ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Υψηλή Χοληστερόλη: Ασυνήθιστα πράγματα που μπορούν να ανεβάσουν την κακή χοληστερόλη σας

Υψηλή Χοληστερόλη: Ασυνήθιστα πράγματα που μπορούν να ανεβάσουν την κακή χοληστερόλη σας

Υψηλή Χοληστερόλη: Η υψηλή χοληστερόλη είναι μια σοβαρή κατάσταση υγείας που χαρακτηρίζεται από την υπερβολική παρουσία χοληστερόλης (μιας κηρώδης και λιπαρής ουσίας) στο αίμα. 

Η υψηλή χοληστερόλη είναι μια σοβαρή κατάσταση υγείας που χαρακτηρίζεται από την υπερβολική παρουσία χοληστερόλης (μιας κηρώδης και λιπαρής ουσίας) στο αίμα. Η χοληστερόλη που παράγεται από τις ζωές, δεν είναι κακή για το σώμα, αλλά η υπερβολική ποσότητα της είναι στην πραγματικότητα αιτία ανησυχίας. Σε αυτό το άρθρο, διερευνούμε γιατί το σώμα χρειάζεται καθόλου χοληστερόλη και ποιες είναι οι συνήθειες του τρόπου ζωής που συμβάλλουν στην αύξηση της κακής χοληστερόλης. Γιατί το σώμα χρειάζεται χοληστερίνη; Το σώμα χρησιμοποιεί τη χοληστερόλη για να δημιουργήσει νέα κύτταρα και να παράγει βασικές ορμόνες. Ωστόσο, όταν έχετε υπερβολική χοληστερόλη, μπορεί να συσσωρευτεί στις αρτηρίες σας και να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Η υψηλή χοληστερόλη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού και άλλων προβλημάτων υγείας.

Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ξαφνική αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα σας. Σε αυτό το άρθρο, εξερευνούμε μερικά από αυτά τα ασυνήθιστα πράγματα που μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα του σώματος και να προκαλέσουν χιλιάδες επιπλοκές στην υγεία. Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει υπόψη αυτές τις επιλογές τρόπου ζωής που μπορούν να βλάψουν το σώμα σας αυξάνοντας τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα σας. Υψηλή χοληστερόλη είναι όταν έχετε υπερβολική ποσότητα μιας λιπαρής ουσίας που ονομάζεται χοληστερόλη στο αίμα σας. Μερικά από τα ασυνήθιστα πράγματα που μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης σας είναι:

Ανθυγιεινή Διατροφή

Αυτό που τρώτε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πώς συμπεριφέρεται το σώμα σας. Όταν πρόκειται για τη διαχείριση των επιπέδων της LDL στο αίμα με τη διατροφή, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η κατανάλωση μιας δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα και τρανς λιπαρά μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα χοληστερόλης σας . Επομένως, πρέπει κανείς να αποφεύγει τροφές που μπορούν να αυξήσουν επικίνδυνα τα επίπεδα χοληστερόλης του οργανισμού.

Καθιστική ζωή

Το να μην γυμνάζεστε τακτικά μπορεί επίσης να βλάψει το σώμα σας με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των επιπέδων κακής χοληστερόλης. Η άσκηση βοηθά στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης αυξάνοντας την παραγωγή της HDL («καλής») χοληστερόλης και μειώνοντας την παραγωγή της LDL («κακής») χοληστερόλης.

Παχυσαρκία

Η παχυσαρκία είναι ένας άλλος παράγοντας που συμβάλλει στην υψηλή χοληστερόλη. Το υπερβολικό βάρος ή το παχύσαρκο μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα σας παράγει και διαχειρίζεται τις λιποπρωτεΐνες, συμπεριλαμβανομένης της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, μια άλλη λιπαρή ουσία ή λιπίδιο που χρειάζεται το σώμα σας σε μικρές ποσότητες.

Κατανάλωση πολύ αλκοόλ

Είναι αλήθεια αυτό που μόλις διαβάσατε! Το πολύ αλκοόλ είναι επίσης ένας άλλος παράγοντας που συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης στο σώμα. Αναρωτιέστε πώς; Λοιπόν, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα τριγλυκεριδίων και χοληστερόλης στο αίμα. Τα τριγλυκερίδια μπορούν να συσσωρευτούν στο ήπαρ και να προκαλέσουν λιπώδη ηπατική νόσο εάν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων σας αυξηθούν πολύ.

Υπερβολικό κάπνισμα

Προσοχή στους καπνιστές: Η υπερβολική χοληστερόλη μπορεί να βλάψει τον οργανισμό σας. Γιατί το λέμε αυτό, ρωτάτε; Το κάπνισμα κάνει τη χοληστερόλη LDL (την κακή μορφή) πιο «κολλώδη», γεγονός που την κάνει να κολλάει στα τοιχώματα των αρτηριών σας και να τις μπλοκάρει. Το κάπνισμα μειώνει τα επίπεδα της HDL χοληστερόλης , τα οποία αφαιρούν τη χοληστερόλη από τα αρτηριακά τοιχώματα με φυσικό τρόπο.

Υπολειτουργικός θυρεοειδής αδένας

Ο θυρεοειδής είναι ένας αδένας σε σχήμα πεταλούδας στο λαιμό σας. Παράγει ορμόνες που βοηθούν στον έλεγχο του μεταβολισμού του σώματός σας. Το σώμα σας δεν παράγει αρκετές θυρεοειδικές ορμόνες όταν έχετε υποθυρεοειδισμό. Τα επίπεδα χοληστερόλης σας μπορεί να αυξηθούν ως αποτέλεσμα. Στην πραγματικότητα, μελέτες υποδεικνύουν ότι ακόμη και τα ήπια μειωμένα επίπεδα θυρεοειδικών ορμονών μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση της χοληστερόλης.

Δεν δίνετε προσοχή στην υγεία των νεφρών σας

Μια άλλη σοβαρή και επιβλαβής συνήθεια που μπορεί να προκαλέσει υψηλή χοληστερόλη είναι η μη σωστή φροντίδα των νεφρών σας. Δεν είστε σίγουροι για τη σύνδεση; Ας σας το εξηγήσουμε. Τα άτομα με υψηλή χοληστερόλη είχαν περίπου διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν χρόνια νεφρική νόσο με την πάροδο του χρόνου. Οι ειδικοί λένε ότι όσοι έχουν νεφρική νόσο είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν καρδιακά προβλήματα. Ο τρόπος με τον οποίο το σώμα σας επεξεργάζεται τη χοληστερόλη και άλλα λίπη αλλάζει όταν τα νεφρά σας δεν λειτουργούν σωστά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο σημαντικά είναι τα πράσινα λαχανικά για τη διαχείριση της χοληστερόλης;

Ποια βότανα βοηθούν στην μείωση της χοληστερόλης;

Τρώτε υγιεινά αλλά εξακολουθείτε να μην έχετε το αποτέλεσμα, αλλάξτε κάποιες συνήθειές σας

7 Αγιουρβεδικά βότανα που μπορούν να βοηθήσουν στο άνοιγμα των κλειστών φλεβών και στον έλεγχο της κακής χοληστερόλης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς το μέλι μπορεί να καταπραΰνει τον βήχα;

Μέλι: Το ακατέργαστο, μη επεξεργασμένο μέλι διατηρεί περισσότερες από τις ευεργετικές του ενώσεις σε σύγκριση με τις εξαιρετικά επεξεργασμένες ποικιλίες που βρίσκονται στα περισσότερα σούπερ μάρκετ.

Πώς θα βοηθήσετε στη φροντίδα των ατόμων με άνοια;

Άνοια: Να θυμάστε ότι η φροντίδα της άνοιας είναι ένα ταξίδι που απαιτεί συνεχή προσαρμογή και ευελιξία. Κάθε άτομο με άνοια είναι μοναδικό και οι ανάγκες και οι συμπεριφορές του μπορεί να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου.

Πώς μπορείτε να διατηρήσετε τη σχέση σας από απόσταση;

Σχέση εξ αποστάσεως: Δίνοντας προτεραιότητα στην επικοινωνία, την εμπιστοσύνη και τις κοινές εμπειρίες, μπορείτε να διατηρήσετε ζωντανό το ενδιαφέρον και την αγάπη στη σχέση σας, ανεξάρτητα από τη φυσική απόσταση.