Παρασκήνιο

Διοίκηση ΕΟΠΥΥ: Σε εξέλιξη η διαδικασία για αλλαγή στην δομή της διοίκησης

Διοίκηση ΕΟΠΥΥ: Σε εξέλιξη η διαδικασία για αλλαγή στην δομή της διοίκησης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την αλλαγή της δομής διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.

Η αλλαγή στην δομή της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς ο ΕΟΠΥΥ έχει εκδώσει προκήρυξη για την επιλογή, μέσω ΑΣΕΠ , για την επιλογή του Διοικητή αλλά και μη εκτελεστικού Προέδρου στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Πιο αναλυτικά η θέση του προέδρου, θα καταλάβει διοικητής και μη εκτελεστικός πρόεδρος του Οργανισμού.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης υποψηφιότητας οι υπηρετούντες – με οποιαδήποτε σχέση εργασίας – στο Δημόσιο τομέα.  Ως εμπειρία νοείται  η πραγματική εμπειρία του υποψηφίου που έχει αποκτηθεί στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Για τον υπολογισμό της κατά περίπτωση εμπειρίας στον ιδιωτικό τομέα, λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος ασφάλισης μετά την απόκτηση του τίτλου σπουδών με τον οποίο ο υποψήφιος μετέχει στην διαγωνιστική διαδικασία.Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, ο διοικητής αποφασίζει, μεταξύ άλλων, για τα ζητήματα οργάνωσης και διαχείρισης του Οργανισμού και διασφαλίζει την αποτελεσματική και εύρυθμη λειτουργία του.Εισηγείται προς το διοικητικό συμβούλιο τα ζητήματα που απαιτούν νομοθετική ρύθμιση.

Κεντρική Υπηρεσία ΕΟΠΥΥ

Η θέση του διοικητή είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας ηλεκτρονικά, για τις συγκεκριμένες θέσεις, με την προϋπόθεση ότι κατέχουν τα απαιτούμενα προσόντα, σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης. Ο Διοικητής και ο μη εκτελεστικός Πρόεδρος επιλέγονται για θητεία τεσσάρων (4) ετών. Ο Διοικητής και ο μη εκτελεστικός Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ διορίζονται μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας προεπιλογής των άρθρων 20 επ. αυτού και της διαδικασίας ακρόασης, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής επί της πρότασης του Υπουργού Υγείας.

Ν. ΝΤΑΜΠΟΥ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΟΠΥΥ: Το Διοικητικό Συμβούλιο  θα μείνει ξεκρέμαστο μετά τις αλλαγές με νέο νομοσχέδιο ;

ΕΟΠΥΥ ΔΣ: Για παράβαση των αρχών του Υπαλληλικού Κώδικα κατηγορεί τον  Κικίλια

Ιδού οι αρμοδιότητες του νέου Διοικητή στον ΕΟΠΥΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ιδού η νέα επιτροπή για προμήθειες αντιμετώπισης της COVID-19

Νέα ειδική Τριμελής Επιτροπή συγκροτήθηκε σήμερα από το Υπουργείο Υγείας  με σκοπό την  παρακολούθηση και παραλαβή για διαγωνισμούς  που αφορούν την Διεύθυνση Επιχειρησιακής Ετοιμότητας Εκτάκτων Καταστάσεων Δημόσιας Υγείας, για έκτακτες καταστάσεις αντιμετώπισης αναγκών δημόσιας υγείας από την εμφάνιση και διασπορά του κορωνοϊού COVID-19.

Υπουργείο Υγείας : 125.000,00 € για δράσεις αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων της COVID 19

Eκατόν είκοσι πέντε χιλιάδας ευρώ ( 125.000,00 €) θα δαπανήσει το Υπουργείο Υγείας για τον Μηχανισμό Υποστήριξης για τον συντονισμό, υλοποίηση και παρακολούθηση εφαρμογής δράσεων για την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων από την COVID-19.

Υπουργός Υγείας: Επέκταση της σύμβασης για νομική υποστήριξη της δομής ΕΣΠΑ

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλειος Κικίλιας αποφάσισε  την χρονική  επέκτασης της σύμβασης του έργου «Υπηρεσίες συμβούλου νομικής υποστήριξης της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας».

Ιδού η ομάδα συντονισμού διαχείρισης ασθενών με Covid19 στα Νοσοκομεία

Στην συγκρότηση και ορισμό μελών Ομάδας Παρακολούθησης και Συντονισμού της Διαχείρισης Ασθενών με Covid-19 στα Νοσοκομεία , προχώρησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας . Πρόεδρος είναι ο Ιωάννης Κωστιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

ΠΦΣ: Κακώς δώσαμε clawback για το aerochamber

Απαιτούνται αλλαγές στη συλλογική σύμβαση των ιατροτεχνολογικών προϊόντωνΜερίδα φαρμακοποιών φαίνεται να κατέθεσε εσφαλμένα clawback των ετών 2018 και 2019 για το ιατροτεχνολογικό προϊόν aerochamber προς τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος κακώς το επέβαλε και το εισέπραξε.

Κολχικίνη: Γιατί τόση βιασύνη να ανακοινωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο η δυνατότητα  χορήγησης ;

Θετική η ανακοίνωση του ΕΟΦ για την χορήγηση κολχικίνης σε ασθενείς με COVID-19 , μετά τα θεαματικά αποτελέσματα μεγάλης καναδικής μελέτης η οποία υποδεικνύει σημαντικό όφελος, καθώς παρατηρήθηκε μείωση κατά 44% της θνητότητας, 25% της νοσηλείας και 50% της ανάγκης διασωλήνωσης, όμως οι προβληματισμοί είναι μεγάλοι .

Οι στρατηγικοί στόχοι και το όραμα του Υπουργείου Υγείας για 2021-2023

Στρατηγικοί στόχοι Υπουργείο Υγείας 2021: Η εξάλειψη παραγόντων κίνδυνου για την υγεία, (κοινωνικο-οικονομικών και συμπεριφοράς) αλλά και η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για όλους της πολίτες, με παράλληλη εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αποτελούν το όραμα του Υπουργείου Υγείας για την χρονική περίοδο εφαρμογής την τριετία 2021-2023.