ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Υγεία: Ξεφλουδίζει το δέρμα γύρω από τα νύχια σας;

Υγεία: Ξεφλουδίζει το δέρμα γύρω από τα νύχια σας;

Υγεία: Το ξεφλούδισμα των άκρων των δακτύλων είναι συχνά το αποτέλεσμα περιβαλλοντικών ερεθιστικών παραγόντων ή άλλων ελεγχόμενων παραγόντων, ενώ μπορεί να οφείλεται σε μια υποκείμενη πάθηση.

Εάν το δέρμα στα άκρα των δακτύλων σας ξεφλουδίζει, πιθανότατα δεν είναι λόγος ανησυχίας. Αυτό το συχνό φαινόμενο είναι συχνά το αποτέλεσμα περιβαλλοντικών ερεθιστικών παραγόντων ή άλλων ελεγχόμενων παραγόντων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το ξεφλούδισμα των άκρων των δακτύλων μπορεί να οφείλεται σε μια υποκείμενη πάθηση. Εάν τα δάχτυλά σας δεν ανταποκρίνονται στη θεραπεία στο σπίτι ή τα συμπτώματά σας επιδεινωθούν, επισκεφθείτε το γιατρό σας. Μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τι προκαλεί το ξεφλούδισμα των δακτύλων σας και να σας προτείνουν επιλογές θεραπείας. Το ξεφλούδισμα του δέρματος μπορεί επίσης να είναι επώδυνο, ειδικά όταν τρώτε με τα χέρια σας ή όταν έρχεται σε επαφή με νερό.

Εδώ είναι μερικές από τις κύριες αιτίες:

  • Δάγκωμα νυχιών: Το δάγκωμα των νυχιών μπορεί να κάνει τα πετσάκια του δέρματος και τα νύχια να αρρωστήσουν. Αυτά τα κατεστραμμένα πετσάκια μπορεί να οδηγήσουν σε μόλυνση του δέρματος. Είναι μια από τις αιτίες του ξεφλουδίσματος του δέρματος σε παιδιά και νευρικούς ενήλικες.
  • Διατροφική ανεπάρκεια: Η ανεπάρκεια βιταμινών ή ασβεστίου είναι επίσης η αιτία του ξεφλουδίσματος του δέρματος γύρω από τα νύχια. Η ανεπάρκεια αυτών των μετάλλων προκαλεί μόνο ξηρότητα του δέρματος και το κάνει επιρρεπές σε ξεφλούδισμα και ξεφλούδισμα. Η ανεπάρκεια της βιταμίνης Β-3 (νιασίνη) οδηγεί σε πελλάγρα όπου το ξηρό δέρμα ή η δερματίτιδα σχετίζεται με την ανάπτυξη διάρροιας και άνοιας.
  • Υπερβολικό πλύσιμο χεριών: Το συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι μπορεί να παρεμποδίσει το λιπιδικό φράγμα του δέρματος που μπορεί να προκαλέσει την απορρόφηση του σαπουνιού σε ευαίσθητα στρώματα του δέρματος, οδηγώντας σε ερεθισμό και ξεφλούδισμα.
  • Περιβάλλον: Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία και την υφή του δέρματός μας γενικότερα. Πράγματα όπως ο ξηρός καιρός, οι χειμώνες και η κρύα θερμοκρασία μπορούν όλα να προκαλέσουν το ξεφλούδισμα του δέρματος γύρω από τα νύχια μας.

  • Αλλεργίες: Οι ενοχλητικές αλλεργίες μπορεί επίσης να είναι αιτία για το ξεφλούδισμα των άκρων των δακτύλων. Εάν τα δάχτυλά σας έρχονται σε επαφή με πράγματα στα οποία μπορεί να είστε αλλεργικοί, μπορεί να προκαλέσει αντίδραση και να οδηγήσει σε ξεφλούδισμα.
  • Χρήση προϊόντων με σκληρές χημικές ουσίες: Ορισμένες χημικές ουσίες που προστίθενται σε σαπούνια, σαμπουάν και άλλα προϊόντα ομορφιάς μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος και να ξεφλουδίσουν το δέρμα γύρω από τα άκρα των δακτύλων. Το ξεφλούδισμα του δέρματος των δακτύλων για όλους αυτούς τους λόγους παρατηρείται συχνότερα σε αισθητικούς, υπηρέτριες κ.λπ.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρακτικές ατομικής υγιεινής για υγεία και ευεξία

Πώς να μεγαλώσετε πιο δυνατά και υγιή νύχια

Μάσκες προσώπου για να κάνετε το δέρμα σας να λάμπει

Σπιτικές θεραπείες για να απομακρύνετε τους ρύπους από το δέρμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανοιχτό πρόγραμμα κατάρτισης για 2000 ανέργους από τη ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος για την ενίσχυση γνώσεων και δεξιοτήτων άνεργων Πτυχιούχων νέων έως 29 ετών, σε δυναμικούς τομείς του αναπτυξιακού μοντέλου της Οικονομίας

Μελέτη επισημαίνει ότι εγκυμονούσες γυναίκες με κατάθλιψη μπορούν να τη μεταδώσουν στο παιδί τους

Εγκυμοσύνη κατάθλιψη: Τα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες που έχουν κατάθλιψη κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν τα ίδια συμπτώματα κατάθλιψης