ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Το Διοικητικό Συμβούλιο  θα μείνει ξεκρέμαστο μετά τις αλλαγές με νέο νομοσχέδιο ;

ΕΟΠΥΥ: Το Διοικητικό Συμβούλιο  θα μείνει ξεκρέμαστο μετά τις αλλαγές με νέο νομοσχέδιο ;

Το αυτοτελές Τμήμα Νομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ θα υπάγεται απευθείας στον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ, με τις αλλαγές που επρόκειτο να φέρει η τροπολογία του Βασίλη Κίκιλια . Προκύπτει όμως ένα σημαντικό ερώτημα .

Αναλυτικότερα , στο Γραφείο του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ) προστίθεται ένας Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ( Ν.Σ.Κ.) και δύο Δικαστικοί Πληρεξούσιοι Ν.Σ.Κ , κατ ’αντίστοιχη αύξηση των οργανικών θέσεων Παρέδρων και Δικαστικών Πληρεξουσίων του Ν.Σ.Κ , όπως αναφέρεται στο κείμενο της τροπολογίας που έχει στη διάθεσή του το healthweb . Το αυτοτελές Τμήμα Νομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ υπάγεται απευθείας στον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ, και από την ισχύ του παρόντος τελεί υπό την εποπτεία του Γραφείου Ν.Σ.Κ. του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ) . ” Στο Τμήμα υπάγονται οι δικηγόροι με έμμισθοι εντολή που υπηρετούν στον Εθνικό Οργανισμό Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ) του Αυτοτελούς Τμήματος Νομικών υποθέσεων προΐσταται ένας εκ των υπηρετούντων Παρέδρων στο Γραφείο ΝΣΚ του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος ορίζεται από τον Προϊστάμενο του Γραφείου Ν.Σ.Κ. και στον οποίο δύναται να εκχωρηθεί από τον Νομικό Σύμβουλο του Κράτους, η αρμοδιότητα ανάθεσης των υποθέσεων στους δικηγόρους του Αυτοτελούς Τμήματος. Το Αυτοτελές Τμήμα Νομικής Υπηρεσίας έχει αρμοδιότητα τη νομική υποστήριξη των δικαστικών και εξώδικων υποθέσεων του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ που του ανατίθενται από τον Προϊστάμενό του. ” ,  όπως αναφέρεται στην τροπολογία.

Κεντρική Υπηρεσία ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού δεν έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες, προΐσταται των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνει τις εργασίες του. Ο Πρόεδρος ασκεί τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

  • Συγκαλεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, καθορίζει τα θέματα ημερήσιας διάταξης, σε συνεργασία με τον Διοικητή και διευθύνει τις συνεδριάσεις του ΔΣ.
  • Εκπροσωπεί τον Οργανισμό δικαστικώς και εξωδίκως. Με απόφασή του μπορεί να αναθέτει την αρμοδιότητα αυτή σε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, σε δικηγόρο ή σε προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης του Οργανισμού.

 

Αυτό που δεν διευκρινίζεται είναι το εξής : Μέχρι σήμερα στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ συμμετείχε ο προϊστάμενος του νομικού τμήματος και προσέφερε μεγάλη νομική βοήθεια στα μέλη του ΔΣ ώστε να κατανοήσουν τα θέματα, όπως είναι προμήθειες και διαγωνισμοί κλπ ,για να μπορέσουν στην συνέχεια να ψηφίσουν ή όχι το κάθε ζήτημα . Με την αλλαγή που πρόκειται να γίνει με την τροπολογία το αυτοτελές Τμήμα Νομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ με δικηγόρους του Ν.Σ.Κ, θα υπάγεται απευθείας στον Διοικητή  και  θα τελεί υπό την εποπτεία του Γραφείου Ν.Σ.Κ. του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ). Ποιος θα είναι ο νομικός που θα έχει την αρμοδιότητα να μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ και ποιος θα τον ορίζει ;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ιδού οι αρμοδιότητες του νέου Διοικητή στον ΕΟΠΥΥ

Απεργία: Κατεβαίνουν οι γιατροί στον δρόμο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΟΠΥΥ: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις προμήθειας του ραδιοφαρμάκου F-18 FDG

ΕΟΠΥΥ: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις προμήθειας του ραδιοφαρμάκου F-18 FDG που χρησιμοποιείται για τη διενέργεια της διαγνωστικής εξέτασης «Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίων με ταυτόχρονη Υπολογιστική Τομογραφία (PET/CT)».

Ο Θεόδωρος Παπαϊωάννου πρόεδρος της επιτροπής διαπραγμάτευσης ιατροτεχνολογικών του ΕΟΠΥΥ

Συστάθηκε η επιτροπή η διαπραγμάτευσης αμοιβών και τιμών ιατροτεχνολογικών προϊόντων του εθνικού οργανισμού παροχής υπηρεσιών υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.). της οποίας πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Θεόδωρο Παπαϊωάννου καθηγητής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

ΕΟΠΥΥ : Έρχεται η κατάργηση της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α.;

Για την  Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης στον νόμο  ν.3918/11 και το  άρθρο 21 στις αρμοδιότητες του Προέδρου ΕΟΠΥΥ  παρ.και θ. αναφέρετο  ότι « Παραγγέλλει στην ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. τη διενέργεια τακτικών επιθεωρήσεων και ελέγχων στις οργανικές μονάδες του Οργανισμού.  Εποπτεύει και συντονίζει τις Υπηρεσίες της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. και αναθέτει σε δύο (2) δικηγόρους που ασχολούνται […]

ΕΟΠΥΥ ΔΣ: Για παράβαση των αρχών του Υπαλληλικού Κώδικα κατηγορεί τον  Κικίλια

Έντονη ανησυχία έχει προκληθεί στους εργαζομένους του ΕΟΠΥΥ καθώς και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κάποιοι από τους οποίους εκπροσωπούν φορείς, για το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και συμπεριλαμβάνει επιπλέον τροπολογίες που αφορούν στον οργανισμό . Η επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ στον Βασίλη Κικίλια.

Επί τάπητος τα πρόστιμα των παθολόγων από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Ευάγγελου Τούλη Πρόεδρου της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων με την αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Καρποδίνη και τον Υπεύθυνο Στρατηγικού Σχεδιασμού κ. Ρηγάτο.

Ξεκινά η παράδοση ΦΥΚ με ραντεβού για την σκλήρυνσης κατά πλάκας στην Θεσσαλονίκη

Την δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού μέσω της σχετικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ και να παραλάβουν Φάρμακα Υψηλού Κόστους για σκλήρυνση κατά πλάκας, έχουν πλέον και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ επί της οδού Μιχαήλ Καλού 6, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ .  Η Υπηρεσία διατίθεται από τα τέλη Μαρτίου στο Κεντρικό […]