ΕΟΠΥΥ

8η τροποποίηση προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ 2020 : 100.000.000,00 € επιχορήγηση για εμβόλια

8η τροποποίηση προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ 2020 : 100.000.000,00 € επιχορήγηση για εμβόλια

Εγκρίθηκε η 8η τροποποίηση προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ οικονομικού έτους 2020.

Επιχορήγηση ύψους 100.000.000,00 € εγκρίθηκε για τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη των εμβολίων, τα οποία από 01/09/2020 δεν συμπεριλαμβάνονται στο όριο της Φαρμακευτικής δαπάνης .

Συγκεκριμένα , εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για το οικονομικό έτος 2020, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου . Ωστόσο, στην παρούσα φάση, κρίθηκε απαραίτητη η τροποποίηση του Προϋπολογισμού, προκειμένου να διευθετηθούν ζητήματα πιστώσεων . Το αίτημα αφορά στην μεταφορά πιστώσεων στον ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη δαπανών προνοιακού χαρακτήρα. Αναλυτικότερα , προέκυψε ανάγκη μεταβίβασης πιστώσεων ύψους 49.000.000 εκ € με την μορφή επιχορήγησης προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες για την αποζημίωση συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ φορέων που παρέχουν υπηρεσίες προνοιακού χαρακτήρα. Το Υπ. Υγείας και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ενέκριναν το «Αίτημα πρόσθετης χρηματοδότησης ΕΟΠΥΥ» και την επιχορήγηση ύψους 100.000.000,00 € προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη των εμβολίων .

Φ Υ Λ Λ Ο Μ Ε Τ Α Β Ο Λ Ω Ν -ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σήμερα λήγουν οι συμβάσεις των οικογενειακών γιατρών στον αέρα τα ραντεβού των ασθενών

Προσαυξημένο κατά 136 εκ € το Clawback στα φάρμακα το 2020

Ο Θεόδωρος Παπαϊωάννου πρόεδρος της επιτροπής διαπραγμάτευσης ιατροτεχνολογικών του ΕΟΠΥΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΟΠΥΥ: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις προμήθειας του ραδιοφαρμάκου F-18 FDG

ΕΟΠΥΥ: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις προμήθειας του ραδιοφαρμάκου F-18 FDG που χρησιμοποιείται για τη διενέργεια της διαγνωστικής εξέτασης «Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίων με ταυτόχρονη Υπολογιστική Τομογραφία (PET/CT)».

ΕΟΠΥΥ : Έρχεται η κατάργηση της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α.;

Για την  Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης στον νόμο  ν.3918/11 και το  άρθρο 21 στις αρμοδιότητες του Προέδρου ΕΟΠΥΥ  παρ.και θ. αναφέρετο  ότι « Παραγγέλλει στην ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. τη διενέργεια τακτικών επιθεωρήσεων και ελέγχων στις οργανικές μονάδες του Οργανισμού.  Εποπτεύει και συντονίζει τις Υπηρεσίες της ΥΠ.Ε.Δ.Υ.Φ.Κ.Α. και αναθέτει σε δύο (2) δικηγόρους που ασχολούνται […]

ΕΟΠΥΥ ΔΣ: Για παράβαση των αρχών του Υπαλληλικού Κώδικα κατηγορεί τον  Κικίλια

Έντονη ανησυχία έχει προκληθεί στους εργαζομένους του ΕΟΠΥΥ καθώς και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κάποιοι από τους οποίους εκπροσωπούν φορείς, για το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και συμπεριλαμβάνει επιπλέον τροπολογίες που αφορούν στον οργανισμό . Η επιστολή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ στον Βασίλη Κικίλια.

ΕΟΠΥΥ: Το Διοικητικό Συμβούλιο  θα μείνει ξεκρέμαστο μετά τις αλλαγές με νέο νομοσχέδιο ;

Το αυτοτελές Τμήμα Νομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ θα υπάγεται απευθείας στον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ, με τις αλλαγές που επρόκειτο να φέρει η τροπολογία του Βασίλη Κίκιλια . Προκύπτει όμως ένα σημαντικό ερώτημα .

Επί τάπητος τα πρόστιμα των παθολόγων από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Ευάγγελου Τούλη Πρόεδρου της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων με την αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Καρποδίνη και τον Υπεύθυνο Στρατηγικού Σχεδιασμού κ. Ρηγάτο.

Ξεκινά η παράδοση ΦΥΚ με ραντεβού για την σκλήρυνσης κατά πλάκας στην Θεσσαλονίκη

Την δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού μέσω της σχετικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ και να παραλάβουν Φάρμακα Υψηλού Κόστους για σκλήρυνση κατά πλάκας, έχουν πλέον και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ επί της οδού Μιχαήλ Καλού 6, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ .  Η Υπηρεσία διατίθεται από τα τέλη Μαρτίου στο Κεντρικό […]