Παρασκήνιο

Διοίκηση ΕΟΠΥΥ: Σε εξέλιξη η διαδικασία για αλλαγή στην δομή της διοίκησης

Διοίκηση ΕΟΠΥΥ: Σε εξέλιξη η διαδικασία για αλλαγή στην δομή της διοίκησης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την αλλαγή της δομής διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.

Η αλλαγή στην δομή της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς ο ΕΟΠΥΥ έχει εκδώσει προκήρυξη για την επιλογή, μέσω ΑΣΕΠ , για την επιλογή του Διοικητή αλλά και μη εκτελεστικού Προέδρου στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Πιο αναλυτικά η θέση του προέδρου, θα καταλάβει διοικητής και μη εκτελεστικός πρόεδρος του Οργανισμού.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης υποψηφιότητας οι υπηρετούντες – με οποιαδήποτε σχέση εργασίας – στο Δημόσιο τομέα.  Ως εμπειρία νοείται  η πραγματική εμπειρία του υποψηφίου που έχει αποκτηθεί στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Για τον υπολογισμό της κατά περίπτωση εμπειρίας στον ιδιωτικό τομέα, λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος ασφάλισης μετά την απόκτηση του τίτλου σπουδών με τον οποίο ο υποψήφιος μετέχει στην διαγωνιστική διαδικασία.Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, ο διοικητής αποφασίζει, μεταξύ άλλων, για τα ζητήματα οργάνωσης και διαχείρισης του Οργανισμού και διασφαλίζει την αποτελεσματική και εύρυθμη λειτουργία του.Εισηγείται προς το διοικητικό συμβούλιο τα ζητήματα που απαιτούν νομοθετική ρύθμιση.

Κεντρική Υπηρεσία ΕΟΠΥΥ

Η θέση του διοικητή είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας ηλεκτρονικά, για τις συγκεκριμένες θέσεις, με την προϋπόθεση ότι κατέχουν τα απαιτούμενα προσόντα, σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης. Ο Διοικητής και ο μη εκτελεστικός Πρόεδρος επιλέγονται για θητεία τεσσάρων (4) ετών. Ο Διοικητής και ο μη εκτελεστικός Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ διορίζονται μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας προεπιλογής των άρθρων 20 επ. αυτού και της διαδικασίας ακρόασης, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής επί της πρότασης του Υπουργού Υγείας.

Ν. ΝΤΑΜΠΟΥ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΟΠΥΥ: Το Διοικητικό Συμβούλιο  θα μείνει ξεκρέμαστο μετά τις αλλαγές με νέο νομοσχέδιο ;

ΕΟΠΥΥ ΔΣ: Για παράβαση των αρχών του Υπαλληλικού Κώδικα κατηγορεί τον  Κικίλια

Ιδού οι αρμοδιότητες του νέου Διοικητή στον ΕΟΠΥΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νοσοκομεία: Η χρηματοδότηση ,οι δαπάνες και το clawback το 2020

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.healthweb.gr  από το υπουργείο Υγείας οι  δαπάνες των  νοσοκομείων  του 2020 ξεπέρασαν τα 2,4 δις ευρώ σ’ αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται  υπερωρίες και εφημερίες. Οι δαπάνες προέρχονται από το BI του υπουργείου το οποίο τα προηγούμενα χρόνια δεν το θεωρούσε κάνεις αξιόπιστο αφού οι υπάλληλοι των νοσοκομείων και των ΥΠΕ καταχωρούσαν ότι […]

Μίνα Γκάγκα: Ποια είναι η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

Έκπληξή αποτέλεσε η  κ. Μίνα Γκάγκα η οποία ανέλαβε την θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας καθώς δεν ήταν στις προβλέψεις των ‘’ στοιχημάτων ‘’ πριν ανακοινωθεί το νέο σχήμα της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας.