλλοι συνεργάτες .