Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Παρασκήνιο

Διοίκηση ΕΟΠΥΥ: Σε εξέλιξη η διαδικασία για αλλαγή στην δομή της διοίκησης

Διοίκηση ΕΟΠΥΥ: Σε εξέλιξη η διαδικασία για αλλαγή στην δομή της διοίκησης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την αλλαγή της δομής διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.

Η αλλαγή στην δομή της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς ο ΕΟΠΥΥ έχει εκδώσει προκήρυξη για την επιλογή, μέσω ΑΣΕΠ , για την επιλογή του Διοικητή αλλά και μη εκτελεστικού Προέδρου στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Πιο αναλυτικά η θέση του προέδρου, θα καταλάβει διοικητής και μη εκτελεστικός πρόεδρος του Οργανισμού.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης υποψηφιότητας οι υπηρετούντες – με οποιαδήποτε σχέση εργασίας – στο Δημόσιο τομέα.  Ως εμπειρία νοείται  η πραγματική εμπειρία του υποψηφίου που έχει αποκτηθεί στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Για τον υπολογισμό της κατά περίπτωση εμπειρίας στον ιδιωτικό τομέα, λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος ασφάλισης μετά την απόκτηση του τίτλου σπουδών με τον οποίο ο υποψήφιος μετέχει στην διαγωνιστική διαδικασία.Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, ο διοικητής αποφασίζει, μεταξύ άλλων, για τα ζητήματα οργάνωσης και διαχείρισης του Οργανισμού και διασφαλίζει την αποτελεσματική και εύρυθμη λειτουργία του.Εισηγείται προς το διοικητικό συμβούλιο τα ζητήματα που απαιτούν νομοθετική ρύθμιση.

Κεντρική Υπηρεσία ΕΟΠΥΥ

Η θέση του διοικητή είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας ηλεκτρονικά, για τις συγκεκριμένες θέσεις, με την προϋπόθεση ότι κατέχουν τα απαιτούμενα προσόντα, σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης. Ο Διοικητής και ο μη εκτελεστικός Πρόεδρος επιλέγονται για θητεία τεσσάρων (4) ετών. Ο Διοικητής και ο μη εκτελεστικός Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ διορίζονται μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας προεπιλογής των άρθρων 20 επ. αυτού και της διαδικασίας ακρόασης, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής επί της πρότασης του Υπουργού Υγείας.

Ν. ΝΤΑΜΠΟΥ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΟΠΥΥ: Το Διοικητικό Συμβούλιο  θα μείνει ξεκρέμαστο μετά τις αλλαγές με νέο νομοσχέδιο ;

ΕΟΠΥΥ ΔΣ: Για παράβαση των αρχών του Υπαλληλικού Κώδικα κατηγορεί τον  Κικίλια

Ιδού οι αρμοδιότητες του νέου Διοικητή στον ΕΟΠΥΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κάτι παράξενο συμβαίνει με τα στοιχεία πωλήσεων των φαρμάκων

Κάτι παράξενο συμβαίνει με τα στοιχεία των πωλήσεων των φαρμάκων. Σε πρόσφατη μελέτη της η IQVIA αναφέρει ότι ήπια ανοδικά κινείται η αγορά των φαρμάκων στα ιδιωτικά φαρμακεία τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ενισχυμένη κατά 2,4% σε αξίες, αλλά με οριακή υποχώρηση 0,5% σε ό,τι αφορά τον όγκο.

Η κακοδιαχείριση των νοσοκομείων αύξησε τα ληξιπρόθεσμα

Η έρευνα του ΙΟΒΕ στα τέλη του 2023 που αφορούσε τα λογιστικά των νοσοκομείων και αναδείκνυε ποια στοιχεία για δαπάνες, προμήθειες και εξοπλισμό δεν καταγράφονται από μονάδες του ΕΣΥ δεν φαίνεται να διαβάστηκε από κανέναν στο υπουργείο υγείας. Μάλλον ήταν σαν να μην έγινε ποτέ!

Νοσοκομεία – Διοικήσεις: Τα φροντιστήρια των υποψηφίων και τα παιδιά του κομματικού σωλήνα

Σε φροντιστήρια ‘’τρέχουν’’ κάποιοι υποψήφιοι διοικητές νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών  ώστε  να ανταπεξέλθουν στις γραπτές  εξετάσεις του ΑΣΕΠ και να περάσουν στην επόμενη φάση της διαδικασίας .  

Νομιμοποιούνται για 49η φορά όλες οι παράνομες  προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων

Νομιμοποιούνται για 49η φορά όλες οι παράνομες  προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων ,με το άρθρο 41 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας που είναι σε διαβούλευση .

Ιατροί σε ρόλο συμβούλων φαρμακευτικών και ιατρικών επιχειρήσεων

Στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας,  οι γιατροί του ΕΣΥ ,  εκτός από τη δυνατότητα να κάνουν ιδιωτικό ιατρείο , τους δίνεται και η δυνατότητα να παρέχουν συμβουλές ως εμπειρογνώμονες ή τεχνικοί σύμβουλοι σε φαρμακευτικές  εταιρείες και εταιρείες ιατροτεχνολογικων προϊόντων

Διοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων υπονομεύουν την εξέλιξη του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

Η αξιολόγηση για τους διοικητές και υποδιοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων καθυστερεί και κυκλοφορούν πολλά σχόλια για την εξέλιξη τους. Όλα είναι αρνητικά αφού φροντίζουν γι’ αυτό οι νυν διοικητές διαδίδοντας σκόπιμα ότι ο υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει , αν γίνει είναι εξασφαλισμένη η θέση τους κι άλλα τέτοια καλά .

ΙΦΕΤ: Τα σκάνδαλα, το clawback και η προκήρυξη για την πρόσληψη Διευθ. Συμβούλου και Προέδρου

Ο Υπουργός Υγείας, δικαίως  αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το ΙΦΕΤ και την διακίνηση φαρμάκων μέσω αυτού. Τα τελευταία χρόνια το ΙΦΕΤ βρίσκεται στη δίνη σκανδάλων, καταγγελιών και υποθέσεων που έχουν σταλεί στην δικαιοσύνη και τα οποία τον έχουν ζημιώσει.

Close Icon