Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Υπογονιμότητα ανδρών : 3ο Επιστημονικό Συμπόσιο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Υπογονιμότητα ανδρών : 3ο Επιστημονικό Συμπόσιο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Το 3ο Επιστημονικό Συμπόσιο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής με τίτλο «Υπογονιμότητα Γένους… Αρσενικού», πραγματεύεται τις διαγνωστικές μεθόδους και τις εξελιγμένες θεραπείες των προβλημάτων του ανδρικού παράγοντα.

Σύμφωνα με τις νεότερες μελέτες το 40% των θεμάτων Γονιμότητας οφείλονται στον Ανδρικό Παράγοντα, 40% στον Γυναικείο ενώ το 20% αφορά και στους δύο ή χαρακτηρίζεται ως ανεξήγητη υπογονιμότητα. Τα αποτελέσματα κατατείνουν στο ότι η αναπαραγωγική ικανότητα των ανδρών, όπως άλλωστε και των γυναικών, μειώνεται με την αύξηση της ηλικίας, καθώς όλες οι παράμετροι των σπερματοζωαρίων επηρεάζονται δυσμενώς με την πάροδο του χρόνου.

Προβλήματα του σπέρματος μπορούν να υπάρχουν σε όλες τις ηλικίες των ανδρών ανεξαιρέτως. Ακόμα και σε σπέρματα, όπου οι βασικές μορφοκινητικές τους παράμετροι φαίνονται φυσιολογικές. Νέες έρευνες όμως, σε μεγάλο δείγμα πληθυσμού παγκοσμίως αποδεικνύουν τη συσχέτιση των προβλημάτων σπέρματος, με την ηλικία του άνδρα, ιδιαίτερα όταν αυτή υπερβαίνει το 50ο έτος της ηλικίας.

Στο Συμπόσιο, που επικεντρώνεται ακριβώς στα θέματα που έχουν να κάνουν με τον ανδρικό παράγοντα, συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από πολλές διαφορετικές ειδικότητες, όπως Γυναικολόγοι Αναπαραγωγής, που έχουν άμεση επαφή με το ζευγάρι, αλλά και Ενδοκρινολόγοι, Ουρολόγοι, Γενετιστές και Βιολόγοι, που έχουν άμεση σχέση με τη διάγνωση και την αντιμετώπιση των διαταραχών του σπέρματος.

Τα βασικά θέματα που θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν στο Συμπόσιο είναι επιγραμματικά τα εξής:

 • Παράγοντες που σχετίζονται με τη λειτουργία του σπέρματος και τη στυτική δυσλειτουργία
 • Κύρια αίτια ανδρικής υπογονιμότητας
 • Συσχέτιση ανδρικού παράγοντα με αποτυχίες εμφύτευσης, αποβολές, αναστολή εμβρυικής ανάπτυξης
 • Ο ρόλος της εξωσωματικής γονιμοποίησης στην διαχείριση της ανδρικής υπογονιμότητας
 • Νέοι έλεγχοι για διάγνωση, νέες τεχνολογίες και προσεγγίσεις αντιμετώπισης
 • Ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης και των προηγμένων λογισμικών για την επιλογή του καταλληλότερου σπερματοζωαρίου
 • Πώς μπορεί ο άνδρας να διατηρήσει τη γονιμότητά του και σε ποια ηλικία πρέπει να το κάνει

Επιπλέον, θα γίνει αναφορά και στους εξωγενείς παράγοντες που επηρεάζουν την ανδρική υπογονιμότητα, όπως είναι οι διατροφικές συνήθειες, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι συνθήκες εργασίας καθώς και ορισμένα επαγγέλματα.

Στο Συμπόσιο  επίσης, θα αναλυθούν και θα παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες τεχνικές που εφαρμόζονται στο εργαστήριο της Institute of LifeIASO και αφορούν στη διάγνωση καθώς και στην επιλογή των καταλληλότερων σπερματοζωαρίων  που θα αυξήσουν τα ποσοστά επιτυχούς γονιμοποίησης και θα αυξήσουν τις πιθανότητες των ζευγαριών να αποκτήσουν ένα υγιές παιδί.

Τέλος η επιστημονική επιτροπή θα αναπτύξει τη σημασία των ερευνητικών προγραμμάτων & της εκπαίδευσης για βελτιστοποίηση των κλινικών αποτελεσμάτων έχοντας προγραμματίσει ένα ειδικά σχεδιασμένο Hands On Workshop  την 3η ημέρα του Συμποσίου.

Σε αυτό το πλαίσιο,  επιστημονική ομάδα της Institute of Life και των πιο έμπειρων εμβρυολόγων της ,σε συνεργασία με την Β΄ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών θα μπορέσει να μεταλαμπαδεύσει την γνώση και τις σύγχρονες μεθοδολογίες που υπάρχουν σχετικά με την προσέγγιση του ανδρικού παράγοντα στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, στους νέους εμβρυολόγους προκειμένου να μπορέσουν να εξελιχθούν και να ολοκληρώσουν τις γνώσεις τους.

 Συμπεράσματα του Συνεδρίου:

 • Ο ανδρικός παράγοντας είναι ΕΞΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ με τον γυναικείο στην αναπαραγωγική διαδικασία
 • Ο έλεγχος της ποιότητας του σπέρματος πρέπει να προστεθεί στην λίστα των check up για την υγεία του άνδρα. Η κακή ποιότητα του σπέρματος μπορεί να συνδυάζεται με διάφορες άλλες παθήσεις οι οποίες μπορεί εφόσον διαγνωσθούν να θεραπευθούν έγκαιρα.
 • Η επιστήμη της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής μπορεί πλέον να προσφέρει λύσεις στα προβλήματα του σπέρματος. Το εμβρυολογικό εργαστήριο μπορεί με τις κατάλληλες τεχνικές να επιλέξει το κατάλληλο σπερματοζωάριο που θα οδηγήσει σε επιτυχή γονιμοποίηση του ωαρίου και επίτευξη εγκυμοσύνης
 • Η δυνατότητα κρυοσυντήρησης, του διαπιστωμένα καλού σπέρματος, μπορεί να εξασφαλίσει τη διατήρηση της ανδρικής γονιμότητας
 • Πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους ότι τελικά η…..

Υπογονιμότητα είναι KAI Γένους…Αρσενικού!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

O υποθυρεοειδισμός επηρεάζει την σεξουαλική υγεία

Εξωσωματική Γονιμοποίηση: Προσανατολίσου σωστά

Μειώνεται συνεχώς το ποσοστό όσων κάνουν σεξ στις Ηνωμένες Πολιτείες

Ποιους κινδύνους ενέχει η συνεχής εναλλαγή ερωτικών συντρόφων

Πειραματίζονται οι νέες γενιές στο σεξ;

Ένα μωρό πεθαίνει κάθε εβδομάδα από στρεπτόκοκκο

Οι γυναίκες είναι πιο συναισθηματικές απο τους άνδρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορούν τα λειτουργικά τρόφιμα να σας κρατήσουν υγιή ή είναι απλώς διαφημιστικά;

Λειτουργικά τρόφιμα: Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται σε τρόφιμα όπως τα μούρα, οι ξηροί καρποί και τα σκούρα πράσινα λαχανικά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στη μείωση του κινδύνου χρόνιων ασθενειών όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος.

Αυτοδεκτικότητα, η λεπτή 6η αίσθηση 

Αυτοδεκτικότητα: Όταν είμαστε συντονισμένοι με τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις αισθήσεις μας, μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τα υποκείμενα κίνητρα και τα πρότυπα συμπεριφοράς μας. Αυτή η αυτογνωσία μας επιτρέπει να απελευθερωθούμε από παλιά πρότυπα που δεν μας εξυπηρετούν πλέον και να κάνουμε συνειδητές επιλογές που ευθυγραμμίζονται με τις αξίες και τους στόχους μας.

Γλυκοπατάτες: Ο καλύτερος φίλος του παγκρέατός σας

Γλυκοπατάτες: Ένας νόστιμος και απλός τρόπος για να υποστηρίξετε την υγεία του παγκρέατος. Χάρη στα αντιοξειδωτικά, τις βιταμίνες και το χαμηλό σάκχαρο στο αίμα, οι γλυκοπατάτες μπορούν να βελτιώσουν τη γενική υγεία σας.

Αισθήσεις: Το 73% παραβλέπουν την ακοή και ευνοούν την όραση

Αισθήσεις: Η ενθάρρυνση σε όλους να δώσουν προτεραιότητα στην ακοή τους είναι το πρώτο βήμα προς τη μείωση του στίγματος και τη βελτίωση της κατανόησης της απώλειας ακοής και του τρόπου αντιμετώπισής της.

Quiche Lorraine με σπανάκι 

Κις λορέν: Αυτό το Quiche Lorraine με σπανάκι είναι ένα ευέλικτο πιάτο που μπορείτε να το απολαύσετε για οποιοδήποτε γεύμα της ημέρας.

Close Icon