Πολιτική Φαρμάκoυ

Tο 1ο γενόσημο φάρμακο στην Ελλάδα για την χρόνια υπερφόρτωση με σίδηρο

Tο 1ο γενόσημο φάρμακο στην  Ελλάδα  για την χρόνια υπερφόρτωση με σίδηρο

Κυκλοφορεί στην  Ελλάδα το 1ο γενόσημο φάρμακο για τη θεραπεία της χρόνιας υπερφόρτωσης με σίδηρο, σε πάσχοντες από β-μεσογειακή αναιμία

Η WinMedica ανακοινώνει με ικανοποίηση την κυκλοφορία του πρώτου γενοσήμου φαρμάκου Δεφερασιρόξης στην Ελλάδα. Κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος είναι η Accord Healthcare S.L.U. και διανομέας στην Ελλάδα η WinMedica A.E.

Η Δεφερασιρόξη ενδείκνυται για τη θεραπεία της χρόνιας υπερφόρτωσης σιδήρου, λόγω των συχνών μεταγγίσεων αίματος σε πάσχοντες από μείζονα β-μεσογειακή αναιμία, ή σε πάσχοντες από μη-εξαρτώμενα μετάγγισης σύνδρομα μεσογειακής αναιμίας, όταν η θεραπεία με δεσφεριοξαμίνη αντενδείκνυται, ή είναι ανεπαρκής.

Η Δεφερασιρόξη είναι ένας «χηλικός» δεσμευτικός παράγοντας σιδήρου, ο οποίος προσκολλάται στην πλεονάζουσα ποσότητα σιδήρου που υπάρχει στον οργανισμό των πασχόντων, σχηματίζοντας μια ένωση η οποία μπορεί να απομακρυνθεί εύκολα από το σώμα. Με τον τρόπο αυτό εξισορροπείται η υπερφόρτωση σιδήρου και προλαμβάνονται οι βλάβες που οφείλονται στην περίσσεια σιδήρου.

Δεδομένου ότι η Δεφερασιρόξη είναι γενόσημο φάρμακο και βιοϊσοδύναμο με το φάρμακο αναφοράς, τα οφέλη και οι κίνδυνοι που συνδέονται με αυτό είναι τα ίδια με τα οφέλη και τους κινδύνους του φαρμάκου αναφοράς.

  • Xορηγείται από του στόματος σε δισκία, επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο.  Το γενόσημο φάρμακο της WinMedica παρέχει τη δυνατότητα αποκοπής της ημερήσιας δόσης ξεχωριστά, γεγονός που διευκολύνει ιδιαίτερα τη φορητότητα και τους συχνά μετακινούμενους πάσχοντες.
  • Η έγκαιρη εισαγωγή των γενοσήμων φαρμάκων προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων για το Σύστημα Υγείας, βελτίωση της πρόσβασης για τους πάσχοντες και ενδυνάμωση του ανταγωνισμού.
  • Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην εταιρεία WinMedica, [email protected], τηλ. 210-7488821.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας Κος Ανδρέας Λίβανος σχολίασε σχετικά: “Η κυκλοφορία των γενόσημων φαρμάκων ισχύει και στη χώρα μας όπως και σε όλη την Ευρώπη. Ως πάσχοντας αλλά και ως Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας πιστεύω στην παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών φαρμακευτικών προϊόντων που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων και ταυτόχρονα είναι προσβάσιμα“.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τρώτε λίγο ή πολύ σίδηρο για την καρδιά σας;

‘Πρεμιέρα’ για πέντε νέα φάρμακα

Αισιόδοξα νέα για τους ασθενείς με μεσογειακή αναιμία

Επιτυχής γονιδιωματική θεραπεία της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας

‘’Ποδήλατο’’ η ζωή των ασθενών με μεσογειακή αναιμία

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε σίδηρο

Η μαύρη μπύρα ενισχύει την στύση

Το luspatercept-aamt λαμβάνει θετική γνωμοδότηση από την CHMP

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επιβεβαιώθηκε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του healthweb για χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων πρόληψης από την Covid-19

Επιβεβαιώθηκε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του healthweb ότι άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων πρόληψης από την Covid-19.

Αποκλειστικό: Άνοιξε η πλατφόρμα για το νέο φάρμακο -συνδυασμός μονοκλωνικών αντισωμάτων για πρόληψη από την Covid-19

Άνοιξε σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων για την πρόληψη του κορωνοϊού της ASTRAZENECA AZD7442 ,σε ασθενείς που τα έχουν ανάγκη, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του www.healthweb.gr

ΠΕΦ: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής του κλάδου φαρμάκου στην Ευρώπη

ΠΕΦ: Θετικός για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την ανάδειξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας σε πρωταγωνιστή του κλάδου φαρμάκων στην Ευρώπη εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κ. Θ. Τρύφων στην τοποθέτησή του στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist.

Γιατί τα ποσά για clawback δεν συμπεριλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες υγείας;

Τα ποσά για clawback και για τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που επιστρέφουν στο κράτος οι πάροχοι των υπηρεσιών υγείας αποτελούν δαπάνες υγείας που καταναλώθηκαν από τους ασθενείς και θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες υγείας.

Νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για τον τομέα υγείας στη μετά Covid εποχή

Στην ετήσια έκθεση «Η Φαρμακευτική Αγορά στην Ελλάδα: Γεγονότα και Στοιχεία 2021» παρουσιάζονται τα βασικά διαρθρωτικά στοιχεία, οι εξελίξεις και οι τάσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, στον χώρο του φαρμάκου και το ευρύτερο οικοσύστημα της υγείας.