Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Παρασκήνιο

ΕΚΑΠΥ : Έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για ψηφιακές προμήθειες του ΕΣΥ

ΕΚΑΠΥ : Έτοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για ψηφιακές προμήθειες του ΕΣΥ

Έτοιμη είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας ( Ε.Κ.Α.Π.Υ. ) για ψηφιακές προμήθειες του ΕΣΥ και  η οποία πρόκειται να ξεκινήσει να  λειτουργεί  στις 3 Απριλίου 2023 .

Έτοιμη είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας ( Ε.Κ.Α.Π.Υ. ) , σύμφωνα με πληροφορίες μας ,ώστε να πραγματοποιούνται οι διαγωνισμοί για την προμήθεια φαρμάκων αλλά και ιατροτεχνολογικών υλικών, των νοσοκομείων από την κεντρική υπηρεσία .

Στην πλατφόρμα περιλαμβάνονται τα μητρώα:
α) Μητρώο Προΐόντων Υπηρεσιών και Προμηθευτών.
β) Μητρώο Κεντρικών Προμηθειών.
γ) Μητρώο Κόστους και Αναλώσεων
δ)Μητρώο Τεχνικών Προδιαγραφών.

Να σημειώσουμε ότι η ΕΚΑΠΥ έχει την υποχρέωση της συνεχής επικαιροποίησης της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Προμηθειών Υγείας αλλά και των σχετικών δεδομένων.

Αναλυτικότερα , μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΕΚΑΠΥ οι παραγγελίες των νοσοκομείων θα τίθενται ηλεκτρονικά και στην οποία θα έχουν πρόσβαση τόσο τα Νοσοκομεία όσο και οι Φαρμακευτικές εταιρείες.Το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί σταδιακά για τις εξής 3 κατηγορίες φαρμάκων:

1. Φάρμακα που προέρχονται από τις κεντρικές διαγωνιστικές διαδικασίες της ΕΚΑΠΥ (γενόσημα).
2. Φάρμακα από το σύνολο των συμφωνιών που έχουν επιτευχθεί από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης (για το 2023).
3. Τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) του άρθρου 12 του Ν.3816/10.

Η Ε.Κ.Α.Π.Υ. πρόκειται να επαναλειτουργήσει μετά από χρόνια απραξίας και υποστελέχωσης ώστε να υλοποιούνται κεντρικά οι προμήθειες στα νοσοκομεία και να ελέγχει τις σπατάλες και την κατανάλωση, τιµολόγηση όλου του εφοδιαστικού κύκλου προµήθειας προϊόντων και υπηρεσιών του συστήµατος υγεία καθώς και να παρακολουθεί τις πληρωμές των κεντρικών Προμηθειών για την αποπληρωμή όλων των υποχρεώσεων των φορέων.Μέχρι σήμερα οι προμήθειες των νοσοκομείων γίνονται με διαγωνισμούς ανά νοσοκομείο και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών καταλήγουν σε απευθείας αναθέσεις και μάλιστα πολλές φορές χωρίς συμβάσεις. Το κράτος νομιμοποιεί εκ των υστέρων τις δαπάνες αυτές, και το αποτέλεσμα είναι πως με τις απευθείας αναθέσεις, δεν διασφαλίζονται τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου.

Ενώ, προκύπτουν  πρόβλημα με τον υπολογισμό του clawback και του Rebate.

Επίσης , σε ότι αφορά στα ιατροτεχνολογικά ακόμα οι προμηθευτές δίνουν υλικά για να εξυπηρετήσουν τα νοσοκομεία και τους καλούν να συνάψουν σύμβαση και να εκδώσουν τιμολόγια για να πληρωθούν μπορεί και μετά από 1,5 χρόνο. .

Ευχόμαστε να λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για ψηφιακές προμήθειες του ΕΣΥ και χωρίς προβλήματα ώστε να ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΚΑΠΥ: ‘’Βροχή’’ θα πέφτουν οι ενστάσεις στους διαγωνισμούς για  προμήθεια νοσοκομειακών φαρμάκων

Κατάθεση τροπολογίας με "δώρα" για την κάλυψη κενών στο σύστημα υγείας από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

Τέλος η προμήθεια φαρμάκων των νοσοκομείων από το ΙΦΕΤ αναλαμβάνει ΕΚΑΠΥ

Οι μηδενικοί διαγωνισμοί της ΕΚΑΠΥ και οι απευθείας αναθέσεις των νοσοκομείων

Η ΕΚΑΠΥ αγοράζει rapid test σε υπερδιπλάσιες τιμές από ότι  ένα περιφερειακό νοσοκομείο

Βαθύτερα το χέρι στην τσέπη θα βάζουν οι ασθενείς στο 'Νέο ΕΣΥ'

Η ιατρική τεχνολογία έχει πρωταγωνιστικό  ρόλο στον μετασχηματισμό των συστημάτων υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απάντηση του ΕΟΦ σε δημοσίευμα του healthweb για αυξήσεις σοκ σε 461 φάρμακα

Μετά το δημοσίευμα του healthweb.gr για αυξήσεις σοκ σε τιμές 461 φαρμάκων ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων έβγαλε ανακοίνωση. Καμία αναφορά στα θέματα της νομιμότητας της ανατιμολόγησης των φαρμάκων.

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί  το Υπουργείο Υγείας

O Πρωθυπουργός προσπαθεί να αφουγκραστεί τα προβλήματα που υπάρχουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας γι΄ αυτό χθες βρέθηκε αιφνιδιαστικά στο νοσοκομείο «Λαϊκό» και αύριο θα επισκεφτεί το Υπουργείο Υγείας.

Διαγωνισμός για διοικήσεις ΥΠΕ και Νοσοκομείων: Τα διδακτορικά με 4ετή διάρκεια δεν μοριοδοτήθηκαν αλλά μοριοδοτήθηκαν τα ενός έτους μεταπτυχιακά

Διαγωνισμός για διοικήσεις Νοσοκομείων- ΥΠΕ : Τα διδακτορικά με 4ετή διάρκεια δεν μοριοδοτήθηκαν , αντίθετα μοριοδοτήθηκαν τα ενός έτους μεταπτυχιακά .

H επιλογή των νέων διοικήσεων των οργανισμών μέσω ΑΣΕΠ οδηγείται σε ακύρωση ;

H επιλογή των νέων διοικήσεων των Οργανισμών που θα έπρεπε να έχουν γίνει μέσω διαγωνισμού του  ΑΣΕΠ μάλλον οδηγείται  σε ακύρωση είτε μέσω συνεχών παρατάσεων είτε με την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση που ακούγεται,  θα θέλαμε να ρωτήσουμε. Οι διορισμένοι πρόεδροι, αντιπρόεδροι σε ΕΟΦ και  ΙΦΕΤ  αποδείχτηκαν αποτελεσματικοί ή αναποτελεσματικοί ; Το σύστημα υγείας βελτιώθηκε ή […]

Κάτι παράξενο συμβαίνει με τα στοιχεία πωλήσεων των φαρμάκων

Κάτι παράξενο συμβαίνει με τα στοιχεία των πωλήσεων των φαρμάκων. Σε πρόσφατη μελέτη της η IQVIA αναφέρει ότι ήπια ανοδικά κινείται η αγορά των φαρμάκων στα ιδιωτικά φαρμακεία τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ενισχυμένη κατά 2,4% σε αξίες, αλλά με οριακή υποχώρηση 0,5% σε ό,τι αφορά τον όγκο.

Close Icon